به گزارش ایرنا مهدی چمران روز سهشنبه پیش از آغاز یکصد و هفتادمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روز گذشته کمیسیون عمران دو جلسه در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار و حادثه خلازیر را بررسی کرد ، افزود: این سازهها ناپایدار بود و در شرایط بحرانی در عرض چند روز ساخته شده و حتی فنداسیون هم نداشتند و پس از این نیز میتوانند خطرساز باشند.
وی اظهارداشت: این اقدام از سوی مافیای ساخت و ساز بوده که ظرف امسال و سال گذشته اقدام به ساخت کرده بودند.
چمران با بیان اینکه عده ای از شهرستانها به تهران آمدند و شرایط خرید مسکن هم بسیار سخت است و برای یک کارگر پس از ۴۰ سال کار خرید مسکن به آرزو تبدیل شده است، گفت: مافیای ساخت و ساز این خانهها را به قیمت کمتر به فروش می رسانند و عدهای که از شرایط درمانده هستند این خانهها را خریداری میکنند.
وی ادامه داد: در جلسه ای که کمیسیون عمران برگزار کرد ، نظام مهندسی و یکی از اساتید دانشگاه امیرکبیر در خصوص نحوه تخریب نیز بحث و بررسیهایی انجام دادند.
چمران با بیان اینکه شیوه تخریب این است که از بالا با بیل و کلنگ یک به یک آجرها را تخریب کنند و این یک ماه زمان میبرد، گفت: برای مثال تخریب طبقه بالای پاساژ علاءالدین یک سال زمان برد؛ چرا که یک به یک آجرها برداشته شد اما در چنین شرایط بحرانی و حضور عدهای قمهکش نمیتوان به این شکل تخریب کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در آغاز جلسه امروز نیز به حضور دو و نیم برابری داوطلبان در پیش ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره و ابراز امیدواری کرد که افزایش تعداد داوطلبان با افزایش حضور مردم در انتخابات همراه باشد.
چمران با اشاره به پس گرفتن اموال بلوکه شده ملت، از دولت آقای رییسی تشکر کرد و گفت: امیدواریم به غارت اموالی که از آن ملت ایران است، پایان داده شود و بتوان مشکل دارایی های ایران در کشورهای دیگر را نیز برطرف کرد.
محکومیت حادثه تروریستی شاهچراغ
وی در ادامه حادثه تروریستی شاهچراغ را یادآوری و محکومکرد و اظهارداشت: اصل مسئله این است که حادثه تروریستی در یک فضای مذهبی به عنوان فضایی امن انجام شده است
و عده ای از خدا بی خبر در شرایطی غیرقابل توصیف مردم بی سلاح را به گلوله بستند.
چمران با تاکید بر اینکه این کارها هنر نیست؛ اگر می توانند باید به میدان بیایند نه اینکه عملیات تروریستی انجام دهند، افزود: اینکه انسان ها و افراد بی گناه را به گلوله ببندند، بسیار زشت، خبیثانه و تأسف آور است .
مصوبات کمیسیون ماده پنج ۵۴ هزار میلیارد تومان آثار مالی دارد
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز نطق آرش مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در خصوص مصوبات کمیسیون ماده ۵ را در دستور کار قرار دادند.
عباسی با بیان اینکه این نطق با این هدف است که اعضای شورا بدانند در کمیسیون ماده پنج چه تصمیماتی گرفته می شود و چه آثار شهری، جمعیتی و مالی دارد، گفت: در ۲ مرداد سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۷ دستور جلسه، بررسی شده که برخی بندها مصوب و برخی بندها به تصمیمات بعدی موکول می شود.
وی افزود: این بندها با سه عنصر اصلی بازنگری طرح تفصیلی، طرح های موضعی از جمله بوستان ولایت و دوشان تپه به وسعت ۳۴۲ هکتار و پرونده های موردی برای ۱۵ هزار متر مربع زیربنای مازاد ساختمانی در ۱۲ پرونده شامل ۱۰ مورد بالای محور انقلاب و دو مورد پایین محور انقلاب بررسی شد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران، گفت: ملاک عمل فعلی در برخی قطعات با وسعت پنج برابر حداکثر اندازه قطعه، اعطای طبقه مجاز است که این موضوع بررسی شد.
