به گزارش ایرنا، همزمان با ۱۷ مرداد سالروز شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی و روز خبرنگار، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پیامی ضمن تبریک این روز، رسانه را دریچهای برای آگاهیبخشی جامعه توصیف کرد.
در پیام غلامعلی حداد عادل آمده است: فرهنگستان زبان و ادب فارسی روز خبرنگار را به همۀ خبرنگاران عزیز کشور تبریک میگوید و رسانه را دریچهای برای آگاهیبخشی و اطلاعرسانی به جامعه میداند و امیدوار است این دریچه همواره به سعی و همّت اصحاب رسانه و بهویژه خبرنگاران گشوده بماند.
وی افزود" انتظار میرود خبرنگاران، هم مطالب درست را به اطلاع عموم برسانند تا پاسدار حقیقت بوده باشند و هم درست سخن بگویند و بنویسند تا پاسدار زبان فارسی باشند. با سپاسگزاری از کوششهای خبرنگاران محترمی که برای پویایی و بالندگی زبان فارسی تلاش میکنند، توفیق آنان را در ایفای وظیفۀ سترگی که بر عهده دارند، از خداوند مسئلت میکند.
قدردانی رییس مجموعه تئاتر شهر
سید محمدجواد طاهری رئیس مجموعه تئاتر شهر همزمان با فرارسیدن هفدهم مرداد (روز پاسداشت مقام خبرنگار)، با انتشار متنی ضمن گرامیداشت ایام سوگواری شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) از خبرنگاران حوزه تئاتر به پاس سالها تلاش و کوشش دلسوزانه و مشفقانه خود برای انعکاس رویدادهای مرتبط با این مجموعه قدردانی کرد.
در بخشی از متن طاهری آمده است: «پویایی و شکوفایی تئاتر ایران از دیرباز دربرگیرنده مولفه های متفاوت و گوناگونی بوده که در ادوار مختلف به واسطه حضور ارزشمند هنرمندان بزرگوار این سرزمین، موجب ظهور و بروز آثار ارزشمندی در صحنه های تئاتر شده که هریک همانند نگینی در کهکشان پهناور هنر نمایش، پیش روی مخاطبان فهیم و فرهیخته قرار گرفته است.مسیری پر از دانایی و آگاهی که اگر حضور شما خبرنگاران عزیز و گرامی نبود ، انعکاس فعالیت های ارزشمند انجام گرفته در تئاتر این سرزمین امری ناممکن می شد.
دقیقا در همین چارچوب است که ارزش شما بزرگواران و فرهیختگان عرصه رسانه که در سال های اخیر پوشش دهنده رویدادهای مختلف حوزه تئاتر ایران عزیزمان بودید، صد چندان می شود و قدردانی از این گستره فعالیتی شما عزیزان، برای ما سخت و دشوار تر.آنچه انگیزه بنده و همکارانم را برای پاسداشت و نکوداشت شما اهالی محترم رسانه مضاعف می کند، همراهی مهربانانه ، تلاشگرانه، منتقدانه و صمیمانه شما عزیزان گرانمایه در ادوار مختلف فعالیت های مجموعه تئاتر شهر است، همراهی که مایه افتخار و مباهات ماست.
یک دوستی و مهربانی دارای قدمت که فرا رسیدن روز خبرنگار فقط بهانه ای برای ستایش و تکریم دوباره شما فرهیختگان ارجمندی است که حضور پرمهرتان تا همیشه مایه مباهات و دلگرمی ماست.»
تبریک معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
محمود سالاری معاون وزیر در امور هنری وزارت ارشاد نیز نوشت: «وَ ما عَلَی الرَّسُولِ إِلَّا الْبَلاغُ الْمُبِینُ (نور/۵۴) وچه رسالت عظیمی است رساندن پیام بارعایت صداقت وانصاف.
