به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمد اولیا امروز (یکشنبه) در نشست خبری افزود: گروه مپنا علاوه بر پروژههای بینالمللی با کشورهای همسایه در کشورهای عمان، اندونزی و پاکستان هم طرحها و پروژههای تعمیرات و نگهداری هم دارد.
وی ادامه داد: طرحهای برای تأمین برق در سوریه نیز داشتهایم و در بخش توربین تاکنون ۳۵ توربین بزرگ صادر کردهایم.
مدیرعامل مپنا خاطرنشان کرد: چهار سال اخیر در بخش احداث نیروگاه در کشورها ۸۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری انجام شده است.
انجام سه هزار و ۵۰۰ مگاوات طرح برقی در عراق
اولیا گفت: این گروه طرحهای برقی متعددی در عراق در حال انجام دارد که بخش نیروگاه سازی و سایر بخشهای برق این کشور است. تا کنون سه هزار و ۵۰۰ مگاوات قرارداد برقی در عراق انجام شده که رضایت عراق را به همراه داشته است.
وی ابراز امیدواری کرد: با تامین مالی سایر طرحها از سوی عراق سرعت اجرای پروژهها افزایش مییابد.
مدیرعامل مپنا درباره صادرات برق نیز اعلام کرد: صادرات برق در اختیار وزارت نیرو است، اما مپنا هم نقش خود را ایفا کرده است.
اولیا درباره ظرفیت تبدیل ایران به قطب برق منطقه ادامه داد: این کار نیاز به زیرساختهای زیادی دارد، اما طرحهای بینالمللی مپنا نشان داده میشود.
وی در باره طرح برقیسازی تهران ادامه داد: این طرح با همکاری وزارت صمت، شهرداری تهران و مپنا اجرایی خواهد شد.
مدیرعامل مپنا خاطرنشان کرد: مپنا برای اجرای این طرح شروع به احداث ایستگاههای شارژ خودرو کرده و نیز قرارداد برقیسازی ۵۰۰ دستگاه اتوبوس را با شهرداری تهران منعقد کرده است.
اولیا افزود: مبلغ این قرار داد هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است و تاکنون هفت نقطه ایستگاه شارژی نصب شده است. مقرر شده تا سال آینده پنج هزار دستگاه شارژ در تهران نصب شود و زیر ساختها توسعه داده شود.
تردد ۱۳۰ هزار موتوربرقی در تهران در مدت ۵ سال آینده
وی از تردد ۱۳۰ هزار موتوربرقی در تهران در مدت ۵ سال آینده خبر داد و گفت: تامین برق مورد نیاز این موتورها توسط مپنا انجام میشود و بالای هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در این زمینه خواهد شد.
تلاش برای رفع ناترازی برق
مدیرعامل مپنا از تلاش برای رفع ناترازی برق در کشور خبر داد و گفت: مپنا در این زمینه اقدامهایی را در دستور کار دارد. این گروه از سال ۱۴۰۰ و همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم تلاش خود را رفع ناترازی برق را انجام داد بهگونهای که یک هزار و ۲۰۰ مگاوات نیروگاه در سال ۱۴۰۰ وارد مدار کرد.
اولیا بیان کرد: سال ۱۴۰۱ هم حدود سه هزار مگاوات نیروگاه و امسال نیز دو هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه وارد مدار خواهد شد. تعدادی از واحدهای نیروگاهی از ابتدای امسال راهاندازی شدهاند و نیروگاه سبلان واحد بخار آن بهزودی به بهرهبرداری میرسد.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: واحد نیروگاه موبایلی در تهران به بهرهبرداری خواهد رسید و نیروگاه المهدی هم در مدار بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
وی محدودیت مپنا را نقدینگی و تامین مالی و مطالبات انباشته دانست و ادامه داد: اگر این مطالبات کمک شوند وضعیت طرحهای مپنا بهتر خواهد شد.
اولیا میزان مطالبات را حدود ۱۷۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که بخش عمدهای از آن از بخش دولتی و بقیه از سایر کارفرمایان است.
مدیرعامل گروه مپنا حجم کلی سرمایهگذاری این گروه را حدود ۶.۵ میلیارد یورو عنوان کرد و گفت: این سرمایهگذاری در بخش نیروگاهی، آبشیرینکن و انرژیهای تجدیدپذیر است.
وی از فعالیتهای این گروه در بخش نفت و گاز خبر داد و گفت: بهزودی پروژه شوریجه با رفع موانع مالی به بهرهبرداری خواهد رسید.
تعمیر موتور هواپیما
مدیرعامل گروه مپنا از ورود این گروه به بخش تعمیر موتورهای هواپیما خبر داد و گفت: طرحهایی هم در این بخش به خصوص در زمینه موتور هواپیمای مسافری داریم.
اولیا ادامه داد: قرارداد تعمیر و نگهداری توربو کمپرسور به نتیجه رسیده و بهزودی اجرایی میشود. این قرارداد سه ساله است که در پارس جنوبی اجرایی میشود.
وی در باره فعالیت مپنا در بخش حمل و نقل ریلی هم گفت: از اواخر دهه ۸۰ فعالیت در بخش حمل و نقل ریلی شروع شده و طرحهای مختلفی اجرا شده است
مدیرعامل گروه مپنا از تلاش این شرکت برای برقی سازی بخش حمل و نقل و توسعه آن خبر داد و گفت: ساخت نیروگاههای کلاس (F) با قوت ادامه خواهند یافت.