تبریز - ایرنا - دولت سیزدهم توسعه روابط با کشورهای مسلمان غیرهمجوار در افریقا و جنوب شرق آسیا را در دستور کار قرار داده است و در این میان آذربایجان شرقی هم نقش تازه ای به عهده گرفته است.

به گزارش ایرنا، در دوران مسوولیت آیت الله رئیسی بر قوه مجریه به منظور استفاده از مزیت و ظرفیت استان‌های مرزی برای گسترش همکاری‌ با کشورهای همسایه، اختیارات ویژه‌ای به استانداران داده شد تا موانع توسعه روابط را برطرف کرده و زمینه‌های همکاری را فعال کنند و مسوولان آذربایجان شرقی با اتکا به توان بخش خصوصی استان به عنوان کانون روابط اقتصادی کشورمان با کشورهایی همچون ترکیه، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه توسعه تعامل با کشورهای عنوان شده را در دستور کار دادند.

سفر هیأت اقتصادی استان به سرپرستی استاندار آذربایجان شرقی به روسیه و تاتارستان در تیر ماه سال جاری گام موفقی در توسعه روابط خارجی استان بود و در نشست های دوجانبه این سفر بر افزایش تعاملات و رفع موانع تاکید شد .

استاندار آذربایجان شرقی در این سفر پس از دیدار و مذاکره با رئیس جمهوری تاتارستان روسیه در کازان در نشستی با فعالان اقتصادی به عزم ایران و روسیه در بهره گیری از ظرفیت های کریدور شمال – جنوب برای افزایش سطح مبادلات اقتصادی دوجانبه و نیز با سایر کشورها اشاره کرد و گفت: استان آذربایجان شرقی ظرفیت های بسیار مناسبی برای نقش آفرینی در این کریدور دارد.

استقبال شخص رستم مینیخانوف، رئیس جمهوری تاتارستان، از استاندار آذربایجان شرقی و هیات همراه در این سفر نشان داد تاتارها که پیش از این نیز دیدارهای رضایت بخشی از آذربایجان شرقی داشته‌اند، به توسعه مناسبات با این خطه علاقه مندند.

با توجه به اهمیت ویژه جمهوری خودمختار تاتارستان در دایره مناسبات ایران و روسیه، آذربایجان شرقی به دلیل موقعیت جغرافیایی ممتاز خود می‌تواند در این زمینه پیشرو باشد و سنت ارتباطی این جمهوری با استان‌های مختلف کشورمان، با اولویت آذربایجان شرقی نیز گویای همین واقعیت است.

اما به نظر می رسد نقش تازه ای در روابط خارجی کشورمان به استان آذرایجان شرقی داده شده است و در روزهای اخیر شاهد افزایش حضور سفرای داخلی و خارجی از کشورهایی همچون اندونزی و گینه در استان هستیم.

توسعه روابط تجاری با کشورهای جنوب شرق آسیا از اولویت‌های آذربایجان شرقی است

استاندار آذربایجان شرقی روز شنبه این هفته در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی، با اشاره به ظرفیت‌های فراوان همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای جنوب شرق آسیا، گفت: این کشورها رشد اقتصادی چشمگیری داشته‌اند و یکی از اولویت‌های استان در روابط تجاری و اقتصادی هستند.

«عابدین خرّم» با انتقاد از ارتباط ضعیف با کشورهای جنوب شرق آسیا در گذشته، اظهار کرد: در دولت گذشته، روابط خارجی بر روی غرب متمرکز و از ظرفیت کشورهایی مانند جنوب شرق آسیا غفلت شد.

وی با تاکید بر افزایش روابط اقتصادی و تجاری استان با اندونزی، گفت: آذربایجان شرقی دروازه ارتباط ایران با اروپا محسوب می شود و می تواند در تسهیل ترانزیت کالاهای صادراتی اندونزی نقش ایفا کند.

در دولت سیزدهم شاهد تقویت روابط با اندونزی هستیم

سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در اندونزی نیز در این دیدار گفت: اندونزی یک کشور بسیار بااهمیت برای ایران و جزو پنج کشور نخست در تعاملات خارجی است که متاسفانه به اندازه کافی دیده نشده است.

«محمد بروجردی» به جایگاه اقتصادی اندونزی اشاره کرد و گفت: بر اساس برآورد نهادهای بین المللی، اندونزی تا سال ۲۰۳۰ جزو چهار اقتصاد بزرگ جهان خواهد شد.

