تهران- ایرنا- عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: آزادسازی دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران که طی چند سال به صورت غیر قانونی توقیف شده بود، نشان دهنده دیپلماسی فعال دولت سیزدهم است.

مسلم صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره توافق ایران و آمریکا برای آزادی زندانیان و دسترسی ایران به منابع مالی خود بدون دادن امتیاز به طرف مقابل گفت: کره جنوبی پیش از تحریم ها یکی از بزرگترین خریداران نفت خام ایران بود که به بهانه تحریم های دوران ترامپ و خروج این کشور از توافق هسته ای از پرداخت طلب ایران خودداری کرد.

وی یادآور شد: روابط دوجانبه کره جنوبی و ایران در سال‌های اخیر به دلیل بلوکه شدن دارایی های ایران دچار تنش های شده بود که حل این مساله هم می تواند به بهبود روابط تهران- سئول کمک کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: آزادی منابع و دارایی های جمهوری اسلامی ایران نشان دهنده دیپلماسی فعال دولت سیزدهم است که توانست به دور از هیاهوی رسانه ای چندین میلیارد دلار از دارایی های ایران را آزاد کند.

صالحی درباره آثار اقتصادی در اختیار گرفتن این منابع برای ایران اظهار داشت: البته سیاست های موثر پولی و ارزی بانک مرکزی در طول ماههای اخیر نقش قابل توجهی در کاهش انتظارات تورمی داشته است و با ترزیق این منابع جدید قدرت بازار سازی بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز افزایش خواهد یافت و می توان به بهبود وضعیت در آینده امیدوارتر باشیم.

به گزارش ایرنا، شامگاه ۱۹ مرداد وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای اعلام کرد که فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران که برای چند سال به‌طور غیرقانونی در کره جنوبی توسط آمریکا توقیف شده بود، آغاز شد.

همچنین وزارت امور خارجه در این بیانیه از اخذ تضمین‌ لازم برای پایبندی آمریکا به تعهداتش در این خصوص خبر داد.

انتشار خبر توافق برای مبادله زندانیان و نیز آزادی منابع و دارایی های جمهوری اسلامی ایران واکنش های متعددی را در سطح دو کشور به دنبال داشت. مقامات ایرانی در نوشتارهای خود در فضای مجازی تاکید کردند که ایران به تمام دارایی‌هایی آزادشده خودش دسترسی کامل و مستقیم دارد و هیچ شرکت قطری در این میان دخیل نیست.