«علیرضا کیشانی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان مرکزی در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ برای سومین سال در دیمزارهای ۱۰ شهرستان استان مرکزی اجرای می شود.
وی ادامه داد: طرح جهش تولید در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در ۱۱۰ هکتار از دیمزارهای ۹ شهرستان استان مرکزی اجرایی شد که افزایش اجرای این طرح در سال زراعی آینده در دستور کار قرار دارد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی پرداخت تسهیلات و ارایه بذرمال به کشاورزان را از جمله حمایت وزارت جهاد کشاورزی در این طرح عنوان کرد و گفت: کشاورزان برای خرید بذرکارها و کارنده های کشت مستقیم مربوط به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها به سازمان جهاد کشاورزی این استان برای اخذ وام قرض الاحسنه تا سقف یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال مراجعه کنند.
کیشانی خاطرنشان کرد: بذرمال نیز برای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در اختیار شرکتهای تولید بذر قرار دادهشده و بیش از یک هزار تن بذر دیم تولید شده در استان بذرمال شده و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی با یادآوری اجرای طرح جهش تولید در مدت ۲ سال گذشته در دیمزارهای استان مرکزی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه در این مدت استان دچار خشک سالی های شدید شده است اما با استفاده از دانش فنی و نهادههایی که در اختیار این طرح قرار داده شده ، تولید گندم در این طرح نسبت به گندم به خارج از طرح ۳۰ درصد افزایش یافته است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: همچنین تولید جو نیز در این طرح ۳۰ درصد، نخود دیم ۲۱ درصد و عدس هفت درصد نسبت به خارج از طرح در استان افزایش داشته است.
کیشانی گفت: تولید محصولی که در طرح جهش تولید در دیمزارهای استان مرکزی انجام شده ۲ تا سه برابر هزینههایی است که در این طرح انجام شده است.
وی یادآور شد: ۴۶ هزار هکتار گندم آبی و ۱۸۳ هکتار گندم دیم امسال در استان مرکزی کشت شده که تاکنون حدود ۹۵ درصد سطح این مزارع برداشت شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۲۱۶ هزار تن گندم از ابتدای خردادماه تاکنون در استان خریداری شده و پیش بینی می شود خرید این محصول تا ۲۲۰ هزار تن افزایش یابد.
وی ادامه داد: ۶۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان مرکزی در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ به کشت جو اختصاص یافته و ۲۱۰ هزار تن جو از سطح این زمینها برداشت شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: برداشت ۷۰۰ تن دانههای روغنی کلزا امسال در این استان هدفگذاری شده بود که ۱۰۰ درصد این پیشبینیها محقق شد.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.