«منصور خزایی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه ۸۲۰ هکتار از اراضی زیر کشت حبوبات زیر پوشش بیمه قرار گرفته است افزود: سطح بیمه محقق شده در قالب طرح جهش تولید و با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) از تخفیف بیمه برخوردار است.
وی توضیح داد: کشت حبوبات در تناوب زراعی به ویژه پس از کشت گندم با هدف حفظ منابع خاک، کاهش بیماریها و کنترل علف های هرز کشت شده است.
خزایی تاکید کرد: یکی از اهداف اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها حذف آیش و جایگزینی کشت های مناسب در تناوب با غلات است که یکی از کشت های مناسب با سابقه کشت طولانی و مورد تایید جهاد کشاورزی کشت حبوباتی نظیر نخود و عدس است.
وی ادامه داد: ۵۰۰ هکتار از سطح کشت شهرستان فامنین به کشت انتظاری نخود دیم و یک هزار و ۲۸۷ هکتار کشت بهاره نخود و ۳۰۰ هکتار کشت عدس دیم و ۲۰ هکتار کشت نخود آبی است و مابقی به سایر حبوبات اختصاص دارد.
خزایی به کشاورزان توصیه کرد: برای دستیابی به عملکرد بالاتر و کاهش هزینه کشت سنتی و برداشت با نیروی کارگری از ارقام نخود پابلند و طبق دستورالعمل پیشنهادی کارشناسان به صورت مکانیزه و در صورت امکان انتظاری کشت کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین یادآور شد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ از سطح ۵۰۵ هکتار کشت مکانیزه انجام شده ۲۲۰ هکتار با دستگاه عمیق کار و ۲۸۵ هکتار با دستگاه کشت مستقیم انجام شده است.
تناوب زراعی به معنای کشت محصولات مختلف با ترتیب معین در یک مزرعه است. اجرای صحیح تناوب زراعی با منافع بسیاری از قبیل افزایش محصول، افزایش ذخیره مواد آلی خاک، استفاده مؤثر از مواد غذایی خاک، کاهش خسارت فرسایش، استفاده مؤثرتر از کودهای شیمیایی و حیوانی، کنترل علف های هرز، آفات و بیماری ها همراه است.
همدان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است، که این استان با وجود داشتن ۲.۱ درصد از وسعت کشور، ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.