وی افزود: عدالت و شکاف طبقاتی گزینه ای بسیار راهبردی است و بر اساس حکمرانی شهری، جمعیت پذیری مسئله و پرسشی بسیار مهم است و امکانات شهرها باید بر اساس آن فراهم شود.
عباسی افزود : نوسازی بافت فرسوده یک اولویت است و مسأله در جمعیت پذیری قطعات سه تا پنج برابری از پلاک های موجود شناسایی شده، اعلام شده که ۱۸۷ هزار نفر به جمعیت تهران اضافه خواهد شد و مشاور ۶۷۰ هزار نفر را پیش بینی کرده و در کمیسیون ۷۱۴ هزار نفر را پیش بینی کرده است.
وی ادامه داد: اگر ۷۱۴ هزار نفر جمعیت را در نظر بگیریم باید ببینیم که با نوسازی بافت چه اتفاقاتی خواهد افتاد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: از منظر عدالت باید بگوییم که در پهنه R۱ (مسکونی) اگر مساحت بالای ۲۵۰متر مربع باشد، مشمول مناطق کمتر برخوردار نمی شود و این قطعات بیشتر به مناطق برخوردار اختصاص دارد؛ یعنی سیاست های تشویقی به سمت پلاک هایی می رود که صاحب سرمایه و دارایی قابل توجه هستند.
به گفته وی، در موضوع ساخت و ساز دوشان تپه، ۱۴ هزار و ۹۹۲ واحد مسکونی پذیرفته شده و بر اساس اطلاعات پایه، در خصوص انتفاعی که طرفین از این طرح می برند تحلیلی انجام شده است.
وی افزود: انتفاع مالک در این پروژه ۴۸ هزار میلیارد تومان و انتفاع شهرداری سه هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: پروژه بوستان ولایت ۱۵ هزار میلیارد تومان بار مالی برای شهرداری دارد که اگر مصوب شود باید در پیشنهادات شهرداری در بودجه نیز لحاظ شود.
وی با بیان اینکه افزایش ۱۵ هزار متر مربع در ۱۲ پرونده از موارد موضعی بوده که در کمیسیون بررسی شده است، گفت: یکی از این پرونده ها در منطقه ۲ بود که زمینی به وزارت راه و شهرسازی اختصاص داده شده و قرار بوده ساخت و ساز انجام شود و ۴۷۱ درصد در این پرونده پذیرفته شده که در شهرک هما در منطقه ۲ به این پرونده تراکم داده شود و کاربری تثبیت مسجد از روی پلاک برداشته شده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: اگر مبنا کاربری مسجد باشد ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای این پلاک ارزش آفرینی کرده ایم.
عباسی با بیان اینکه ۴۵۰ درصد تراکم به یکی دیگر از پلاک های متعلق به شهرداری داده شده، گفت: این پروژه ۸۲ میلیارد تومان انتفاع برای شهرداری دارد که تأکید شده باید برای حمل و نقل عمومی هزینه شود.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد که دیگر پرونده های این کمیسیون عددی کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان انتفاع داشت که به جزئیات آن پرداخته نمی شود.
وی افزود: مقایسه مالی پرونده های کمیسیون ماده پنج با یکی از مصوبات شورای اسلامی شهر تهران نشان می دهد مصوبات کمیسیون ماده پنج ۵۴ هزار میلیارد تومان آثار مالی دارد.
عباسی پس از توضیح مصوبات کمیسیون ، با بیان اینکه نماینده وزارت خانه ها محترم هستند اما ما نماینده مردم تهران هستیم، اظهار داشت: ساخت و سازها منجر به افزایش جمعیت پذیری میشود و شورا باید تصمیم بگیرد که جمعیت شهر تهران اضافه شود یا نشود.
در ادامه حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه و درباره تصمیمات کمیسیون ماده پنج تاکید کرد که تصمیمات این کمیسیون مطابق با طرح تفصیلی است.
وی افزود: زمانی که آقای حناچی معاون شورای عالی معماری و شهرسازی می شوند نامه ای به آقای قالیباف، شهردار وقت تهران، ارسال می کنند که طرح آنها خلاف طرح جامع است.
