سجاد اشگرف روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به لزوم معرفی بیشتر ژئوپارک جهانی قشم برای آشنایی مردم کشور و دنیا با این ظرفیت ارزنده افزود: این فیلم کوتاه ۶ دقیقه ای تلفیقی از میراث زمین شناختی و نقش جوامع محلی در مفاهیم توسعه و حفاظت می باشد، که به کارگردانی مشترک اصغر بشارتی و منصور وحدانی تولید شده است.
وی ادامه داد: این اثر با تصویربرداری اصغر بشارتی و منصور وحدانی، نویسندگی روایت الهام افروتن و معصومه مشار، مشاور هنری الهام افروتن، تدوینگری و صدا گذاری منصور وحدانی، صدا برداری ماهر سرودی، بازیگری و روایت گری مهدیه بارانی نیا تهیه و تولید شده است.
مدیر ژئوپارک جهانی قشم توضیح داد: امیدواریم با به نمایش درآمدن این فیلم کوتاه، تاثیر عضویت قشم در شبکه ژئوپارک های جهانی بر توسعه اقتصادی جامعه محلی جزیره بیش از پیش نمایان شود و از سوی دیگر، ظرفیت های این منطقه به عنوان نخستین ژئوپارک جهانی خاورمیانه، در جوامع ملی و بین المللی مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
اشگرف اضافه کرد: در این فیلم کوتاه، روایتی از داستان ثبت قشم به عنوان یک ژئوپارک جهانی، معرفی ژئوسایت ها، تاثیر آن در جذب گردشگر و توانمندسازی جامعه محلی به مخاطب ارائه می شود.
اصغر بشارتی عکاس ایرنای قشم با داشتن بیش از ۱۰۰ جایزه ملی و بین المللی در زمینه عکس، فیلم کوتاه و مستند، حدود ۱۷ سال است که ضمن معرفی جاذبه های جزیره قشم به مردم کشور و جهان، افتخارات زیادی برای ایران به همراه داشته است.
ژئوپارک قشم دارای ۳۵ ژئو سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، غارنمکدان، دره ستاره ها و دره تندیسها است و مجاورت آن با جنگلهای حَرّا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بینالمللی، ذخیرگاه زیست کُره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان است، به ارزشها و جذابیتهای طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است.
این ژئوپارک به واسطه واقع شدن در منطقه راهبردی خلیج فارس از اهمیت بالاتری برخوردار است و از طرف دیگر، این ژئوپارک به دلیل قرار گرفتن بین ژئوپارک های شرق آسیا و اروپا جایگاه خاصی در منطقه و بین ژئوپارک ها پیدا کرده که به عنوان مرکز توسعه منطقه ای ژئوپارک های جهانی در خاورمیانه و شمال آفریقا معرفی شده است.
وجود پدیده های بارز زمین شناسی شامل گنبد و غارنمکدان، دره های شگفت انگیز، سواحل بکر و زیبا و حیات وحش در بخش غربی جزیره قشم و جنگلهای دریایی حَرّا، تنگه چاهکوه، تنگه عالی، بام قشم، دره تندیس ها، سایت تاریخی و فرهنگی کلات کشتاران، جزایر ناز و دهها جاذبه فرسایشی و ژئومورفولوژی و صخره با اشکال زیبا موجب شد تا نام قشم در لیست دارندگان ژئوپارک های جهانی یونسکو ثبت شود.
پدیده های طبیعی نظیر دره ستاره ها، کُورکُورا کوه، چاکاویر، تنگه چاهکوه، کَریون، دیواره قاضی، بصیرا، ژئولینک، دره شور، جزیرتو، صخره لاک پشت ها و کناره های سواحل جنوبی، که هر کدام زیبایی خاص خود را دارند، از جمله این جاذبه های زمین شناسی محسوب می شوند.
جنگلهای حَرّا به همراه تنوع زیستی منحصر به فرد، خلیج دلفین ها، سواحل مرجانی و نوار ماسه ای نخ کُنار، از دیگر چشم اندازهای طبیعی هستند که ارزش ژئوپارک قشم را دو چندان کرده است.
در کنار این جاذبه ها، موزه ژئوپارک، پارک موزه لنج سازی گوران، قبرستان انگلیسی ها و بندر تاریخی لافت از دیگر داشته های ارزشمند ژئوپارک قشم به حساب می آید، اما این به تنهایی کافی نیست و آنچه به یک ژئوپارک هویت می بخشد مشارکت و حضور فعال جامعه محلی در برنامه های ترویجی، توسعه ای، حفاظتی و مدیریتی ژئوپارک است.