احمدرضا اجتهادی روز یکشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: ۷۰۰ فضای آموزشی با در برداشتن ۶ هزار و ۳۰۰ کلاس درس در قم فعال است که برای حدود ۳۰۰ هزار دانشآموز مشغول خدماترسانی است.
وی گفت: سرانه دانشآموزی قم ۴.۲ مترمربع بهازای هر دانشآموز است که با سرانه آموزشی کشور که ۸.۴ مترمربع است، فاصله زیادی دارد.
وی اضافه کرد: برای جبران عقبماندگیهای کنونی و رسیدن به نقطه ثبات بدون درنظرگرفتن نیازهای آینده، استان قم هم اکنون به یکهزار و ۵۰۰ کلاس درس در قالب ۱۲۵ مدرسه ۱۲ کلاسی جدید نیاز دارد تا عقبماندگی یک مترمربعی جبران و به سرانه متوسط کشور نزدیک شود.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس قم اظهار داشت: طی ۱۰ سال گذشته بهصورت متوسط هر سال ۱۰ هزار دانشآموز به جمعیتی دانشآموزی استان قم افزوده شده که نیازهای جدیدی را با خود به همراه داشتهاند.
اجتهادی با بیان اینکه در سال تحصیلی گذشته ۲۸ هزار و ۵۰۰ دانشآموز به جمعیت دانشآموزی کلاس اول ابتدایی وارد و فقط ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر از دوره متوسط دوم خارج شدند، گفت: این رقم نشان میدهد که فقط در سال تحصیلی گذشته ۱۵ هزار دانشآموز جدید به مدارس استان قم افزوده شدهاست.
وی خاطرنشان کرد: قم از نظر تراکم دانشآموزی در رتبه سوم و از نظر سرانههای آموزشی در جایگاه بیست و هفتم قرار دارد که همه اینها نشان از وضعیت نامطلوب سرانههاست.
۲۹۵ هزار و ۷۲ دانشآموز سال گذشته در یکهزار و ۵۴۸ مدارس این استان تحصیل میکردند که از این تعداد، ۲۵۸ هزار و ۴۸۴ نفر معادل ۸۸ درصد در مدارس دولتی و ۳۶ هزار و ۵۸۸ نفر معادل ۱۲ درصد در مدارس غیردولتی بودند.
۵۶ درصد دانشآموزان استان قم در مقطع ابتدایی، ۲۲درصد متوسطه اول، ۱۱ درصد متوسطه دوم، سه درصد فنی حرفهای، چهار درصد کاردانش، چهار درصد پیشدبستانی و یک درصد در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل هستند.
۹۵ درصد دانشآموزان این استان در شهر و پنج درصد در روستا تحصیل میکنند. ۵۰.۴ درصد دانشآموزان پسر و ۴۹.۶ نیز دختر هستند تعداد معلمان دوره ابتدایی دراین استان ۶ هزار و ۳۷۸ نفر و تعداد معلمان دوره متوسطه اول و دوم نیز سه هزار و ۴۲۹ نفر میباشد.