به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، همه ساله ازدجام جمعیت در مرز مهران در استان ایلام هنگام بازگشت زائران از عراق که از روز اربعین شروع میشود، دغدغه بزرگ سازمان راهداری برای سرویس دهی و کنترل جمعیت است. هر ساله تا ۶۰ درصد جابجایی زائران از مرز مهران انجام میشود و فاصله ۳۳۰ کیلومتری این این مرز با شهرهای کربلا و نجف، آن را به مهمترین و محوری ترین مرز کشورمان با عراق برای تردد زائران تبدیل کرده است.
در همین راستا «داریوش امانی» رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان این که مهمترین دغدغه این سازمان، جابهجایی جمعیت عظیم زائران در زمان بازگشت در روز اربعین و روز بعداز آن به ویژه درمرز مهران است، گفت: امسال در سایر مرزهای غربی از جمله خسروی در استان کرمانشاه، باشماق در مرز کردستان، تمرچین در استان آذربایجان غربی، امکانات و زیرساختهای خوبی برای تردد زائران فراهم شده است که در صورت هدایت بخشی از زائران به این مرزها، از ازدحام در مرز مهران کاسته میشود.
وی که در نشست هماهنگی جابهجایی زائران اربعین حسینی با حضور معاونان، مدیران ستادی و حضور ویدئو کنفرانسی مدیران راهداری و حمل و نقل جاده ای سراسرکشور سخن میگفت، اعلامکرد: بخش قابل توجهی از پروژههای مربوط به توسعه زیرساختها از جمله محوطهسازی و آسفالت، نصب سایهبانها، امکانات سرویسهای بهداشتی و منظرآرایی پایانهها به اتمام رسیده و امکان خدماترسانی مطلوبتر نسبت به سال گذشته فراهم شده است.
امانی خاطرنشانکرد: تحلیل وضعیت ایمنی جادهها و شناسایی گرههای ترافیکی، یکی از موضوعات مهمی است که در دستور کار ادارههای استانی قرار دارد و برای رفع مشکلات ترافیکی، اقدامات لازم انجام میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی از راه اندازی پویش «راه نجات» در ایام اربعین خبر داد و افزود: این پویش با هدف معرفی ظرفیتها و قابلیتهای ایجاد شده برای تسهیل و تسریع در جابهجایی زائران در نظر گرفته شده است و نیروهای راهداری سراسرکشور خدمات رسانی مستمر به مسافران جادهای ارائه میکنند.