تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه ضمن تشریح ظرفیت های استراتژیک و ژئوپولیتیک ایران در همکاری با بریکس گفت: از آفریقای جنوبی درخواست می‌شود از عضویت ایران در این گروه حمایت کند.

به گزارش حوزه سیاست خارجی ایرنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه صبح امروز - ۱۹ مردادماه - در حاشیه پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی و در دیدار با نالدی پاندور وزیر روابط و همکاری بین المللی آفریقای جنوبی همچنین سفر پیش روی آیت الله رئیسی به آفریقای جنوبی را فرصتی ارزشمند برای تعمیق همکاری های اقتصادی و سیاسی تهران و پرتوریا خواند.

وی ضمن تاکید بر جایگاه مهم آفریقای جنوبی در قاره آفریقا و موقعیت استراتژیک جمهوری اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا، توسعه همه جانبه همکاری های سیاسی و اقتصادی دو کشور را برای تعمیق تعاملات بین قاره ای و بین المللی ضروری دانست.
وی با تشریح دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران در خصوص موضوعات منطقه ای و بین المللی از جمله جنگ روسیه و اوکراین، اوضاع سودان، وضعیت یمن و فلسطین، ضمن ابراز خوشحالی از نزدیکی دیدگاه های تهران - پرتوریا در موضوعات فوق الذکر، خواستار تعمیق همکاری ها و تبادل نظرات در موضوعات بین المللی شد.
وزیر امور خارجه با اشاره به اتهامات برخی از کشورهای غربی در خصوص حمایت تسلیحاتی ایران از روسیه، ضمن تکذیب این اتهامات، از عدم دریافت اسناد ادعایی طرف اوکراینی در نشست هیات های نظامی جمهوری اسلامی ایران و اوکراین در مسقط خبر داد. 


گسیل پناهجویان افغانستانی به ایران نتیجه ۲۰ سال اشغال این کشور توسط آمریکا است

امیرعبداللهیان در ادامه با تشریح شرایط امنیتی و سیاسی افغانستان و افزایش قابل توجه پناهجویان افغانستانی در ایران، از تضییقات اعمال شده در افغانستان نسبت به حقوق زنان ابراز نگرانی کرد.

وی، وضعیت کنونی مواد مخدر، ناامنی و گسیل پناهجویان افغانستانی به ایران را از نتایج ۲۰ سال اشغال این کشور توسط نیروهای آمریکایی خواند.
وزیر خارجه کشورمان روند روبه رشد روابط جمهوری اسلامی ایران با عربستان سعودی را از دستاوردهای سیاست همسایگان دولت سیزدهم دانست و با اشاره به وضعیت یمن، ضمن ابراز خرسندی از توافقات مربوط به توقف جنگ در این کشور ، بر حمایت تهران از گفت و گوهای گروه های یمنی - یمنی تاکید کرد.
امیرعبداللهیان همچنین با ابراز خرسندی از مواضع دولت آفریقای جنوبی در مورد فلسطین، طرح مقام معظم رهبری برای حل مساله فلسطین مبنی بر برگزاری رفراندوم میان تمامی فلسطینیان را تنها راه حل مشروع مساله فلسطین دانست.
وی در ادامه به تشریح آخرین وضعیت همکاری های جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی و لزوم تمرکز آژانس به فعالیت های فنی و دوری از سیاستکاری توسط آژانس تاکید کرد.
وزیر خارجه کشورمان همچنین ضمن تشریح ظرفیت های استراتژیک و ژئوپولیتیک جمهوری اسلامی ایران در همکاری با بریکس، بر علاقه مندی تهران برای عضویت در این ائتلاف بزرگ اقتصادی تاکید کرده و خواستار حمایت آفریقای جنوبی از عضویت ایران در بریکس شد.
وی همچنین سفر پیش روی آیت الله رئیسی به آفریقای جنوبی را فرصتی ارزشمند برای تعمیق همکاری های اقتصادی و سیاسی تهران و پرتوریا خواند.
خانم نالدی پاندور، وزیر همکاری و روابط بین المللی آفریقای جنوبی نیز در این دیدار ضمن تشریح آخرین وضعیت سیاسی و امنیتی کشورهای آفریقا، بر حمایت کشورش از مردم فلسطین تاکید کرده و از استاندارد دوگانه سازمان ملل در تاکید بر تمامیت ارضی کشورها و همزمان، نادیده گرفته شدن خواسته مردم فلسطین انتقاد کرد.
وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی ضمن تاکید بر اهمیت روابط پرتوریا و تهران، حمایت کشورش از عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس را یادآور شد.

امیرعبداللهیان که برای شرکت در پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی راهی این کشور شده است، بامداد امروز (۱۹ مردادماه) وارد فرودگاه پرتوریا شد و مورد استقبال مقامات آفریقای جنوبی قرار گرفت.

وی همچنین پیش از آغاز سفر خود به آفریقای جنوبی هدف از این سفر را برگزاری کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی پس از یک وقفه سه ساله به دلیل شرایط کرونایی، اعلام کرد.

وی پیگیری موضوعات دوجانبه و برخی مسائل بین المللی و نیز دیدار با رئیس جمهور و وزیر خارجه آفریقای جنوبی را از دیگر محورهای این سفر اعلام کرد و گفت: از روز دوشنبه (۱۶ مرداد)‌ تیمی متشکل از معاونان وزیر به همراه بخش خصوصی ایران در آفریقای جنوبی حضور دارند و در رایزنی با مسئولان وزارت خارجه این کشور مشغول نهایی سازی موضوعات مربوط به همکاری‌های ۲ کشور و آماده کردن اسناد برای سفر آینده رئیس جمهور ایران هستند.

امیرعبداللهیان بیان کرد: رئیس جمهور آفریقای جنوبی از رئیس جمهور کشورمان دعوت کرده است که دوم شهریورماه در نشست دوستان بریکس که در سطح سران این سازمان برگزار می‌شود، حضور یابد و علاوه بر آن در فصل پائیز نیز سفر دوجانبه رئیس جمهور به آفریقای جنوبی در قالب برنامه‌ای مفصل تدارک دیده شده است. در جریان این سفر هماهنگی‌ها برای هر ۲ سفر آتی رئیس جمهور به آفریقای جنوبی (نشست سران بریکس و نشست تخصصی ۲ جانبه) در دستور کار قرار دارد.