به گزارش ایرنا، رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته از آزادسازی همه منابع ارزی توقیف شده ایران در کره جنوبی خبر دارد و اعلام کرد: متاسفانه نزدیک به هفت میلیارد دلار از منابع ارزی کشورمان در سالهای پایانی دهه ۹۰ به صورت وون (واحد پول ملی کره جنوبی) به بانکهای کره جنوبی واریز شده بود و به آن هم، هیچ سودی تعلق نمیگرفت؛ حتی در این سالها نیز به دلیل کاهش برابری وون به دلار، نزدیک به یک میلیارد دلار آن با کاهش ارزش برابری مواجه شد.
وی افزود: اما با پیگیریهای فنی و دیپلماسی موفق، همه منابع ارزی توقیف شده ایران در کره جنوبی آزاد و هزینههای تبدیل ارز آن از وون به یورو نیز توسط کشور ثالث پذیرفته شد و بهزودی این منابع به حسابهای ۶ بانک ایرانی در قطر برای خرید کالاهای غیرتحریمی استفاده میشود.
در این زمینه، «حسین میرزایی» کارشناس اقتصادی در گفتوگو با ایرنا درباره کاهش یک میلیارد دلاری ارزش این منابع، توضیح داد: در بحث مبادلات تجاری دلار، موضوع برابری ارزها مطرح است و باید به سمت جایگزینی دلار برویم.
وی افزود: در مبادلات تجاری خارجی، معمولا معادل دلاری مدنظر است نه خود دلار و در خصوص آزادسازی منابع با ارزش کشور در کره جنوبی، از آنجایی که پول بلوکه شده به وون بوده، در این سالها ارزش پول کره در مقایسه با دلار کاهش یافته است.
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: مقصر اصلی این موضوع نیز مربوط به دوره مدیریت آقای همتی در بانک مرکزی بوده است، اما وی بیشتر به دنبال نمایش رسانهای است و خوب میداند که چه نوع ارزی در کره ذخیره شده و الان ارزش آن دستخوش تغییرات شده است.
میرزایی با بیان اینکه همتی به نمایش رسانهای علاقه دارد، ادامه داد: همتی در دوره ریاست خود بارها اعلام کرد که نرخ ارز کنترل شد، اما شاهد بودیم که دلار را با چهار تا پنج برابر افزایش قیمت تحویل دولت جدید داد.