به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، فیشر در یک کنفرانس خبری در برلین گفت که آلمان یک فرستاده ویژه را به نشست اکوواس (ECOWAS / اتحادیه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا) خواهد فرستاد.
سخنگوی وزارت خارجه آلمان افزود: ما از این واقعیت استقبال میکنیم که اکوواس به تمام گزینههای دیپلماتیک ادامه میدهد و در تلاش است تا راه حلی از این طریق بیابد.
وی خاطرنشان کرد: کریستف رتزلاف به عنوان فرستاده ویژه وزیر خارجه کشورمان به ابوجا سفر و روز پنجشنبه به عنوان ناظر در اجلاس سران اکوواس شرکت و گفت وگو خواهد کرد.
فیشر در ادامه خواستار بازگشت به نظم و قانون اساسی در نیجر شد و گفت که آلمان انتصاب لمینه زینا علی ماهمان را به عنوان نخستوزیر انتقالی در این کشور به رسمیت نخواهد شناخت.
وی همچنین با اشاره به اینکه نیجر صاحب یک قانون اساسی است که بر اساس آن قوانین روشنی در مورد چگونگی انتصاب نخستوزیر بر اساس رویههای دموکراتیک وجود دارد، تاکید کرد: در دست گرفتن قدرت از سوی کودتاچیان قطعاً یکی از این رویههای دموکراتیک نیست و خواست ما بازگشت به قانون اساسی نیجر است و بر آن اصرار داریم.
به گزارش ایرنا، نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مردادماه جاری محمد بازوم رئیس جمهور این کشور را در داخل کاخ ریاست جمهوری در بازداشت قرار دادند و سپس او را از مقامش برکنار کردند.
نظامیان نیجر در تلویزیون دولتی این کشور پس از برکناری بازوم از بسته شدن مرزها و برقراری منع آمد و شد خبر دادند.
کودتاچیان نیجر ششم مرداد ماه ژنرال عبدالرحمن چیانی را به عنوان رئیس شورای انتقالی این کشور منصوب کردند.
پس از اینکه کودتاچیان نیجر از ضربالاجل اکوواس برای بازگرداندن رئیس جمهور برکنار شده این کشور سرپیچی کردند، رهبران بلوک منطقهای اکوواس امروز پنجشنبه برای بحث در مورد گامهای بعدی دیدار خواهند کرد.
اکوواس پیش از این کودتا در نیجر را محکوم و تحریمهای اقتصادی و مسافرتی بر این کشور اعمال کرده و همچنین بر روی یک برنامه اقدام نظامی احتمالی در صورت عدم آزادی و بازگرداندن بازوم به توافق رسیده است.
بازوم در سال ۲۰۲۱ به عنوان رئیس جمهور نیجر انتخاب شد و یکی از مهمترین هم پیمانهای فرانسه و غرب در منطقه ساحل آفریقا بود.