به گزارش ایرنا، «حشمتاله عباسی» روز یکشنبه در جمع مدیران آب و فاضلاب ساوه با اشاره به اینکه مرحله اول این طرح در استان مرکزی از ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است اظهار کرد: در این مرحله آبرسانی به ۶۷ روستا در چهار شهرستان ساوه، خمین، سازند و کمیجان از سال گذشته آغاز شده است.
وی اضافه کرد: برای این مرحله ۲ هزار و ۳۳۷ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است و عملیات اجرایی در روستاهای باقی مانده در حال انجام است که روستاهای به اتمام رسیده در هفته دولت سال جاری به بهره برداری می رسد.
عباسی یادآور شد: همچنین در سال جاری و در قالب مرحله دوم طرح جهاد آبرسانی به روستاها این استان مقرر شده که اجرای طرح با هدف تامین آب شرب و یا رفع مشکلات آنها در ۱۴۱ روستا به آغاز شود.
وی افزود: برای این اقدام نیز ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده است که بر اساس نیاز هرکدام از شهرستان ها به مرحله اجرا در می آید.
به گفته وی، طرح جهاد آبرسانی یکی از اولویت های دولت سیزدهم برای رفع مشکل آب شرب سالم و بهداشتی در مناطق روستایی بوده که از سال گذشته اجرای آن در دستور کار قرار گرفته است.
مصرف غیرمجاز بلای جان آب شرب روستاها
مدیرعامل شرکت آب و فاصلاب استان مرکزی با اشاره به اینکه هم اکنون سال سوم خشکسالی در استان مرکزی سپری می شود یادآور شد: کاهش بارندگی ها منابع تامین آب استان را همانند سایر نقاط به شدت تحت تاثیر قرار داده و تامین آب شرب در شهرها و مناطق روستایی با مشکلاتی همراه است.
وی افزود: در این راستا تمام امکانات شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی هم اکنون بکار گرفته شده و انتظار می رود ساکنان شهرها و روستاها نیز با مدیریت مصرف ما را در تامین این نیاز یاری کنند.
عباسی همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۲ روستای استان به شدت با مشکل کمبود آب شرب مواجه هستند یادآور شد: مشکلات این روستاها نیز به صورت موقت در کوتاه مدت رفع شده و برای بلند مدت نیز طرح های مختلفی برای اجرا در نظر گرفته شده است.
وی عمده مشکلات جامعه روستایی در آب شرب را مصرف بی رویه از سوی ساکنان برای مصارفی همچون باغ و باغچه، انشعاب های غیر مجاز در مزارع، باغ و واحدهای تولیدی اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی همچنین برخی از روستاها تنها در ایام تعطیلی دچار کمبود آب هستند یادآور شد: بازگشت جمعیت مهمان از شهرها به روستاها در این ایام منجر به افزایش جمعیت ساکن و رشد مقدار مصرف می شود.
استان مرکزی از ۷۲۶ حلقه چاه، ۴۲ رشته چشمه و ۲۶ رشته قنات تامین میشود و در بخش شهری ۳۳۷ هزار مشترک و در روستاها ۱۶۹ هزار مشترک وجود دارد.