اصفهان - ایرنا - مدیرگروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان گفت: استقرار ناظر بهداشتی در استخرهای شنا برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، ضروری و حیاتی است و باید سازوکارهای لازم برای الزامی کردن آن فراهم شود.

سیدمهدی میرجهانیان روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مرکز بهداشت اصفهان بر استقرار ناظر بهداشتی در استخرهای شنا تاکید دارد و این موضوع را نیز در نشست اخیر با مسوولان اداره کل ورزش و جوانان استان پیشنهاد داد.

وی با تاکید بر الزام‌آور شدن این موضوع در دستور کار نهادهای مربوطه اظهار داشت: ناظر بهداشتی باید به کنترل همه عوامل محیطی که در بهبود شرایط فیزیکی و بهداشتی استخر و سلامت افراد اعم از کارکنان و استفاده‌کنندگان تاثیر دارد، بپردازد و مدرک تحصیلی او بهداشت محیط یا مرتبط با آن باشد.

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان تصریح کرد: استخرها، کارکنانی در بخش فنی و برای بررسی و کنترل میزان کُلرزنی و تصفیه آب دارند اما حضور و استقرار ناظر بهداشتی نیز برای نظارت بر همه مسائل بهداشتی ضروریست.

میرجهانیان با اشاره به اینکه شرایط آب، محیط و تهویه استخر بسیار مهم است، اضافه کرد: در زمان حاضر بیشترین تخلف بهداشتی در استخرها مربوط به کُدورت و بار میکروبی آب و میزان کُلر باقی‌ مانده در آن و رعایت نکردن بهداشت فردی و شرایط محیطی است.

وی با تاکید بر اینکه مرکز بهداشت اصفهان در زمینه برخورد با تخلف‌های بهداشتی و پُلمب استخرهای متخلف کوتاه نمی‌آید، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات استخرها بویژه در تابستان امسال شلوغ بودن بیش از حد آنها و پذیرش بیشتر از حد مجاز است و مردم باید بدانند اگر به استخرهای بسیار شلوغ می روند احتمال ابتلا به بیماری های پوستی نیز بیشتر است.

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان گفت: یکی از مواردی که برای اماکن عمومی مانند استخرها اجباری و قانونی است بحث خوداظهاری و خودکنترلی است یعنی مُتصدیان این اماکن موظف به خود اظهاری در باره شرایط بهداشتی مکان هستند.

وی با بیان اینکه برای تکمیل خوداظهاری سه روش تعریف شده است، افزود: این روش‌ها شامل خوداظهاری توسط متصدی در صورت داشتن مدرک تحصیلی بهداشت محیط یا مرتبط با آن، استفاده از مُمیزهای آزاد و استفاده از ظرفیت دفترهای خدمات سلامت است.

میرجهانیان با اشاره به اینکه هنوز ۲ روش اول یعنی خود فرد و ممیز آزاد در کشور عملیاتی نشده است، ادامه داد: اما روش سوم یعنی استفاده از ظرفیت دفترهای خدمات سلامت که در اصفهان و برخی شهرستان‌ها فعالیت دارند، عملیاتی شده است و مُتصدیان اماکن عمومی می‌توانند به آنها مراجعه کنند

مرکز بهداشت اصفهان بر حدود ۸۰ استخر شنا در استان نظارت دارد.