در روزگاری که هجمههای رسانهای علیه ملت ایران و امید وآگاهی این مردم مومن از سوی بدخواهان و ناجوانمردان روز به روز افزایش پیدا میکند، ابلاغ صادقانه شما خبرنگاران عزیز و اصحاب رسانه در عرصه هنر، چیزی جز «شهاب ثاقبِ جهاد تبیین» نیست که آسمان تیره و تاریک شیاطین را به نور امید، روشنگری و آگاهیبخشی روشن میکند.
از تمام خبرنگارانی که قدر هنر و هنرمند را دانستهاند و با بیان مبین خود خواهان پیشرفت و رونق هنر سرزمین هنرپرور ما هستند، صمیمانه سپاسگزارم.»
قدردانی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان
حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در پیامی ۱۷ مرداد ماه روز خبرنگار را به خبرنگاران تبریک گفت و نوشت: «ن وَالْقَلَمَ وَمَایَسْطُرُون سوگند به قلم و آنچه مینویسند، کوشش صادقانه، شرافتمندانه و حرفهای خبرنگاران بهعنوان چشمان بینا و امین مردم در انعکاس صحیح و صریح اخبار، زمینهساز آگاهی، شفافیت، بهبود امور و کاشتن بذر امید، نشاط و رشد هر جامعهای خواهد شد.
کشور ما امروز بیش از هر زمان دیگری به تلاش خبرنگاران برای آگاهی عمومی و روشنشدن مسیرعزتآفرینی کشور و در نتیجه تقویت روحیهی امیدواری در جامعه و احیای اعتماد اجتماعی و باورملی بهعنوان پیشنیازهای پیشرفت و توسعه نیازمند است.
به همین مناسبت روز هفدهم مردادماه در تقویم ما به مناسبت سالروز شهادت شهید محمود صارمی به نام روز شریف خبرنگار، نامگذاری شده است که نماد روز حقگویی و حقجویی و روز پاسداشت فضائل آگاهیرسانی در شرایط مختلف است؛ لذا این روز را به همهی خبرنگاران، روزنامهنگاران و رسانههای دیداری و شنیداری در عرصهی اطلاعرسانی تبریک و تهنیت عرض نموده و برای کلیه اصحاب رسانه که برای بالندگی و پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ارتقای کیفیت زندگی آیندهسازان این کشور جهاد فرهنگی میکنند؛ آرزوی صحت و موفقیت از درگاه خداوند سبحان دارم.»
تبریک مدیر کل هنرهای نمایشی
کاظم نظری، مدیر کل هنرهای نمایشی هم نوشت: «خبرنگاری؛ جهادی همواره برای آگاهی بخشی و مسئولیّت پذیری تجربه ی زیستی مصلحت جویانه ی آدمی ، اقتضای آن دارد که بنشینی و در سایه ، دنباله ی کار خویش گیری ؛ ولی اهل آگاهی و مسئولیّت شناسی که باشی؛ نمی توانی که به بیرون کشیدن ِ گلیم ِ مصلحت اندیشی های خود فکر کنی و راه ساحل آسایش پیش بگیری؛ در هر دوره ای و با هر توجیهی.
و این مرام و آیین ِ کسانی است که اهل خردورزی و مطالبه گری و نقد اند ؛ و شجاعت ِ دیدن و گفتن ِ کاستی ها ، و بیان ِ منصفانه ی توانمندی ها و امتیازات و تحوّلات پیش برنده را با هم و توامان دارند ؛ بدون وامداری ِ جریان ها و خط بازی ها.
و همه این ها، رسالت ِ طاقت سوز امّا شرافتمندانه ی خبرنگارانی است که حق مداری و انصاف و آزادگی، در رگ ِ جانشان می جوشد و قلم و توصیف و تبیین شان ، در خدمت ِ روشنایی و روشنی بخشی است تا جریان ِ سالم و زلال ِ پرسشگری را در متن و بطن جامعه ، پویا و جاری نگهدارند ؛ تا امید به آینده ی شایسته و بایسته ، به زیست ِ جمعی و جامعه، معنایی انسانی و عزّت بخش ببخشد.چنین رسالت و معنایی ، ارزانی ِ وجود ِ بی بدیل ِ آنانی که در کسوت ِ خبرنگاری ، همچنان سربلند ایستاده اند و با قلم خویش، به بودنی متفاوت، اعتبار می دهند.»
