اسلام‌آباد- ایرنا- حزب تحریک انصاف پاکستان خواستار تشکیل یک کمیته حقیقت یاب مستقل برای بررسی شفاف درباره نقش آمریکا در براندازی حکومت عمران‌خان شد، چالشی که از ۲ سال گذشته روابط اسلام‌آباد و واشنگتن را به شدت تحت الشعاع قرار داده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی حزب تحریک انصاف پاکستان در اسلام‌آباد، حزب عمران‌خان از دولت پاکستان خواست تا با تشکیل یک کمیته حقیقت یاب قضایی بررسی‌های مستقل و شفافی را درباره افشای اسنادی که بیانگر نقش واشنگتن در برکناری عمران‌خان از قدرت در فروردین سال گذشته است، انجام دهد.

تارنمای اینترسپت یک رسانه مستقر در آمریکا هفته گذشته محتویات یک سند محرمانه‌ای را منتشر کرد که بیانگر فشار آمریکا برای برکناری عمران‌خان از مسند نخست وزیری است. هرچند عمران‌خان با رای عدم اعتماد نمایندگان مجلس پاکستان از قدرت برکنار شد اما سند افشا شده از سوی اینترسپت نشان می‌دهد که در واقع واشنگتن اجرای طرح عدم اعتماد را راهکاری موثر برای حذف عمران‌خان و متعاقب آن ترمیم روابط میان ۲ کشور تلقی کرد.

رئوف حسن دبیر مرکزی اطلاع رسانی حزب تحریک انصاف پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که افشاگری اخیر مهر تائیدی بر مواضع عمران‌خان درباره مداخله خارجی در پاکستان است لذا این حزب تشکیل کمیته حقیقت یاب قضایی برای روشن شدن این بحث را مطالبه می‌کند.

این در حالی است که ناظران سیاسی در پاکستان افشای محتویات نامه سری دیپلماتیک از سوی رسانه آمریکایی را چیزی جز تکرار اتهامات عمران‌خان علیه رهبران اپوزیسیون وقت و ادعای همدستی آنان با واشنگتن برای حذف وی از قدرت نیست.

شهباز شریف نخست وزیر پاکستان که در تکاپوی انتخاب نخست وزیر دولت انتقالی این کشور برای برگزاری انتخابات آتی است، در واکنش به تحولات اخیر مرتبط با نقش آمریکا و اتهامات حزب عمران‌خان گفت که ادعای حزب تحریک انصاف یک دروغ محض است و حتی نشر محتویات سری یک نامه دیپلماتیک نیز جرم محسوب می‌شود.

اردیبهشت سال گذشته عالی ترین نهاد کشوری پاکستان متشکل از رهبران سیاسی، نظامی و امنیتی وجود هرگونه توطئه خارجی برای تغییر حکومت در این کشور را منتفی دانست درحالی که عمران‌خان طرح خارجی را دلیل اصلی برکناری خود و براندازی دولتش در پاکستان می‌داند.

عمران‌خان رهبر حزب تحریک انصاف به عنوان حزب حاکم وقت پاکستان و بیست و دومین نخست وزیر این کشور، با بی‌اعتمادی نمایندگان جبهه اپوزیسیون در مجلس روبرو شد و سرانجام با رأی اکثریت نمایندگان، در نیمه راه مجبور به کناره گیری شد.