گرگان- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: افزون بر ۹۰ درصد منابع آب استان از سوی بخش کشاورزی در حال مصرف است که به دلیل شیوه نامناسب آبیاری و انتخاب کشت نامناسب، ۶۹ درصد این منابع آبی به هدر می‌رود.

به گزارش خبرنگار ایرنا ایرج حیدریان روز چهارشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز گلستان به مناسبت گرامیداشت هفته خبرنگار اظهار کرد: اگر قرار است بخش آب گلستان به توسعه برسد، باید در مدیریت مصرف بخش‌های گوناگون به خصوص کشاورزی تجدید نظر کرد.

وی بیان کرد: استفاده بهینه بخش کشاورزی از ۳۱ درصد آب مصرفی از مجموع ۹۰ درصد آب دراختیار، در حالی است که آب آشامیدنی ساکنان استان و صنایع گلستان از همین منابع تامین می‌شود و باید برای کنترل مصرف این بخش تلاش کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان افزود: انجام اقدامات ترویجی، نصب کنتور هوشمند و ارائه الگوی کشت، از جمله برنامه‌ها و اقدامات شاخص برای کنترل مصرف آب بخش کشاورزی گلستان و جلوگیری از هدر رفت آن است.

حیدریان ادامه داد: گرم‌شدن روز افزون هوا و کاهش محسوس بارندگی، معضل جهانی و فراگیر است که باید برای جلوگیری از کاهش آسیب‌های آن اقدامات سازگارانه با بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌ها انجام داد.

وی گفت: در مسیر مدیریت مصرف آب و آگاهی بخشی به جامعه هدف، ایرنا رسانه‌ای موفق و اثربخش است.

وی در ادامه به برخی خدمت دولت در بخش آب و فاضلاب گلستان اشاره کرد و گفت: تزریق به موقع اعتبارات به خصوص ا منابع سفر اول رییس جمهور، سد نرماب را به پیشرفت فیزیکی ۹۹ درصد رساند که بهره‌برداری از آن می‌تواند مشکل کم‌آبی ساکنان شرق استان را تا حد زیادی برطرف کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان بیان کرد: در دولت سیزدهم افزون بر ۲ میلیون متر مکعب خاکبرداری در این سد انجام شد تا بزرگترین پروژه مرتبط با آب استان به مرز بهره ‌برداری برسد.

حیدریان افزود: در کنار سد نرماب، ساخت سد انحرافی بر روی رودخانه چهل‌چای و تونل انحرافی خرمارود به عنوان منابع تامین کننده آب سد نرماب در حال احداث است.

وی گفت: همچنین تلاش می‌شود پیش از آبگیری سد نرماب، اسکان ساکنان واقع در مخزن این سد در مکان جدید به طور کامل انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان بیان کرد: برای مقابله با بحران تغییر اقلیم و درامان ماندن ساکنان استان از تبعات آن، تسریع در اجرای طرح جامع آب به طور جدی در دستور کار قرار دارد.

حیدریان افزود: در این طرح که با چشم‌انداز سال ۱۴۲۵ طراحی شده، مشکل آب ساکنان شرق استان با بهره‌برداری از آب سد نرماب و شرق گلستان با شیرین‌سازی آب دریای خزر برطرف خواهد شد.