رسول فرخی میکال در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در خصوص وضعیت آموزشی دانشگاه آزاد اظهار داشت: این دانشگاه با هدف کمک به ارتقاء حوزه آموزش در کشور تاسیس شد و در دهه جدید باید بداند که دانشگاه آزاد دهههای گذشته نیست و باید در راستای افزایش کیفیت آموزشی تلاش کند.
وی با بیان اینکه دو گروه همواره برای تحصیل از دانشگاه آزاد استقبال کرده اند، اظهار داشت: عده ای که از کنکور و تحصیل جا مانده و گروه دیگر کارکنان بخش خصوصی و کارمندان هستند که برای ارتقا پست سازمانی نیاز به مدرک دارند، از تحصیل در دانشگاه آزاد استقبال کرده اند و با پرداخت شهریه این افراد، مخارج دانشگاه آزاد در همه حوزهها تامین می شد، اما امروز دیگر آن گروه ها نیستند.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها اظهار داشت: امروز دانشگاه غیرانتفاعی و دانشگاههای مجازی در کشور افزایش یافته و کارمندان دولت غالبا تحصیلکرده هستند و نیاز به مدرک تحصیلی ندارند و نیاز است که دانشگاه آزاد در این زمینه به جوانب مختلف توجه کند.
فرخی میکال با اشاره به افزایش شهریه های دانشگاه آزاد بیان داشت: دانشجویان توان پرداخت شهریه دانشگاه را ندارند و از سوی دیگر اساتید هیات علمی هم براساس شهریه باید حقوق دریافت کنند و آنها هم مشکل حقوق دارند، لذا این ناترازی موجب شده که این روند دانشگاه آزاد به سرانجام خوبی نرسد.
وی افزود: پیشنهاد من این است که دانشگاه آزاد فقط متکی به شهریه نباشد بلکه شهریه را کاهش بدهد، در سطحی که طبقات مختلف بتوانند شهریه را پرداخت کنند و در فکر سرمایهگذاری باشد. اگر دانشگاه آزاد حوزه سرمایهگذاری را تقویت کند میتواند بخش بزرگی از بار مالی، حقوق و پرداخت را از این راه تامین کند.
نماینده مردم لاهیجان در مجلس اضافه کرد: دانشگاه آزاد امروز باید در صنعت، کشاورزی و بازار حضور داشته باشد و این حضور و تولید درآمد موجب میشود که چندان متکی به شهریه نباشد و شهریه را متعادل کند تا همه گروهها بتوانند مجددا مانند دهه اول در دانشگاه آزاد تحصیل کنند.