ساری- ایرنا- بارش باران سیل آسا عصر روز گذشته -سه‌شنبه- در مازندران، انسداد هفت راه روستایی، طغیان تعدادی از رودخانه‌ها به دلیل بالا آمدن حجم آب و خسارت به اراضی کشاورزی را در پی داشت که به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری اکنون تمامی جاده‌های مسدود شده، بازگشایی و بررسی خسارت به محصولات باغی و زراعی در دست بررسی است.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، بارش‌ شدید باران در نواحی کوهستانی از حوالی ساعت ۱۸ روز گذشته در مازندران به اوج رسید و مناطق مختلف را درگیر کرد؛ به غیر از انسداد ۱۰ راه روستایی و فرعی، طغیان رودخانه ها و خسارت به اراضی کشاورزی از مصائب این بلیه در استان بوده است.
اداره کل مدیریت بحران استانداری مازندران روز یکشنبه هفته جاری با انتشار اخطاریه ای نسبت به بارندگی سیل آسا، وزش تندباد، آذرخش، کاهش دمای هوا و طوفانی شدن دریا در اواسط این هفته هشدار داده بود.

مدیریت بحران مازندران در ادامه این اخطاریه آورده بود که بر اساس اخطاریه هواشناسی مبنی بر تقویت سامانه جریان شمالی و تشدید بارش ها و کاهش دما، تمامی دستگاه‌های امدادی در این استان به حالت آماده باش درآمدند.
همچنین تمام دستگاه‌های امدادی شامل جمعیت هلال احمر، اورژانس، آب، برق، گاز، مخابرات و شهرداری ها و سایر دستگاه‌های عضو شورای مدیریت بحران تا روز چهارشنبه ۱۸ مرداد ماه در حالت آماده باش هستند.

حسینعلی محمدی شیرکلاهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بارش نقطه ای روز گذشته در روستاهای بالادست آمل و بابل به سیلابی شدن رودخانه های این مناطق شد.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه طغیان رودخانه بدون آسیب و در مسیر در حال حرکت است، ‌ادامه داد:‌ پارسال اقدامات لازم برای لایروبی این رودخانه و ساختن دیوار حفاظتی مسیر جریان آن انجام شد که همین اقدامات پیشگیرانه باعث شد تا طغیان های اخیر رودخانه آسیب شدیدی به منطقه و مردم وارد نکند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران اظهار کرد:‌ در حال حاضر با توجه به بارش های روز گذشته وضعیت دیگر رودخانه های استان عادی است و مشکلی وجود ندارد.
طبق آمارهای موجود در این استان دست‌کم ۱۲۰ رشته رودخانه به طول حدود هفت هزار کیلومتر وجود دارد که آب این رودخانه‌ها در مسیر عبور برای رسیدن به دریای خزر با ایجاد سردهنه کشاورزی توسط کشاورزان برای آبیاری زمین‌های کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربری‌های دیگری مانند پرورش ماهی هم در این بین مورد توجه قرار دارد.
سازمان هواشناسی پیشتر با صدور هشدار سطح نارنجی نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی و رشد ابرهای همرفتی در شرق آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و غرب مازندران هشدار داد.

زمان شروع فعالیت سامانه از روز گذشته سه شنبه و زمان پایان آن بامداد روز چهارشنبه اعلام شده بود. بر این اساس، رگبار باران، رعدو برق، وزش باد شدید از جمله غرب و مرکز مازندران را در بر گرفت.
اثر مخاطره اختلال در سفرهای بین شهری، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، سیلابی شدن مسیل‌ها، افزایش ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر عمومی، جاری شدن روان‌آب، صاعقه، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در پروازها در این هشدار اعلام شده بود.