وی سفر رئیس جمهور به اندونزی را مهم توصیف کرد و اظهار کرد: در دولت سیزدهم موفق شدیم اتفاقات خوبی در حوزه روابط دوجانبه رقم بزنیم که سفر رئیس جمهور به این کشور و امضای ۱۲ قرارداد دوجانبه همکاری میان تهران و جاکارتا، اوج آن بود.

سفیر ایران در اندونزی ادامه داد: در دولت سیزدهم، زمینه‌های کاری فراوانی با اندونزی فراهم شده و بعد از سفر رئیس جمهور به بالاترین سطح رسیده است.

بروجردی به میزان تبادلات اقتصادی ۲ کشور نیز اشاره کرد و گفت: اکنون مبادلات تجاری ۲ کشور ۱.۲ میلیارد دلار است که بنا به دستور رئیس جمهور باید به ۲۰ میلیارد دلار برسد.

وی تاکید کرد: با توجه به اتفاقات حوزه دانش بنیان کشورمان، دستیابی به رقم پنج میلیارد دلار در ۲ سال آینده دور از انتظار نیست.

تبریز می تواند نقش پررنگی در دیپلماسی کشورمان ایفا کند

سفیر کشورمان در اندونزی در دیدار با شهردار تبریز به توسعه دیپلماسی شهری ایران با اندونزی اشاره کرد و گفت: تبریز از شهرهای تاریخی، فرهنگی و دانشگاهی ایران است که می‌تواند دیپلماسی فعالی در حوزه‌های مختلف داشته باشد.

محمد بروجردی با بیان اینکه مردم اندونزی مسلمان و علاقمند به گردشگری مذهبی و سلامت هستند، افزود: این حوزه می تواند سرفصل توسعه دیپلماسی شهری بین تبریز و شهرهای اندونزی باشد.

وی اظهار کرد: باندونگ، شهری تاریخی و فرهنگی و زادگاه جنبش غیرمتعهدها در اندونزی است که می‌تواند پس از بررسی اولیه برای خواهرخواندگی با تبریز معرفی شود.

یعقوب هوشیار، شهردار تبریز هم با اشاره به اشتراکات زیاد با اندونزی به ویژه در حوزه گردشگری، اظهار کرد: ظرفیت بزرگ تبریز به عنوان دروازه اروپا می تواند در ارتباطات این شهر با اندونزی موثر واقع شود.

رییس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این دیدار با بیان اینکه این شهر به عنوان شهری دانشگاهی و اقتصادی، می‌تواند نقش مهمی در تعاملات خارجی کشورمان داشته باشد، گفت: آموزش‌های پزشکی در تبریز پیشرفت چشمگیری داشته و می‌توان به صورت انحصاری در رادیودرمانی تعاملاتی با اندونزی داشت.

برگزاری هفته های فرهنگی تبریز در اندونزی برنامه ریزی می شود

شهرام دبیری، با اشاره به اینکه برای برگزاری هفته‌های فرهنگی تبریز در اندونزی برنامه‌ریزی می شود، افزود: تلاش می شود در حوزه‌های مختلف دانشگاهی و پزشکی نیز مراوداتی با این کشور برقرار شود.

وی اظهار امیدواری کرد تفاهم نامه ای برای خواهرخواندگی تبریز با یکی از شهرهای اندونزی امضا شود.

نقش‌آفرینی تبریز در توسعه روابط اقتصادی ایران با اندونزی

استاندار آذربایجان شرقی خرداد ماه امسال هم در دیدار با سفیر اندونزی در ایران که در حاشیه مراسم ثبت جهانی ژئوپارک ارس برگزار شد، بر نقش‌آفرینی این استان در تحکیم و تقویت روابط میان ایران و اندوزی برپایه تعاملات اقتصادی و بازرگانی تاکید کرد.

عابدین خرّم در این دیدار با اشاره به اشتراکات دینی و فرهنگی ۲ کشور ایران و اندونزی، گفت: ما کشور اندونزی را به عنوان یک کشور بزرگ دوست و برادر که همواره مواضع بسیار ارزشمند و ستودنی داشته می‌شناسیم و روابط این کشور با ایران، الگوی خیلی خوبی از روابط میان کشورهاست.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به برخی از ظرفیت‌های استان در بخش‌های صنعت، تولید، کشاورزی و گردشگری، پیشنهاد خواهرخواندگی تبریز با یکی از شهرهای بزرگ اندونزی را مطرح کرد.

