به گزارش خبرنگار ایرنا "محمد کرمی" روز یکشنبه در جریان بازدید از روند پیشرفت طرح تأمین آب اضطراری منطقه سیستان و زاهدان که با همراهی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان صورت گرفت، بیان کرد: با توجه به شرایط سیستان و بلوچستان از نظر آبی و با وجود هزینه بر بودن اجرای طرحهای آبرسانی، اقداماتی در چند مرحله و سه سطح کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برای تأمین آب پایدار در این استان در حال انجام است.
وی تامین آب منطقه سیستان و شهر زاهدان را از طرحهای اولویتدار دولت اعلام کرد و افزود: با وجود همه تنگناهای اجرایی، تاکنون هیچ بخشی از پروژهها تعطیل نشده که نشان از توجه متولیان به این امر مهم است.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان با اشاره به پیگیری جدی حقابه ایران از رودخانه هیرمند اظهار کرد: اجرای طرحهای آبرسانی در منطقه باعث نمیشود که پیگیری حقابه از دستور کار دولت خارج شود.
وی تاکید کرد: علاوه بر اینکه پیگیری حقابه به قوت خود باقی است، همه برای تامین آب آشامیدنی سیستان از سایر منابع آبی، پای کار هستند و طرحهایی در نقاط مختلف در حال برنامهریزی و اجراست.
کرمی با اشاره به اجرای بزرگترین طرح آبرسانی در حوزه روستایی کشور نیز گفت: این استان بالاترین تعداد روستاهای قرارداد آبرسانی کشور را به خود اختصاص داده و از شروع طرح تاکنون بیش از یکهزار و ۱۰۰ کیلومتر لولهگذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع اجرا شده است.
به گفته وی در قالب اعتبارات محرومیتزدایی قرار است مشکل آب آشامیدنی یکهزار و ۷۵۱ روستای سیستان و بلوچستان برطرف شود که امیدواریم تا پایان کار دولت سیزدهم این طرح نیز تکمیل و مردم از ثمرات آن بهرهمند شوند.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به طرح انتقال آب از دریای عمان به عنوان یکی دیگر از طرحهای مهم دولت در این استان افزود: شیرینسازی آب دریا در بسیاری از کشورها رایج بوده و یکی از ظرفیتهای تامین آب محسوب می شود، انتقال آب از دریای عمان طرحی کاملا پایدار بوده که در راستای اجرای آن تاکنون سه کارگاه در بخش لولهگذاری ایجاد شده و در حال تجهیز است.
وی ادامه داد: در همین راستا چهار کارگاه دیگر هم بزودی شروع به فعالیت خواهند کرد و علاوه بر این احداث آبگیر در سواحل مَکُران در حال انجام است.
کرمی با تاکید بر اینکه تامین آب پایدار مستلزم منابع آبی پایدار است، ابراز امیدواری کرد: با تکمیل تمامی طرحهای آبرسانی مسیر توسعه سیستان و بلوچستان هموار شود و دیگر نگرانی درباره منابع آبی و خدماترسانی پایدار وجود نداشته باشد.
مقام عالی دولت در سیستان و بلوچستان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص امیدآفرینی افزود: وظیفه داریم ضمن این که همیشه برای خدمت رسانی به مردم حاضر باشیم، با تبیین خدمات نظام جمهوری اسلامی امید را به جامعه تزریق کنیم.