به گزارش ایرنا، مهدی میزبان روز شنبه در نشست جلسه شورای عشایری استان در محل استانداری همدان افزود: مسئولان نظام بهترین نگاه را به عشایر دارند که همان نگاه فرهنگی ، اجتماعی و انسانی است
معاون زیربنایی سازمان امور عشایر کشور گفت: ۱۴۰ مدرسه یک نفره در کشور داریم و عشایر پس از دوره راهنمایی در تحصیلات خود دچار افت می شوند بنابر این در تلاش هستیم آموزش مجازی را برای عشایر مجدد شروع کنیم.
وی تاکید کرد: برای ساخت مجتمع های دامپروری برای عشایر مشکلی وجود ندارد و همچنین برای احداث میادین دام نیز آمادگی داریم.
او تصریح کرد: تاکنون تعامل هیچ دولتی به اندازه کنونی بین عشایر و دستگاه های اجرایی کشور نبوده است.
وی افزود: همدان ۱.۴ عشایر کشور را دارد و دومین استان خدمات رسان به عشایر را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه شاهد توسعه امور عشایری در کشور هستیم، افزود: محصولات عشایر پاک و سبز است و در بسیاری از استانها اگر عشایر نباشند در تامین پروتئین جامعه به مشکل بر می خوریم.
معاون زیربنایی سازمام امور عشایر کشور گفت: ۳۵ درصد از صنایع دستی کشور محصول عشایر است و ۳۵ میلیون هکتار از اراضی کشور در دست عشایر است.
وی همدان را دارای بالاترین سرانه دامی عشایر با ۳۳۲ راس دانست و تاکید کرد: مدیریت عرصه های مراتع عشایری بهتر از مدیریت روستایی است چرا که حضور ۶ ماهه دارند و در عشایر مراتع کمتر اجاره داده می شود.
میزبان همچنین با اشاره به زندگی هزاران ساله عشایر در مناطق مختلف کشور گفت: شهرستانها بر زندگی عشایر عارض شده اند.
میزبان با بیان اینکه استان همدان از زمینه گردشگری عشایری برخوردار است که باید از آن استفاده کند، افزود: گردشگری جامع محور می تواند بصورت تجربه محور نیز باشد که گردشگران شرایط زندگی عشایری را تجربه کنند.
وی تصریح کرد: شرایط آب و هوایی کشور به طرف خشکسالی می رود، بنابر این درصددیم به زندگی عشایر تنوع بخشی کنیم و براساس مزیت نسبی که هر منطقه ای دارد از جمله گیاهان دارویی، صنایع دستی و گردشگری درآمدهای عشایر را متنوع کنیم.
معاون زیربنایی سازمان امور عشایر کشور ادامه داد: عشایر همدان و سمنان جزو عشایر حرفه ای هستند و عشایر سمنان از شیر بیش از ۳۵ نوع محصول فراوری می کنند.
وی یادآور شد: باید برای استفاده بهینه از مراتع آن را مدیریت کنیم
وی با بیان اینکه عشایر باید از شکار حیوانات وحشی خودداری کنند، افزود: بسیج عشایر مجوز حمل سلاح را به عشایر می دهد.
پیش بینی ۴۸ هزار میلیارد برای تجهیز مدارس عشایری همدان
در این نشست استاندار همدان در این در سخنانی گفت: عشایر مردمی مولد ، پرتولید و کم توقع هستند.
قاسمی فرزاد افزود: حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر تکریم عشایر تاکید کرده اند.
وی تاکید کرد: در مصوبات سفر رئیس جمهور ۱۰۰ میلیارد ریال برای واکسیناسیون عشایر، ۹۰۰ میلیارد ریال برای ایل راههای عشایر، ۴۰۰ میلیارد ریال برای آب شرب ، ۲۰۰ میلیارد ریال برای ساماندهی سکونتگاهها و ۲۰۰ میلیارد ریال برای آموزش و ترویج عشایر و در مجموع یک هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال برای عشایر امسال و سال آینده اختصاص داده می شود.
استاندار همدان یادآور شد: از اعتبارات استانی نیز بیش از ۴۸ هزار میلیارد ریال برای تعمیر و تجهیزات مدارس درنظر گرفته شده که نشان از توجه ویژه جمهوری اسلامی به عشایر است .
وی ادامه داد: در زمینه آموزش و پرورش ۶۰ دبیر برای عشایر استخدام خواهند شد که در حال گذراندن مراحل جذب هستند.
قاسمی فرزاد با بیان اینکه مجتمع های دامی برای عشایر استان همدان احداث می شود، تصریح کرد: در باره پنل های خورشیدی و ارائه تسهیلات نیز تلاشهای لازم را انجام خواهد شد.