تبریک مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی
مجید زینالعابدین مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پیامی ابراز امیدواری کرد تا همواره قلم اهالی رسانه همچون نوری بر تاریکیها، پیامآور امید، اخلاق و آگاهی باشد.
در پیام وی آمده است: «ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ سوگند به قلم و آنچه می نویسند، جهان امروز، جهان روایت است و آنکه قلم را در راستای صداقت، پاکی و عدالت به رشته تحریر درمیآورد، حقی بزرگ بر جامعه و انسانهای حقیقتجو دارد.
ضمن تبریک روز خبرنگار به تمامی اصحاب رسانه و آنان که به قلم خود حقیقت را آشکار میکنند، تقارن این روز را با ایام ماه محرم و رشادتهای پیامآور بزرگ کربلا حضرت زینب کبری(س) گرامی میداریم. باشد که همواره قلمتان همچون نوری بر تاریکیها؛ پیام آور امید، اخلاق و آگاهی باشد و سینمای ایران بیش از پیش از تجلی شما در عرصه اطلاعرسانی بهرهمند باشد.»
قدردانی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری
محمد زروئی نصرآباد مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری نیز در پیامی نوشت: «ن وَالقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ اطلاع رسانی رسالت بزرگ و مسئولیتی سترگ است که از عهده انسان های با همت های بلند بر می آید، آنان که با نگاه دقیق و ذهن پرسشگر برای تحقق آرمان های ارزشمند و متعالی در جامعه پرتو افشانی می کنند.بی شک خبرنگاران جهادگران خستگی ناپذیر عرصه اطلاع رسانی و زبان گویای مردم هستند و همواره برای آگاهی بخشی در جامعه نقش آفرینی می کنند.
فرا رسیدن ۱۷ مرداد، سالروز شهادت شهید محمود صارمی و گرامیداشت روز خبرنگار را به تلاشگران عرصه خبر و خبرنگاران دلسوز همچنین همکاران صدیق ادوار مختلف روابط عمومی حوزه هنری کشور، صمیمانه تبریک و تهنیت عرض می کنم و از درگاه خداوند متعال برای همه آنان آرزوی توفیق و سلامتی دارم.»
تبریک معاون گردشگری
علی اصغر شالبافیان نیز فرارسیدن ۱۷ مرداد ماه مصادف با روز خبرنگار را به فعالین حوزه رسانه به ویژه خبرنگاران تخصصی صنعت گردشگری کشور تبریک و تهنیت گفت.
در پیام وی آمده است: «ن وَ اَلْقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ ... بر این باور هستم که اجزای زنجیره صنعت گردشگری میتواند به یاری اعجاز قلم فعالین حوزه رسانه در نمایی یکپارچه و پیوسته سبب حیات مستمر چرخه این حوزه شود تا رونق اقتصاد به پیوست فرهنگ و احساس ارزشمندی ملی تا دورترین نقاط کشور پیش رود و با نفوذپذیری و تاثیرگذاری گسترده در مخاطبان، شتاب حرکت چرخ پربرکت گردشگری کشور را به ارمغان آورد.
اصحاب رسانه، خبرنگاران و فعالین رسانههای تخصصی حوزه گردشگری، فرارسیدن روز خبرنگار را خدمت شما تبریک و تهنیت عرض میکنم. امیدوارم به یاری اندیشه و قلم توانمند شما بزرگواران و به اتکای پروردگار بلندمرتبه بتوانیم با رشد صنعت گردشگری کشور شاهد اعتلای نام ایران اسلامی بر بلندای اعتبار باشیم. با آروزی موفقیت و کامیابی یکایک شما.»