سفیر اندونزی در ایران نیز با اشاره به سفر آیت‌الله رئیسی به این کشور در ابتدای خرداد ماه امسال، گفت: سفر رئیس جمهور ایران به اندونزی نتایج پرباری به همراه داشت و نقطه عطفی برای گسترش روابط دوجانبه به‌ویژه گسترش روابط اقتصادی و زیربنایی ۲ کشور به شمار می‌رود.

رونی پراستیو یولیانتورو ادامه داد: در این سفر بخشی از تفاهم‌نامه‌ها درخصوص همکاری‌های اقتصادی امضا شد که در حقیقت قدم اول برای توسعه روابط است و مهم‌تر از آن آغاز کارهای اجرایی و بهره‌برداری دولت‌ها و بخش‌های خصوص ۲ کشور از این قراردادها است.

وی گفت: ظرفیت های بسیار بالایی در زمینه تجاری و اقتصادی بین ۲ کشور وجود دارد که نیازمند کشف و بهره‌برداری است و لازم است اتاق‌های بازرگانی ما برای تحقق این ظرفیت‌ها همکاری کنند.

در ماه های اخیر افزایش مراودات و مذاکرات خارجی مقام های آذربایجان شرقی محدود به کشورهای شرق آسیا نبوده و به سمت کشورهای افریقایی هم سوق یافته است.

سفیر افریقای جنوبی در کشورمان خرداد امسال به تبریز سفر کرد و پس از بازدید از شرکت های تولید پمپ سازی، چرم سازی و داروسازی در تبریز، در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: تبریز دارای ظرفیت های مختلف همکاری با آفریقای جنوبی در زمینه های صنعت، تکنولوژی، دانش ، تحقیق و توسعه بوده و در بازدید از این شرکت ها توافقاتی بین ۲ طرف برای همکاری های مشترک انجام شد.

ویکا مازوی کومالو، با اشاره به توافقاتی که با اتاق بازرگانی تبریز برای همکاری در حوزه های کشاورزی، صنعت، معدن و ساخت و ساز انجام شد، اعلام کرد: پس از بازگشت از سفر، درباره ظرفیت های همکاری ۲ طرف از طریق سفارت تصمیم گیری می شود .

استاندار آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه این استان دارای ظرفیت های اقتصادی خوبی در زمینه های مختلف صنعتی و معدنی بوده و از استان های غنی و مهم کشور در این زمینه محسوب می شود، گفت: این استان با داشتن ۱۵۵ مرکز علمی و درمانی از قطب های مهم شمالغرب کشور محسوب می شود و با داشتن روابط خوب با همسایه ها و کشورهای ترکیه، ارمنستان، آذربایجان و کشورهای اواسیا می تواند جایگاه خوبی برای ارتباط با کشور دوست آفریقای جنوبی باشد.

عابدین خرم، ادامه داد: این استان از استان های دارای بیشترین مشارکت بخش خصوصی در فعالیت های صنعتی، تولیدی و بازرگانی در کشور بوده و دارای بخش خصوصی فعالی است و این موضوع می تواند ارتباط تجاری و بازرگانی ۲ کشور را تسهیل کند و تجار و بازرگانان ۲ کشور می توانند در زمینه های مختلف با هم همکاری داشته باشند.

وی یادآور شد: برخی تولیدات این استان از جمله فرش، چرم، کفش و صنایع دستی منحصر به فرد بوده و از استان های برتر کشور در این زمینه است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان و تبریز از لحاظ فرهنگی نیز به عنوان مرکز تمدن در غرب ایران شناخته شده است، گفت: این استان و تبریز از مراکز تعیین کننده در حوزه فرهنگی، دینی و ملی بوده و این ظرفیت موجب شده تا مردمانی با فرهنگ دارای پیشینه علمی و فرهنگی برجسته، بزرگانی در حوزه های تاریخی، جامعه شناسی، پزشکی، علمی، شعر و نویسندگی در این منطقه تربیت شود.

تیر ماه امسال هم تبریز میزبان سفیر نیجریه در کشورمان بود و الحاجی یاکوبو سنتوراکی سلیمان در این سفر با معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی و رئیس اتاق بازرگانی تبریز دیدار و گفت و گو کرد.

