ساوه - ایرنا - وزیر کشور گفت: استقبال نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از مرحله پیش ثبت نام، نوید مشارکت حداکثری در این فرآیند ملی را می‌دهد.

به گزارش ایرنا، «احمد وحیدی» روز شنبه در حاشیه مانور منطقه ای زلزله در شهرستان ساوه اظهار کرد: وزارت کشور در چارچوب قانون و در راستای تحقق راهبردهای چهارگانه سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت ابلاغی رهبر معظم انقلاب فعالیت انتخابات سال جاری را با اجرایی کردن مرحله پیش ثبت نام وارد مرحله اجرا کرده است.

وی با بیان اینکه مرحله پیش ثبت نام بر اساس قانون جدید انتخابات وزارت کشور انجام می‌شود، افزود: هم اکنون آمادگی لازم در سطح وزارتخانه، استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها برای اجرای تمام و کمال قانون به منظور تحقق راهبردهای چهار گانه مورد نظر رهبر معظم انقلاب وجود دارد.

وحیدی گفت: مشارکت بسیار خوب متقاضیان داوطلبی ثبت نام نشان می دهد که یک انتخابات پرشور و با مشارکت حداکثری را در پیش داشته باشیم و وزارت کشور در این خصوص توضیحات و اقدامات لازم را برای همه رده های هیات های اجرای انجام داده است و آمادگی دارد برای براساس موارد زمانی پیش بینی شده در قانون به مراحل بعدی انتخابات از جمله ثبت نام نهایی در ۲۷ مهر گام بردارد.

توافقات لازم با کشور عراق جهت برگزاری پیاده روی اربعین انجام شده است

وزیر کشور با اشاره به در پیش بودن پیاده روی اربعین حسینی اظهار کرد: توافقات لازم با دولت عراق در راستای کنترل ورود و خروج و ارایه خدمات به زائران حسینی در مرزهای ۲ کشور انجام شده است.

وی افزود: پیش‌بینی موکب‌های حسینی در مرزها و مسیر پیاده روی، استقرار نیروهای امدادی از جمله هلال احمر، تعبیه واحدهای درمانی و بهداشتی ۲ طرف مرز، راه اندازی سایه بان ها و مه پاش ها و یا هر امکان دیگری با توجه به گرمای هوا از دیگر مواردی است که بین ۲ دولت در مورد آنها توافقاتی انجام شده است.

وزیر کشور گفت: همچنین مشارکت مردمی یکی از ارکان اصلی برگزاری پیاده روی اربعین حسینی است که در ساماندهی مواکب پیاده روی اربعین نقش آفرینی می کنند که زمینه این مهم نیز فراهم شده است.

مانورهای منطقه‌ای مدیریت بحران در نقاط مختلف کشور برگزار می شود

وی با اشاره به برگزاری مانور منطقه ای با حضور ۳۵ دستگاه سه شهرستان استان مرکزی در محوطه ۸۵۰ هکتاری سد الغدیر ساوه اظهار کرد: برگزاری این مانور ابتکار استان مرکزی در مدیریت هر چه بهتر بحران در شرایط اضطراری است که با سناریوی مناسبی طراحی شده است.

وحیدی گفت: مدیریت یکپارچه بحران با شرح وظایفی که برای دستگاه‌های اجرایی تعریف شده بود از مهمترین اهدافی بود که در این مانور محقق شد تا دستگاه‌های اجرایی بابت با برطرف کردن اشکالات و نقاط ضعف همواره آمادگی لازم را برای مواجهه با بحران داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه احتمال وقوع بسیاری از بحران‌ها و انواع انواع بلایای طبیعی در ایران وجود دارد، افزود: لازم است چنین مانورهایی در استان های مختلف کشور با گستردگی تمام دستگاه ها و سناریوهای کامل و نزدیک به واقعیت انجام شود.

مانور مقابله با زلزله ۶ و هشت دهم ریشتری و تخریب بند خاکی روز شنبه با حضور وزیر کشور و همکاری ۲۵۰ گروه امدادرسانی شهرستان‌های ساوه، زرندیه و تفرش در سد الغدیر ساوه برگزار شد.

در این مانور یک‌هزار و ۱۰۰ نفر از نیروهای ۳۵ دستگاه عضو ستاد مدیریت بحران استان مواردی همچون اسکان افراد آسیب دیده، تامین مایحتاج خوراکی و آشامیدنی، تخلیه و آواربرداری، امداد هوایی، خدمات پیش بیمارستانی، نجات مصدومان و رهاسازی جنازه ها از زیرآوار، نجات غریق از داخل آب، برپایی بیمارستان صحرایی، انتقال مصدومان و جنازه‌ها، تامین زیرساخت‌های آب، برق و گاز برای زلزله زدگان، تامین ارتباطات مخابراتی و احداث جاده را تمرین کردند.

در این مانور، پس از وقوع زلزله ۶ و هشت دهم ریشتری ۷۰ منزل مسکونی در یکی از روستاهای فرضی با ۱۲۰ خانوار سکنه تخریب، ۲۵ نفر مصدوم و هفت نفر به علت تخریب آوار و یک نفر نیز به علت غرق شدگی جان خود را از دست داده‌اند.