تبریک مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران
علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران هم نوشت: «سال گذشته در یادداشتی به مناسبت روز مبارک خبرنگار به تفاوت نداشتن معانی «حدیث» و «خبر» در علوم دینی اشاره کردم. آن متن یک چکیده داشت: راویان خبر صحیح و اهل وثاقت همیشه مورد تکریم بوده و هستند.
اینبار میخواهم درباره «خبرنگار تخصصی کتاب» نکاتی را تقدیم کنم. خبرنگارانی که با «بازتولید دانش» در قالبهای متنوع رسانهای در حال گسترش مرزهای دانش هستند و مخاطبان را به عرصه «نظر» میکشانند.
شیخ صدوق در «الخصال»، حدیثی نبوی (ص) را به این شرح روایت کرده است که: إنّ صَلاحَ أوَّلِ هذهِ الاُمَّةِ بِالزُّهدِ و الیَقینِ و هَلاکُ آخِرِها بِالشُّحِّ و الأمَلِ. یعنی که صلاح اول این امت با زهد و یقین بود و هلاک آخر در بخل و آرزوی محال است. میتوان از این حدیث چنین برداشت کرد: از مهمترین مولفههایی که امت واحده پیامبر (ص) را احیا میکند یقین است و آرزوی محال نداشتن.
رسیدن به یقین نیازمند «نظر» است و «نظر» را نمیتوان داشت جز به همیاری. در چرخه معانی «نظر» واژه «مدد» نیز درج شده است. درجات «نظر» در سلسله معانی متصل به آن مستتر است.
شهسوار سخن فارسی سعدی شیرازی در بیت مشهور به تفسیر «نظر» و نسبت آن با یقین پرداخته و آن بیت چنین است:
برگ درختان سبز در نظر هوشیار/ هر ورقش دفتری است معرفت کردگار
نظام فکری – فلسفی ما بر همین مبنا صورت گرفته است که اگر میخواهید خداوند را بشناسید، در نظام آفرینش تامل کنید و البته که راه دستیابی به «نظر» را خداوند خود باز کرده است و ما چگونه میتوانیم در او «نظر» کنیم تا خود ما را «نظر» ندهد یا به «نظر» نرساند؟
گمان میکنم «نظر» مفهوم مهمی در خبرنگاری کتاب است و اهمیت همین مفهوم است که خبرنگاری کتاب را کاری ویژه و تخصصی میکند. خبرنگاران کتاب، خود کتابشناسانی خبرهاند و منابع معرفتی و تمدنی را میشناسند.
پس روز خبرنگار بر خبرنگاران حوزه کتاب_ این اهالی واقعی نظر_ ویژهتر مبارکباد.
در ادامه ویژگی مربوط به کتابشناسی باید به جستوجوگری خبرنگاران واقعی کتاب برای شناخت منابع جدید نیز اشاره کرد. همچنین آنها در مراتب تخصص و حرفهای بودن، سری به انسانشناسی هم میزنند تا به شناخت دقیق نیازهای او برسند و بدانند برای هرکدام از گروههای انسانی و جمعیتی چه الگویی از خبر و چه بازتولیدی از محتوای دانش داشته باشند. این چنین است که آنها با «نظر» نزد مخاطب نسبت پیدا میکنند و همین «نظر» راه به «یقین» باز میکند. مبارک بودن این کار برکسی پوشیده نیست، بنابراین تکریم خبرنگاران کتاب ضرورت است.
اما سلطان العلما جناب بهاءالدین ولد سخن هشدار آمیزی در باب «نظر» ارائه کرده که کلام را به آن خاتمه میدهم: «نظر را بسیار در زمین خشک بیمرادی و نومیدی منه که نظرها چون روزنه است بر هر کدام معنی که گشاده کنی نظر را هم از آن معنی درآید در نظر.»
بیش باد خبرنگارانِ اهل نظرِ کتاب!»