اراک - ایرنا - مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مرکزی گفت: تلاش برای کاهش سرانه تولید پسماند در این استان ضروری است و در این راستا نیاز است آموزش‌های گسترده مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، «محمود مرادی نراقی» روز سه‌شنبه در نشست کارگروه پسماند استان مرکزی در اراک، افزود: در حوزه مدیریت پسماند، سیاست‌ها چند جانبه است و با یک سیاست خاص نمی‌توان کار مدیریت پسماند را انجام داد.

وی بیان کرد: یکی از ایرادات در تعرفه‌های شهرداری در خصوص هزنیه پسماند است که از ساختمان و املاک گرفته می شود و افراد تولید کننده در آن نقشی ندارند.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مرکزی ادامه داد: موضوع پرداخت هزینه پسماند در دنیا اصلاح شده و افرادی که پسماند بیشتری تولید می‌کنند، هزینه بیشتری پرداخت می‌کنند و قصد است این مهم در استان مرکزی نیز اصلاح شود.

مرادی نراقی اظهار کرد: طرح جامع مدیریت پسماند شهر اراک توسط شهرداری و دانشگاه اراک در حال اجرا است که امید است آینده روشنی را در مدیریت پسماند ایجاد کند.

وی گفت: نیاز است پسماندهای شهری خمین، محلات و دلیجان در سه سایت به صورت شهرستانی متمرکز شود و شهرداران این شهرها موظفند که مجوزهای لازم برای محل دفن پمساند را اخذ کنند و فعالیت آنها باید زیرنظر محیط زیست باشد.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مرکزی افزود: باید حداکثر تا ۶ ماه آینده مشکل لندفیل ( محل دفن پسماند) شهرهای خمین، محلات و دلیجان حل شود.

مرادی نراقی اظهار کرد: نگاه به پسماند به عنوان طلای کثیف، اشتباه است و دنیا به سمت کاهش تولید پسماند حرکت می‌کند و در طرح جامع مدیریت پسماند اراک، باید کاهش تولید به صورت ویژه دیده شود.

وی عنوان کرد: سایت پسماند دلیجان از وضعیت مناسبی برخوردار نیست که باید مشکلات آن هرچه سریعتر حل شود.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مرکزی گفت: چندین سال است که ساماندهی پسماندهای حاشیه شهرهای این استان به صورت خودجوش و با تلاش و حمایت تشکل‌های مردم نهاد انجام می‌شود و این طرح در کشور منحصر به فرد است و باید مورد حمایت ویژه قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هم در این نشست گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، سرانه تولید پسماند شهری و خانگی در این استان به ازای هر نفر بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ نفر در روز است.

«یوسف یوسفی» افزود: آمارها نشان می‌دهد که حدود ۶۰ درصد پسماندهای استان مرکزی غذایی است و این بخش قابلیت بازیافت دارد و نیاز است در این خصوص فرهنگ‌سازی لازم صورت گیرد.

وی عنوان کرد: باید تلاش شود تا فرصت‌ها از دل تهدیدات بیرون کشیده شود تا محیط زیست کمتر دچار مشکل شود.

مدیرعامل شبکه مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: نگاه امروز حاکم بر مدیریت پسماند در دنیا در مسیر کاهش است.

«سیاوش آقاخانی» افزود: کارگروه پسماند استان مرکزی نیاز به یک روش اجرایی و برنامه مشخص دارد که علاوه بر شهرداری، مشارکت دستگاه‌های دیگر نیز پررنگ شود و تقسیم کار ویژه صورت گیرد.

وی بیان کرد: نحوه مشارکت شهروندان در طرح جامع مدیریت پسماند اراک باید مشخص شود و سیاست‌هایی که در مقابل چالش‌های موجود پسماند است، باید به دقت بررسی شود.

در این نشست طرح جامع مدیریت پسماند شهرداری اراک توسط مشاور ارایه و مقرر شد اطلاعات این طرح در اختیار اعضای کارگروه پسماند استان مرکزی قرار گیرد و اعضا نظرات خود را تا ۱۰ روز آتی به اداره‌کل محیط‌زیست این استان ارایه دهند.