نوشهر- ایرنا - رییس مجلس شورای اسلامی در پیامی به همایش ملی بزگرداشت شیخ فضل الله نوری گفت : آرا و اندیشه ها و مواضع شهید شیخ فضل الله نوری تاثیر بسزایی در دوران نهضت بیداری اسلامی و تحولات تاریخ معاصر داشته است.

به گزارش ایرنا ، در بخشی از پیام محمد باقر قالیباف که روز پنجشنبه در یادواره شیخ فضل الله نوری در شهرستان نور توسط دبیر علمی این همایش قرائت شد، آمده است: تاریخ پر فراز و نشیب ایران چه بسیار علما، فقها و روحانیون که در راه صیانت از شریعت و ارزش های دینی جان خویش را نثار کرده اند تا چراغ بیداری امت اسلامی هموره روشن و فروزان بماند.

در ادامه این پیام رییس قوه مقننه اضافه شد : یکی از شخصیت های برجسته و سرشار از معرفت دینی ، شهید گران قدر ، مجتهد بیدارگر اسلامی و پرورش یافته حوزه علمیه نجف شهید شیخ فضل الله نوری بود.

قالیباف در این پیام خاطرنشان کرد : ایشان پرچمدار اسلام سیاسی در دوره خویش بود و نقش فعالی در نهضت تنباکو که نخستین قیام فراگیر به رهبری روحانیت بود داشتند.

به گفته وی شهید نوری معتقد بود در ممکلت اسلامی قانون اساسی و سایر قوانین باید مطابق قوانین اسلام و قرآن و با پشتوانه شرع باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد : شیخ شهید طلایه دار دفاع از دین و مذهب در انقلاب مشروطه بود که در راه ترویج و تبیین مبانی اسلامی کوشید و تا پای جان استوار و ثابت قدم بر عقیده خویش ماند.

قالیباف در این پیام ارسالی به همایش بزرگداشت شیخ فضل الله نوری در شهرستان نور گفت : اندیشه و سلوک این شیخ برگرفته از سرچشمه پر فیض دین مبین اسلام، معارف علوی و فقه سیاسی شیعه بود و این راهبرد اصولی ایشان جهت حفظ دین در جامعه و اجرای حدود و احکام شرع همواره مورد تاکید قرار می گرفت.

در بخش پایانی این پیام آمده است : این مجاهد مخلص با شجاعت و شهامت در جهت صیانت از اسلام و مبانی شریعت تلاش کرد و با شهادت در این جهاد الهی نام خویش را در گنجینه پر افتخار ملت رشید ایران جاوانه ساخت.

در این همایش یکروزه شماری از علما و روحانیون و شخصیت سیاسی کشوری و استانی حضور داشتند. امسال همایش بزرگداشت شیخ فضل الله نوری در شهرستان های قم ، مشهد و مازندران برگزار شد.

به گزارش ایرنا، فضل‌الله نوری مازندرانی معروف به شیخ فضل‌الله نوری (متولد سوم دی ماه سال ۱۲۲۲ در شهرستان لاشک مازندران- فوت نهم مرداد ۱۲۸۸ در تهران) روحانی مخالف مشروطه و از مجتهدان شیعه و بنیان‌گذار اسلام سیاسی در دوره قاجار بود. وی عقیده داشت که تمام قوانین جامعه باید بر اساس احکام اسلام تنظیم شوند.

وی با پشتیبانی آخوند خراسانی، اصل دوم ممتم قانون اساسی مشروطه مبنی بر تشکیل هیات‌نظار را به تصویب مجلس شورای ملی رساند ولی به دلیل اختلاف با دیگر نمایندگان درباره برخی از اصول متمم قانون اساسی مشروطه، از مجلس کناره‌گیری کرد و با راه‌اندازی جریانی که مشروعه‌خواهان نام گرفت، اعتراضات شدیدی بر مشروطه‌خواهان و مشروطیت وارد کرد.

شیخ فضل‌الله با همراهی کردن مخالفان مشروطه در ماجرای به توپ‌بستن مجلس، جمع‌آوری امضا از علما برای عدم بازگشایی مجلس بعد از به‌ توپ‌ بسته‌ شدن آن توسط محمدعلی شاه و نوشتن رساله‌هایی از جمله رساله حرمت مشروطه، مخالفت مشروطه‌خواهان را به خود جلب کرد.

وی پس از دوره استبداد صغیر و فتح تهران به‌ دست گروهی از مشروطه‌خواهان در دادگاهی محاکمه و سرانجام اعدام شد.

امام خمینی (ره) در مورد ایشان فرمودند: مرحوم شیخ فضل الله رحمة الله علیه ایستاد که "مشروطه باید مشروعه باشد، باید قوانین موافق اسلام باشد." در همان وقت که ایشان این امر را فرمود و متمم قانون اساسی هم از کوشش ایشان بود. مخالفین و خارجی هایی که قدرتی را در روحانیت می دیدند کاری کردند که برای شیخ فضل الله مجاهد مجتهد و دارای مقامات عالیه یک دادگاه درست کردند و یک نفر منحرف روحانی نما، او را محاکمه کرد و در میدان توپخانه، شیخ فضل الله را در حضور جمعیت به دار کشیدند." "جرم شیخ فضل الله بیچاره چه بود؟ جرم شیخ فضل الله این بود که قانون باید اسلامی باشد. جرم شیخ فضل الله این بود که احکام قصاص غیر انسانی نیست. انسانی است او را دار زدند و از بین بردند و شما حالا به او بدگویی می کنید."