اسلام‌آباد - ایرنا - سناتور «انوار الحق کاکر» به طور رسمی پس از انتخاب به عنوان هشتمین نخست وزیر موقت پاکستان در حضور رییس جمهوری این کشور سوگند خدمت یاد کرد و قرار است به زودی اعضای کابینه دولت انتقالی پاکستان نیز معرفی شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تلویزیون ملی پاکستان، نخست وزیر موقت این کشور دقایقی پیش با حضور در کاخ ریاست جمهوری ﴿ایوان صدر﴾ در اسلام‌آباد و در حضور «عارف علوی» رییس جمهور، سوگند مقام نخست وزیری دولت انتقالی پاکستان را یاد کرد.

این مراسم به ریاست رییس جمهوری پاکستان و با حضور «شهباز شریف» نخست وزیر سابق پاکستان، رییس مجلس سنا، روسای ارشد احزاب سیاسی، روسای نیروهای مسلح ارتش پاکستان، اعضای سابق پارلمان ملی، سفرای کشورهای خارجی مقیم اسلام‌آباد، مقامات قوه قضاییه و روزنامه نگاران این کشور برگزار شد.

سناتور انوار الحق نخست وزیر موقت پاکستان طی سخنانی در این مراسم نسبت به برگزاری انتخابات سراسری به صورت شفاف و عادلانه متعهد شد و تاکید کرد: هیچ گونه اقدامی که باعث شود انتخابات سراسری در پاکستان زیر سووال برود، انجام نخواهد شد و احزاب سیاسی با اعتبار و اعتماد لازم به نتایج خود دست پیدا خواهند کرد.

نخست وزیر سابق پاکستان و رهبر جناح مخالف در پارلمان شنبه گذشته سناتور انوار الحق کاکر عضو مجلس سنا از شهر کویته را به عنوان نخست وزیر موقت این کشور انتخاب کردند.

انوار الحق متولد سال ۱۳۵۰ و بنیانگذار حزب عوامی بلوچستان است که از مارس ۲۰۱۸ به عنوان نماینده مجلس سنا انتخاب شد. وی امروز از کرسی مجلس سنا و مسوولیت سیاسی در حزب متبوع خود استعفا کرد.

به گزارش ایرنا، براساس قانون اساسی پاکستان برگزاری انتخابات باید از سوی دولت موقت انجام شود و نخست‌وزیر موقت ظرف سه ماه از زمان انتخاب تکلیف انتخابات را مشخص می‌کند. انتخابات مجلس به این دلیل اهمیت دارد که با رای نمایندگان رییس‌جمهوری و نخست‌وزیر برای مدت پنج سال برگزیده می‌شوند.

برای انتخاب نخست‌وزیر که قدرت اصلی و اجرایی را در اختیار دارد، حزب حاکم و جناح مخالف در مجلس ملی پاکستان، هر کدام نامزدهای موردنظر خود را معرفی می‌کنند و به‌طور طبیعی حزب یا گروهی که دارای اکثریت باشد، فرد موردنظر خود را بر قدرت می‌نشاند.

نمایندگان هر دو پارلمان ملی پاکستان یعنی مجلس ملی و سنا، به همراه چهار مجلس استانی یا مجالس ایالتی -شامل سند، پنجاب، خیبرپختونخواه و بلوچستان- رییس‌جمهوری این کشور را با رای‌گیری انتخاب می‌کنند که حدودا تعداد این نمایندگان به یکهزار و ۱۰۰ نفر می‌رسد.

دوران پنج ساله پارلمان ملی پاکستان نیمه شب چهارشنبه گذشته (۱۸ مرداد) به پایان رسید و پس از آن دولت موقت مسوولیت مدیریت کشور تا زمان برگزاری انتخابات عمومی را برعهده می‌گیرد.