«وهب مختاران» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مسابقات ملی مهارت در راستای شناسایی و معرفی نخبگان مهارتی با حضور نخبگان و استعدادهای برتر زیر ۲۱ سال دارای مهارت در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری انجام می شود و مدال آوران کشوری به رقابتهای جهانی راه می یابند.
وی افزود: رقابت های ملی مهارت زمینه ای برای تبادل اطلاعات، تجربیات و شناسایی و معرفی نخبگان مهارتی به بنگاه های اقتصادی است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان گفت: مرحله شهرستانی مسابقات ملی مهارت در ابتدا به صورت آزمون کتبی و به طور همزمان در کشور برگزار میشود و پس از آن در هر استان از میان قبول شدگان مرحله کتبی با برگزاری آزمون عملی نسبت به انتخاب نفرات برتر و معرفی به مرحله استانی اقدام میشود.
مختاران اظهار داشت: حداکثر سن برای حضور در این مسابقات ۲۱ سال است که ۱۸ نفر از شرکت کنندگان دختر و ۵۸ نفر پسر هستند.
وی گفت: نفرات اول به مسابقات کشور اعزام شده و در صورت موفقیت برای مسابقات جهانی انتخاب می شوند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان افزود: مسابقات ملی مهارت هر ساله برگزار میشود و هدف آن ارتقای فرهنگ مهارت آموزی، معرفی ظرفیتهای آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفهای، ایجاد بستر مناسب برای ارتقای مهارتهای حرفهای کشور تا سطح مهارتهای جهانی، شناسایی نقاط ضعف و برنامه ریزی برای رفع چالشهای آموزش فنی و حرفهای، فراهم ساختن فرصت مناسب برای رقابت سالم بین جوانان کشور، کشف استعدادهای حرفهای جوانان، شکوفایی مهارتها و انگیزش در جوانان است.
در بخش آموزشهای فنی و حرفه ای دولتی استان همدان ۱۸ مرکز ثابت و چهار شعبه و از مجموع ۱۹۸ آموزشگاه خصوصی، ۱۲۹ آموزشگاه ویژه دختران، ۲۳ آموزشگاه پسران و ۴۶ آموزشگاه دومنظوره در سطح استان همدان مشغول فعالیت در برگزاری دوره های آموزشی مرتبط هستند.
۲۲ مرکز دولتی و ۲۱۷ مرکز آموزش خصوصی زیر نظر فنی و حرفه ای استان همدان فعالیت دارند و ۵۰۰ رشته و حرفه را آموزش می دهند.