وی افزود: حدود ۴۰ نامه نگاری انجام شد و ذیل یک مصوبه کمیسیون ماده پنج، محدودیت ها را برای شهر تهران انجام دادند که اثرات آن را می بینیم و آقای قالیباف، نجفی و افشانی زیر بار آن را نرفتند اما در سال ۹۹ به تصویب رسید و زمانی که سامانه سیستمی می شود، بارگذاری انجام شد
وی ادامهداد: پنج سال روی طرح تفصیلی تهران مطالعه شد و حدود ۴۰ دقیقه مشاور توضیح داد که بر اساس مصوبه کمیسیون ماده پنج حداکثر ۶۰ هزار نفر جمعیت افزوده می شود.
معاون شهردار تهران ، افزود: سال ۹۲ تعداد ۳۰ هزار فقره پروانه و پارسال ۱۰ هزار فقره پروانه صادر شده است.
جعفر شربیانی دیگر عضو شورا نیز افزود: یکی از موضوعات مهم رعایت خط قرمزها در طرح جامع و طرح تفصیلی است و یکی از آنها جمعیت پذیری و ظرفیت واگذاری جمیعتی است که بارها مورد تذکر بوده و در کمیسیون ماده پنج باید رعایت شود.
سید احمد علوی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز تاکید کرد: ۵۴ هزار میلیارد تومان به عنوان انتفاع غیر در یکی از مصوبات کمیسیون ماده پنج مطرح شده است و باید دقت شود که ۴۸ هزار میلیارد تومان مربوط به آزادسازی پادگان دوشان تپه است.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: بوستان ولایت و محدوده کن از حد تجاوز می کند و بیشتر می شود که این بخشی از طرح تفصیلی است.
علت عمده حادثه خلازیر نقصان در ساخت و ساز است
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به ارایه تذکرات پرداختند و سید جعفر تشکری هاشمی درباره برگزاری جلسه بررسی حادثه خلازیر گفت: نمایندگانی از سازمان نظام مهندسی کشور و تهران، مرکز مطالعات و پژوهش های شهرداری تهران و واحدهای مرتبط حادثه را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که بسیاری از ایرادات به شهرداری ارتباطی ندارد و به دلیل نقصان در ساخت و ساز و دیگر موارد است.
لایحه شیوه نامه بازنگری طرح جامع و تفصیلی به موقع ارایه شود
احمد صادقی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در زمان تذکر خود، گفت: مطابق با حکم ۸۰ ذیل بخش هشتم از برنامه چهار ساله چهارم شهر تهران، شهرداری مکلف است نسبت به ارایه لایحه شیوه نامه بازنگری طرح جامع و تفصیلی شهر تهران مبتنی بر توسعه حمل و نقل همگانی با آسیب شناسی گذشته و رویکرد مسئله محوری با همکاری نهاد راهبری و پایش طرح های توسعه شهری به شورای اسلامی شهر تهران و طی مراحل قانونی تا حداکثر یک سال پس از ابلاغ برنامه اقدام کند.
وی افزود: با توجه به اهمیت و ضرورت موضوع و اثرات این تصمیم بر شهر تهران مطابق با ماده ۸۳ قانون تشکیلات و وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران مصوب ۱۳۷۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی به شهردار محترم تدکر داده می شود نسبت به ارسال لایحه مربوطه اقدام لازم معمول دارد.
تغییر نام خیابانی به نام هنرمند فقید علی سلیمانی
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز خود ، بر اساس درخواست کمیسیون نامگذاری شورا، به تغییر نام خیابان پشن در منطقه ۱۱ حدفاصل خیابان ولیعصر (عج) و خیابان فلسطین، به نام هنرمند فقید «علی سلیمانی» رای دادند.
اعضای اسلامی شهر تهران همچنین در ادامه جلسه امروز خود، دو نامه فرماندار تهران درخصوص «اصلاح مصوبه عوارض ساختمانی، ارزش افزوده ناشی از طرح های توسعه شهری و بهای خدمات حوزه شهرسازی شهرداری تهران و ارزش معاملاتی تبصره ۱۱ ماده صد قانون شهرداری» و «اصلاحیه مجوز ستاد هماهنگی دستگاه های اجرایی حوزه فنی- خدماتی شهر تهران»را بررسی و تصویب کردند.