به گزارش خبرنگار ایرنا، ساناز مهربانی روز دوشنبه در راستای حمایت از تغذیه با شیر مادر و تداوم شیردهی مادر، بیان داشت: یکی از اقدامات مفید در زمان عدم حضور مادر از جمله حضور در محل کار استفاده از شیر دوشیده شده مادر است.
فوق تخصص گوارش کودکان با بیان اینکه شیر مادر فواید فراوانی هم برای شیرخوار و هم برای مادر دارد، اضافه کرد: شیرخوار در شش ماه اول زندگی هیچ نوشیدنی یا مواد غذایی بجز شیر مادر نباید دریافت کند.
وی ضمن بیان این مطلب که جهت دوشیدن شیر، مادر باید از قبل اقدام به آن، مهارت لازم را کسب کند، اضافه کرد: ظرف تمیز که درب آن قابل بسته شدن است و به طور معمول ظرف شیشه ای و یا پلاستیکی سخت باید باشد، توصیه می شود به کار رود و جهت انجام این کار باید دست ها به طور کامل شسته شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت که برای دوشیدن شیر از روش دست یا پمپ شیردوش باید استفاده کرد و نیز جهت ذخیره سازی شیر روش های گوناگونی وجود دارد لذا شیر مادر دوشیده شده به مدت ۴۸ ساعت در یخچال، دو هفته در جایخی یخچال، تا ۳ ماه در فریزر یخچال خانگی و شش الی ۱۲ ماه در فریزر صنعتی قابلیت ماندگاری و ذخیره شدن دارد.
این پزشک کودکان ادامه داد: شیر مادر دوشیده شده به مدت هشت ساعت در دمای ۱۵ الی ۲۵ درجه سانتیگراد و چهار ساعت در دمای ۲۵ الی ۲۷ درجه سانتیگراد اتاق قابل نگهداری می باشد.
دکتر مهربانی بیان داشت: جهت ذوب کردن شیر منجمد مادر، ظرف شیر دوشیده شده منجمد را به مدت یک ساعت در ظرف آب ولرم قرار داده تا ذوب گردد لذا برای ذوب کردن شیر منجمد شده به صورت تدریجی از داخل یخچال نیز می توان بهره برد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: شیر ذوب شده را بدون استفاده از بطری یا پستانک و با کمک فنجان یا قاشق به شیرخوار داده شود و جهت ذوب کردن از روش جوشاندن شیر یا ماکروویو به طور مطلق خودداری شود و شیر ذوب شده، نباید به طور مجدد گرم یا فریز شود.