محمدجواد تشکری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از مجموع این میزان ۲۱۰ میلیارد ریال در بخش زراعی، ۶۶۲ میلیارد ریال در بخش باغی، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در بخش دامی و مابقی مربوط به زیرساخت های بخش کشاورزی است.
به گفته وی؛ ۴۵۰ میلیارد ریال از این خسارت تنها مربوط به به اراضی زیر کشت زعفران بوده است.
رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: سیل اخیر به ۵۷۴.۵ هکتار از اراضی کشاورزی این استان شامل ۳۹۸ هکتار اراضی باغی و ۱۷۶.۵ هکتار زراعی خسارت وارد کرد.
وی؛ تلف شدن ۱۶ راس دام، ۲ رشته قنات، چهار حلقه چاه، هشت بند انحرافی، ۲۲ دستگاه تراکتور، سامانه های آبیاری نوین، کانال های انتقال آب و جاده بین مزارع از دیگر خسارت های سیل اخیر عنوان کرد.
تشکری بیان کرد: بیشترین خسارت با سطح ۵۵۱ هکتار اراضی کشاورزی مربوط به شهرستان شیروان شامل ۳۸۶ هکتار اراضی زراعی و ۱۶۵ هکتار باغی بوده است.
وی تصریح کرد: باغ های گردو، سیب و انگور،سطح زیر کشت صیفی جات گوجه فرنگی و خیار و ۱۰۰ هکتار اراضی زیر کشت زعفران در روستاهای مشهدطرقی و گلیان شهرستان شیروان بیشترین خسارت را متحمل شدند.
به گزارش ایرنا، بارش رگباری باران عصر روز شنبه ( ۱۴ مردادماه ) سبب جاری شدن سیل در تعدای از روستاهای خراسان شمالی شد.
بلایای طبیعی نظیر سیل، تگرگ و سرمازدگی ۱۱ هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ به کشاورزان این استان خسارت زد و ۹۷ درصد این خسارت ها مربوط به بخش زراعی و باغی، یک درصد دام و طیور و زنبور عسل و ۲ درصد به بخش های زیربنایی وارد شد.
۳۷ درصد از جمعیت یک میلیون نفری استان خراسان شمالی در بخش کشاورزی فعال هستند و به طور میانگین هر کشاورز استان ۳.۵ هکتار زمین دارد که این وضعیت کشاورزی را برای ۸۲ هزار نفر بهره بردار این بخش به امری میعشتی تبدیل کرده است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنندو از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری استان نیز ۴۴ درصددر روستاها و مابقی در شهرها سکونت دارند.