دیپلماسی ایران در افریقا فعال و متوازن است

سفیر نیجریه در ایران در دیدار با معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به دیپلماسی متوازن و فعال ایران در آفریقا، گفت: این دیپلماسی و گرایش ایران به سمت آفریقا مایه بهبود روابط با کشورهای این قاره می‌شود.

الحاجی یاکوبو سنتوراکی سلیمان با اشاره به بازدیدش از دانشگاه شهید مدنی تبریز و سایر مکان های تجاری و گردشگری این شهر، افزود: به واسطه ظرفیت های بی کران ایران و تبریز در علم و فناوری، آفریقا می تواند از این ظرفیت ها بهره کافی ببرد.

وی اظهار کرد: زمینه های همکاری دانشگاه های نیجریه با دانشگاه شهید مدنی فراهم بوده و دانشگاه های نیجریه می توانند از توانمندی های این دانشگاه بهره ببرند.

سفیر نیجریه در ایران با بیان اینکه همکاری دانشگاه های ۲ کشور می تواند یکی از زمینه های گسترش تعامل بازیابی شده اخیر بین ایران و نیجریه باشد، گفت: آذربایجان شرقی از مهم ترین مراکز علم و فناوری در ایران بوده و تعهد و عزم جدی مردم و مسئولان این استان، مایه پیشرفت آن است.

وی با بیان اینکه رابطه خوبی بین ایران و کشورهای آفریقایی وجود دارد ولی روابط اقتصادی آنها کم است، یادآور شد: ایران و نیجریه به دنبال گسترش روابط اقتصادی هستند.

سفیر نیجریه در ایران، با اظهار علاقه مندی برای برقراری خواهرخواندگی برخی شهرهای کشورش با تبریز و اصفهان، گفت: سفارت نیجریه تسهیل کننده روابط اقتصادی و فرهنگی این کشور با ایران است.

افزایش همکاری با کشورهای مسلمان، محور روابط خارجی در دولت سیزدهم است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی هم در دیدار با سفیر نیجریه در ایران، گفت: سیاست دولت سیزدهم برقراری دیپلماسی متوازن با شرق و غرب بوده و افزایش همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان محور روابط خارجی در نظر گرفته شده است.

محمد کلامی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران گسترش روابط اقتصادی و تجاری با سایر کشورهاست، افزود: حجم تجارت ایران و آفریقا در حال حاضر روبه رشد است اما رضایت‌بخش نیست و هدف گذاری ما تجارت ۱۰ میلیارد دلاری است که نیجریه نیز در این راستا می تواند نقش اساسی ایفا کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان آذربایجان شرقی در عرصه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، گفت: آذربایجان شرقی بخش خصوصی فوق‌العاده‌ای دارد که در کشورهای مختلف فعال است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به افزایش حضور دانشجویان خارجی در استان در سال های اخیر، اظهار کرد: این روند نشان دهنده کیفیت بالای دانشگاه های آذربایجان شرقی در تراز بین المللی است و وجود ظرفیت های بالا می تواند زمینه همکاری های مشترک آذربایجان شرقی با نیجریه را فراهم کند.

وی با اعلام آمادگی استان برای پذیرش تیم های علمی و اقتصادی نیجریه، گفت: این استان همچنین آماده اعزام هیات های علمی و تجاری به نیجریه برای گسترش مراودات علمی و اقتصادی است.

کلامی همچنین با اشاره به ساختارهای فرهنگی بین ۲ کشور و حضور مسلمانان و شیعیان در نیجریه، آمادگی تبریز برای خواهرخواندگی با یکی از شهرهای نیجریه را اعلام کرد.

آذربایجان‌شرقی توان بالایی برای همکاری تجاری با نیجریه دارد

سفیر جمهوری فدرال نیجریه در دیدار با رئیس اتاق تبریز هم گفت: آذربایجان‌شرقی و به‌ خصوص تبریز توان بالایی برای همکاری تجاری با نیجریه در زمینه‌های متعدد محصولات پزشکی، صنایع دارویی و مصالح ساختمانی دارد و ما نیز در سفارت تلاش خواهیم کرد تا شرایط تجارت بین این استان و نیجریه را تسهیل و فرایندها را تسریع کنیم.

