سیدحمید حریری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از این تعداد؛ ۲ هزار و ۱۳۵ نفر خانم و مابقی آقا هستند.
به گفته وی؛ ۲ هزار و ۱۴۶ مورد کودک زیر ۱۵ سال را شامل می شود.
رییس انجمن حمایت از بیماران سرطانی خراسان شمالی تصریح کرد: از این تعداد ۸۷۰ بیمار مددجوی کمیته امداد امام خمینی(ره) و ۲۰۰ نفر هم مددجوی بهزیستی هستند و مابقی بیماران از سوی خیران کمک میشوند.
سرطان دستگاه گوارش شایع ترین نوع سرطان
وی ادامه داد: سرطان گوارش بیشتر در مناطق جغرافیایی شمال و شمال شرق کشور همانند خراسان شمالی شایع است و به تغذیه نامناسب همانند مصرف غذاهای شور و مصرف دخانیات بر می گردد.
حریری خاطرنشان کرد: این انجمن روزانه بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون ریال برای خرید داروهای مورد نیاز بیماران هزینه میکند این درحالی است که هزینه های پاراکلینیک این بیماران رقم بالایی تشکیل میدهد که نیازمند کمکهای بیشتر از سوی خیران است.
وی از افزایش آمار بیماران سرطانی در استان ابراز نگرانی کرد و گفت: این امر نیاز به بررسی کارشناسی و حمایت مسوولان دارد.
رییس انجمن حمایت از بیماران سرطانی خراسان شمالی در ادامه به خدماتی از جمله درمانی، مشاوره ای، و آزمایش اشاره کرد و گفت: با توجه به وضعیت مالی بیماران سرطانی سعی می شود جدای از هزینه های درمانی برخی از هزینه های معیشتی آنها نیز تامین شود.
حریری تصریح کرد: اکنون ۴۰۰ نفر از این بیماران نیاز به پرتو درمانی دارند که شهرستان های استان به مرکز استان مراجعه می کنند و این امر هم برای آنها هزینه بر است.
وی در ادامه با اشاره به نبود پزشک متخصص آنکولوژی کودک در خراسان شمالی گفت: بسیاری از خانوادههای بیماران سرطانی کودک در استان برای ادامه درمان به مشهد و یا تهران مراجعه می کنند به گونهای که جدای از هزینههای درمانی، سختیهای رفت و آمد به دیگر استان ها بر آنها تحمیل می شود.
خراسان شمالی روی کمربند سرطان قرار دارد که از شمال ایران و از استان هایی همچون گلستان آغاز شده و تا شمال چین ادامه دارد و به همین دلیل آمار برخی از سرطان ها از جمله سرطان دستگاه گوارش در آن از میانگین کشور بیشتر است و روند افزایشی دارد.
این استان با جمعیت یک میلیون نفری که نیمی از آنها در مناطق روستایی ساکن هستند در شمالشرق کشور واقع است.