به گزارش ایرنا، "محمدرضا خلف باغی " یکشنبه شب در جمع خبرنگاران در یزد به اهمیت موضوع اشاره کرد و افزود: شناسنامهدار کردن محصولات با ۲ هدف ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی و تامین سلامت مردم در داخل و ارتقای کیفیت محصولات تولیدی در کشور صورت میگیرد.
وی در خصوص صدور شناسنامه سلامت برای محصولات مختلف کشاورزی ادامه داد: در این طرح به هر محصول یک کد و شناسه تعلق میگیرد که مشخصات آن محصول، نظیر تولید کننده و محل تولید آن کاملا مشخص و قابل شناسایی است.
این مسئول بیان کرد: کشتهای گلخانهای که موفق به دریافت شناسنامه سلامت شدند در تولید فلفل دلمهای، بادمجان، خیارسبز و گوجه فرنگی فعالیت دارند و با توجه به اهمیت موضوع، این طرح به مرور شامل سایر محصولات کشاورزی میشود.
خلف باغی بیان کرد: هماکنون ۲ هزار و ۳۹۶ نفر عضو نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در استان هستند که از این تعداد یک هزار و ۴۸۸ نفر را آقایان و بقیه بانوان هستند.
وی تاکید کرد: ۵۵ مرکز خدمات کشاورزی در استان وجود دارد که ۱۶ مرکز در دهستانها و بقیه در سایر مناطق به ارائه خدمات مشغول هستند همچنین تاکنون برای ۶۱۶ نفر از مهندسان کشاورزی برای فعالیت لازم پروانه اشتغال صادر شده است.
کشاورزان یزدی سالانه با استفاده بهینه از منابع آبی یک میلیون و ۸۹۶ هزار تن فرآورده زراعی، باغی، گلخانهای و دامی تولید و روانه بازار داخلی و خارجی میکنند. ارزش این میزان تولید ۱۶۰ هزار میلیارد ریال است که حاصل تلاش مستقیم ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار است.
این میزان تولید شامل ۵۹۵ هزار تن محصول زراعی، ۲۸۲ هزار و ۴۵۹ تن محصول باغی، ۵۸۵ هزار تن محصولات گلخانهای و ۴۳۳ هزار تن محصولات دامی است.
اراضی قابل کشاورزی یزد در ۱۲ شهرستان ۱۷۵ هزار هکتار است که به دلیل تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی، افزایش دما و کمبود آب تنها ۱۱۲ هزار هکتار آن قابل کشت است که ۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) زراعی و ۷۹ هزار و ۶۴۶ هکتار (معادل ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانهای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان مربوط به باغبانی و کشت محصولاتی مانند پسته، انار، زردآلو، زعفران و گیاهان دارویی است.
استان یزد یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.