الحاجی یاکوبو سنتوراکی سلیمان با بیان اینکه ایران، دروازه ورود به اوراسیا است، نیجریه را نیز دروازه ورود به کشورهای غرب آفریقا دانست و افزود: ماحصل این دیدار ارسال گزارش ظرفیت‌های تجاری آذربایجان شرقی به سفرای کشورهای غرب آفریقا برای همکاری‌های بیشتر خواهد بود.
سفیر نیجریه از اعضای اتاق بازرگانی تبریز و سایر اتاق‌های ایران خواست تا با حضور در نمایشگاه‌های این کشور، محصولات ایرانی را به نحو احسن معرفی کنند.

یونس ژائله رئیس اتاق تبریز هم در این دیدار با تاکید بر ظرفیت‌ بالای تجاری آذربایجان‌شرقی، خواستار افزایش مراودات تجاری بین این استان و جمهوری فدرال نیجریه شد.

وی ادامه داد: تجار ما از گذشته همکاری خوبی با این کشور داشته‌اند و در حال حاضر نیز برخی از محصولات کشور ما از جمله قهوه و کاکائو از طریق نیجریه تامین می شود، اما حجم مراودات تجاری بین نیجریه و آذربایجان‌شرقی با دارا بودن صنایع مادر، موتورسازی، ماشین‌سازی، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی می‌تواند بیشتر شود و ما در اتاق تبریز آماده هرگونه همکاری در این زمینه هستیم.

غرب آفریقا ظرفیت مطلوبی برای توسعه صادرات غذایی و صنعتی آذربایجان‌شرقی دارد

سفیر جمهوری اسلامی در گینه کوناکری روز دوشنبه هفته ای که گذشت در دیدار با یعقوب هوشیار شهردار تبریز گفت: غرب آفریقا ظرفیت های تجاری مطلوبی برای توسعه صادرات غذایی و صنعتی آذربایجان‌شرقی است.

جمشید پرویزی اظهار کرد: در کشور ما انگیزه های صادراتی زیادی وجود دارد و آذربایجان شرقی از لحاظ ارتباطات و وجود زیرساخت های صنعتی در موقعیت مطلوبی قرار دارد.

وی با بیان اینکه گینه کوناکری کشوری در حال توسعه است، خاطر نشان کرد: این کشور زمین مستعدی برای کشاورزی دارد که در اکثر موارد به خوبی استفاده نمی شود برهمین اساس چندهزار هکتار از اراضی این کشور به دانشگاه آزاد اسلامی ایران جهت کشت فراملی واگذار شده است.

سفیر جمهوری اسلامی در گینه کوناکری با اشاره به اینکه این کشور در حوزه توسعه زیرساخت‌های شهری، بهداشت عمومی، بهداشت فردی، نیازمند نیروی جوان است، گفت: یکی از برنامه های سفارت، افزایش پرواز ایرلاین های ایران به سمت آفریقا است.

وی خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان آذربایجان شرقی با یاری صنایع دیگر، می تواند موجب توسعه همکاری دو جانبه گینه و استان آذربایجان شرقی شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در گینه کوناکری با اشاره به ارتباطات گسترده تبریز با دنیا و ضرورت توسعه آن به کشورهای آفریقایی اعلام کرد: در راستای توسعه ارتباطات تبریز و شهرهای مهم قاره آفریقا، زمینه امضای تفاهم‌نامه خواهرخواندگی تبریز با یکی از این شهرها به‌خصوص در کشور گینه کوناکری را فراهم می‌کنیم.

شهردار تبریز هم با اشاره به اینکه شهر تبریز ظرفیت خوبی در حوزه های پزشکی و صنایع غذایی دارد، گفت: در شهر تبریز صنایع و شرکت هایی فعالیت می کنند که به بیش از ۷۰ کشور صادرات انجام می دهند و این صنایع نیز می تواند محور اشتراکات بین ۲ کشور قرار گیرد.

یعقوب هوشیار با بیان اینکه گینه کوناکری کشوری مسلمان است که اشتراکات دینی زیادی با ایران دارد ، گفت: در همین راستا از توسعه همکاری با کشورهای آفریقایی به خصوص در حوزه گردشگری و گردشگری سلامت استقبال می کنیم.



آفریقا به دنبال اعزام نیروی کار برای دریافت خدمات آموزشی به ایران است

سفیر جمهوری اسلامی ایران در گینه کوناکری همچنین روز گذشته در دیدار با معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی گفت: آفریقا این آمادگی را دارد تا نیروهای کار خود را جهت دریافت خدمات آموزشی به ویژه در حوزه تعمیرات خودرو و ماشین آلات به ایران بفرستد.

