علیرضا راشکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: میزان پیشرفت فیزیکی طرح های در حال انجام در شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان از یک درصد تا ۹۹ درصد است.
وی خاطر نشان کرد: برای ایجاد حداقل یک شهرک یا ناحیه صنعتی در تمام شهرستانهای سیستان و بلوچستان برنامه ریزی شده که در این راستا باید گفت راه اندازی شهرک صنعتی دیگری در زاهدان، کنارک و شهرستان دشتیاری نیز در دستور کار قرار گرفته است.
رییس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: علاوه بر این راه اندازی ۲ ناحیه صنعتی در شهرستان لاشار و نیمروز نیز با توجه به ظرفیت شناسایی شده در شهرستانهای مذکور از برنامههای اولویت دار این دستگاه اجرایی محسوب میشود.
وی ادامه داد: این شرکت علائه بر برنامههای زیرساختی در شهرکها و نواحی صنعتی سیستان و بلوچستان برنامههای حمایتی و نرم افزاری را برای واحدهای تولیدی مستقر نیز در دستورکار داشته که از آن جمله میتوان به برگزاری ۸۰ دوره آموزشی برای واحدهای تولیدی در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد که در این دورههای آموزشی یکهزار و ۵۰۰ نفر از کارکنان و مدیران واحدهای تولیدی مورد آموزش قرار گرفتند و این عدد در چهار ماهه نخست سالجاری ۲۵ دوره آموزشی برای ۴۲۰ نفر هست که اجرایی شده است.
راشکی تصریح کرد: عارضه یابی واحدهای صنعتی و اجرای طرح بهبود از دیگر برنامههای بهبود این شرکت محسوب میشود و باید گفت در سال گذشته ۴۲ واحد صنعتی راکد از طریق اجرای طرح های بهبود به چرخه تولید بازگشتند و ۱۰۸ واحد تولیدی نیز ظرفیت تولیدشان افزوده شد.
وی تاکید کرد: بازگرداندن ۴۶ واحد تولیدی راکد و نیمه فعال در سیتسان و بلوچستان از دیگر برنامههای مهم سالجاری محسوب میشود.
رییس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: تامین وثیقه مورد نیاز واحدهای صنعتی برای تامین سرمایه در گردش از طریق مذاکره با صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک و انعقاد تفاهم نامه با بانک توسعه تعاون د۲ ابزار مهم برای کمک به احیا و بازگشت واحد تولیدی به چرخه تولید بوده است.
وی بیان کرد: نظر به اهمیت صنایع کوچک در ایجاد اشتغال پایدار، خنثی سازی آثار تحریمها،کاهش وابستگی خارجی و توسعه صنعتی و همچنین با عنایت به فرمایشات متعدد مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم توجه به رشد و توسعه صنایع کوچک کشور ،۲۱ مرداد ماه به عنوان "روز حمایت از صنایع کوچک" در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت شده که در این راستا نیر در هفته پیش رو افتتاح طرح صنعتی و عمرانی نیز در شهرک ها و نواحی صنعتی در دستور کار قرار گرفته است.
ایجاد ۲ شهرک صنعتی در سیستان و بلوچستان
راشکی با توجه به نیاز سنجی صورت گرفته و ظرفیت منطقه دو ناحیه صنعتی جدید دیگر با نام های ناحیه صنعتی تفتان و قصر قند برای این استان تعریف شد و تا پایان سالجاری عملیات اجرایی آنها نیز آغاز میشود.
وی بیان کرد: با راه اندازی ۲ ناحیه صنعتی جدید در جنوب سیستان و بلوچستان زمینه سرمایه گذاری ۳۰۰ طرح صنعتی دیگر نیز فراهم میشود.
رییس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان افزود: هم اکنون در این استان ۲۹ شهرک و ناحیه صنعتی برخوردار از امکانات مطلوب استقرار دارد.
وی تاکید کرد: تاکنون سه هزار و ۲۱۷ فقره قرارداد با کار آفرینان و سرمایه گذاران در شهرکها و نواحی صنعتی سیستان و بلوچستان منعقد شده که از این تعداد یکهزار و ۴۵۰ طرح بهرهبرداری شده است.
راشکی افزود: این تعداد طرح برای ۱۴ هزار و ۴۵۲ نفر ایجاد اشتغال کردهاند و علاوه بر این قرار است تا پایان سالجاری ۷۰ طرح دیگر به بهره برداری برسد.