اراک - ایرنا - سفیر فنلاند در جمهوری اسلامی گفت: این کشور می‌تواند در بلند مدت در حوزه واردات غذا و سبزی مراودات تجاری با ایران داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «کاری کاهیلوتو» روز چهارشنبه در نشست با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک افزود: سفارت ما در تهران با شرکت‌های فنلاندی ارتباط تنگاتنگی دارد و آماده همکاری با واحدهای صنعتی و تولیدی ایران است.
وی با بیان اینکه، فنلاند دروازه ورود به کشورهای اروپایی است، اظهار کرد: فنلاند کشوری صنعتی و در صنایع پیشرفته و دیجیتال فعالیت دارد و تمام صنایع در این کشور هایتک است.
سفیر فنلاند در جمهوری اسلامی ایران گفت: مهمترین صنایع کشور فنلاند در جنگل و چوب است و این کشور زیرساخت‌های خوبی دارد و در حوزه زیست محیطی، توانمندی‌های مورد قابل قبولی دارد.
وی افزود : کشور فنلاند در صنعت آب، فاضلاب و تصفیه خانه فعالیت دارد و سایر کشورها از خدمات کشور ما استفاده می‌کنند.
کاهیلوتو بیان کرد: فنلاند قبل از سال ۲۰۱۸ با ایران روابط تجاری داشت که با اعمال تحریم‌ها ۷۰ شرکت فنلاندی، ایران را ترک کردند.
وی گفت: فنلاند در ایران منافعی دارد و علاقه‌مند است در شرایطی که سخت است این ارتباط حفظ شود.

سفیر فنلاند در جمهوری اسلامی ایران افزود:این کشور دوست دارد وقتی شرایط فراهم شد، تجار فنلاندی اولین، مسافرانی باشند که به ایران سفر می‌کنند تا آخرین تجار باشند.
وی بیان کرد: در سال‌های گذشته در کشورهای عراق، سوریه، لبنان، روسیه و ویتنام حضور داشته‌ام و با فضای خاورمیانه آشنایی دارم.
کاهیلوتو درباره بازار تهاتری گفت: سیاست رسمی کشور فنلاند، تهاتری نیست هرچند برخی شرکت‌ها از این شیوه استفاده می‌کنند و سال ۱۹۸۰ آخرین تهاتر کشور فنلاند با روسیه انجام شد.
وی افزود: این کشور می‌تواند در بلند مدت در حوزه واردات غذا و سبزی مراودات تجاری با ایران داشته باشد.
سفیر فنلاند در جمهوری اسلامی ایران به کاهش فاصله فنلاند با ایران اشاره کرد و گفت: سفر با کامیون بین ایران و فنلاند با کامیون ۲۱ روز طول می‌کشد که با راه‌اندازی کریدور بین‌المللی شمال به جنوب در خط ریلی، امکان صادرات مواد غذایی از ایران به فنلاند فراهم می‌شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: ایران تا سال ۲۰۱۸ مراودات با فنلاند داشته است اما تحریم‌ها دامنه این فعالیت را کمرنگ کرد و رسالت اتاق بازرگانی این است تا آنچه توانمندی‌ داریم حفظ و در جهت توسعه ترویج تلاش شود.

«ناصر بیکی» افزود: تحریم از جمله دلایلی است که موجب شده، ارتباط با این کشور کمرنگ باشد.
وی افزود: با این مراودات دریچه به اروپا باز شود تا واردات از اروپا و صادرات انجام شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک گفت: کشور فنلاند در تصفیه خانه سرآمد و صاحب سبک است و هستند است از این ظرفیت استفاده شود.

بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در مناطق مختلف استان مرکزی فعالیت می‌کنند.

استان مرکزی دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین مرکز صنعت کشور است.