سید محمد نور موسوی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تولید سه میلیون اصله نهال حرا در ماههای تیر و مردادماه امسال توسط جوامع محلی در نهالستانهای ساحلی هرمزگان در دستورکار است که در نیمه دوم امسال در سواحل استان کشت میشود.
وی بیان کرد: تا پیش از دولت سیزدهم در مجموع ۱۰۰ هزار نهال حرا در شهرهای ساحلی استان هرمزگان تولید و کشت شده است، این درحالی است که در سالهای۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ یعنی در دولت مردمی این میزان به ۲ میلیون نهال رسیده که ۲۰ برابر افزایش پیدا کرده است.وی بیان کرد: تا پیش از دولت سیزدهم در مجموع ۱۰۰ هزار نهال حرا در شهرهای ساحلی استان هرمزگان تولید و کشت شده است، این درحالی است که در سالهای۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ یعنی در دولت مردمی این میزان به ۲ میلیون نهال رسیده که ۲۰ برابر افزایش پیدا کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان اظهار کرد: پیش از دولت سیزدهم، مساحت جنگلهای حرا در استان ۱۹ هزار و ۶۵۰ هکتار بوده که با طرحهای توسعه ای این میزان براساس آخرین تصاویر ماهواره ای، با پنج هکتار افزایش به ۲۵ هزار هکتار رسیده است.
موسوی ادامه داد: جنگلهای دریایی حرا از اول خرداد به مدت یک ماه گلهای خوشه ای زرد رنگ میدهند و از آخر مردادماه بذر آن برای تولید نهال از این درختان برداشت میشود که با مشارکت مردم بومی ساحل نشین بذرها برداشت و کاشت نهال در آبانماه انجام میشود.
وی اضافه کرد: حرا از گونههای درختان دریایی شناور در سواحل خلیجفارس و زیستگاه مهمی برای آبزیان، بیمهرگان و پرندگان است که نقش تاثیرگذاری در حفظ اکوسیستم دریایی دارد.
صیانت از جنگلهای مانگرو (چندل و حرا) یکی از مصوبات سفر رییس جمهور در دور نخست به استان هرمزگان بوده است و در این راستا ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه و احیای این جنگلها مصوب شد که تاکنون چهار و نیم میلیارد تومان آن اختصاص پیدا کرده است.
طرح نهال حرا از دهه ۷۰ با تولید و کاشت بیش از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله در هرمزگان آغاز شده است.
کشورمان ایران برای احیا و بازسازی زیست بومهای تخریب شده تصمیم به تولید و کاشت درخت کرده است که با دستور رییس جمهور طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال کلید خورده و با ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی، به تکلیف قانونی تبدیل شده است و سهم هرمزگان نیز تولید و کاشت سالانه ۶ میلیون و ۵۰۰ درخت است.