جمشید پرویزی روز سه شنبه در دیدار با معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی در تبریز افزود: شناخت بازارهای آفریقا معرفی کالاهای ایرانی موضوعی است که در دستور کار سفارت قرار دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی بازارهای خارجی را فرصتی مهم برشمرد و گفت: شناخت بازارهای آفریقا فرصت خوبی برای حضور بازرگانان و تولیدکنندگان ایرانی به ویژه فعالان اقتصادی استان است.

محمد کلامی در این دیدار گفت: استان آذربایجان شرقی آمادگی دارد جهت افزایش مراودات اقتصادی با کشور گینه، با یک تیم اقتصادی به محوریت اتاق بازرگانی در این کشور حضور یابد.

وی به موضوع کشت فرا سرزمینی اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیت های موجود در آذربایجان شرقی، در صورت وجود شرایط لازم این استان آمادگی دارد با همکاری تولید کنندگان، کشت فرا سرزمینی در کشور گینه را عملیاتی کند.


گسترش همکاری‌های تجاری میان آذربایجان‌شرقی و گینه

این همه در حالی است که ماه گذشته در دیدار مشاور وزیر کار و فنی و حرفه‌ای گینه با فعالان اقتصادی استان در اتاق بازرگانی تبریز بر گسترش همکاری‌های تجاری میان بخش خصوصی آذربایجان‌شرقی با کشور گینه تاکید شد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری آذربایجان‌شرقی در این دیدار گفت: تبریز یکی از مهمترین شهرهای اقتصادی کشور است و در انواع صنایع ازجمله های‌تک و آموزش مهارت‌های فنی سرآمد است.
تراب محمدی با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران تعامل با کشورهای آفریقایی است، خاطرنشان کرد: تجار و صنعتگران ما آمادگی دارند نیازهای کشور گینه را با صادرات تامین کرده و حتی در مواقع لزوم سرمایه‌گذاری کنند.

نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با بیان اینکه تبریز مهد تجارت و بازرگانی کشور بوده و نخستین اتاق تجارت ایران حدود ۱۱۵ سال پیش در این شهر راه‌انداری شده، گفت: ظرفیت‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی بسیار بالا و متنوع است و ما آمادگی گسترش روابط تجاری با کشور گینه را داریم.

مسعود بنابیان با بیان اینکه دهه‌ آینده، دهه‌ آفریقاست، افزود: صنایع ماشین‌سازی و تراکتورسازی در تبریز نزدیک به نیم قرن قدمت دارد و این شهر در حوزه‌های مختلف از جمله قطعه‌سازی، صنایع غذایی، شیرینی و شکلات، چرم و کفش، فرش، فولاد و مصالح ساختمانی قطب است.


«آمادونالا لی»؛ مشاور ارشد حوزه خودرو گینه، هم تجارت را راهی برای گسترش ارتباطات بین ۲ کشور دانست و افزود: ما علاقه‌مند همکاری در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، خودرو و کشاورزی با ایران هستیم.

«محمد تومالی»؛ رئیس مرکز ملی خودرو و مشاور وزیر فنی و حرفه‌ای گینه نیز این جلسه را مقدمه‌ای برای گسترش همکاری‌های ۲ کشور تلقی کرد و افزود: در این سفر و حضور در چند واحد تولیدی از جمله گروه صنعتی تراکتور سازی و شرکت ایران خودرو در تبریز از پیشرفت‌های صنعتی تبریز شگفت‌زده شدیم و به ظرفیت‌های بالای این منطقه پی بردیم.

در پی همین سفر و ابراز تمایل هیات گینه ای برای استفاده از محصولات تراکتورسازی تبریز که به پشتوانه توجه ویژه سفر رییس جمهور در سفر استانی خرداد ماه امسال و اختصاص تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد ریالی برای خرید تراکتور به کشاورزان بیش از پیش رونق گرفته است روز گذشته هم جمشید پرویزی سفیر کشورمان در گینه با حضور در مجموعه صنعتی تراکتورسازی زمینه های همکاری و صدور تولیدات این مجموعه به گینه را هموار دانست.

به نظر می رسد این همه نتیجه توجه ویژه و اعتماد دولت به آذربایجان شرقی به جهت ظرفیت های تولیدی و تجاری این استان است و مسوولان استان می توانند با هموارسازی مسیر، در توسعه همکاری های اقتصادی کشورمان با کشورهای افریقایی و شرق آسیا نقش بیشتری ایفا کنند.