همدان- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: ۶۰ درصد مراتع و اراضی منابع طبیعی این استان در مناطق بحرانی و ۴۰ درصد در مناطق نیمه بحرانی از نظر آتش سوزی، قرار دارند.

سرهنگ مهدی نوری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بارندگی های پایان سال ۱۴۰۱ و بهار امسال موجب بهبود وضعیت وضعیت مراتع و پوشش گیاهی شده است و با افزایش دما احتمال بروز حریق در مراتع در تابستان امسال افزایش یابد.

وی ادامه داد: بنابراین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری پیش از آغاز فصل گرما اقدام به شناسایی نقاط بحرانی و نیمه بحرانی از نظر آتش سوزی و قرار دادن نقشه اطلاعات این مناطق در اختیار مدیران شهرستانی کرده است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار داشت: علاوه بر شناسایی مناطق بحرانی، نسبت به آموزش همیاران طبیعت، دهیاران، برگزاری مانور اطفای حریق در همه شهرستان ها قبل از شروع فصل گرما، بررسی و کنترل وسایل اطفای حریق و رفع نواقص احتمالی، ارتقای آمادگی فیزیکی کارکنان و بهره گیری از نیروی بسیج اقدام شد.

سرهنگ نوری افزود: همیاران طبیعت برای رویاروی با حریق احتمالی ساماندهی شدند همچنین نصب به اطلاع رسانی به طبیعت گردان با نصب بنر و توزیع بروشور حاوی نکات هشداری اقدام شده است.

وی از دیگر اقدامات صورت گرفته را ایجاد اتش بر دانست و گفت: ۱۵۰ هکتار آتش بر در مناطق بحرانی، حاشیه جاده ها، و جنگل کاری های این استان ایجاد شده که نسبت به سال گذشته ۵۰ هکتار افزایش داشته است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: با هماهنگی های صورت گرفته خودروهای سایر نهادها برای تسریع در عملیات اطفای حریق در اختیار منابع طبیعی قرار می گیرد.

سرهنگ نوری گفت: سامانه ۱۵۰۴ آماده پاسخگویی به شهروندان است و در صورت دریافت هر گونه گزارش آتش سوزی، تخریب و تصرف بلافاصله ماموران یگان حفاظت محیط زیست در محل حاضر می شوند.

وی بیان کرد: امسال ۲۲ نیروی جدید در این اداره کل جذب شدند که از توان این افراد برای پیشگیری و مهار حریق استفاده می شود ۱۲ دستگاه دمنده نیز خریداری و در اختیار شهرستان ها قرار گرفته است.

سرهنگ نوری یادآوری کرد: سال گذشته ۱۰ هکتار از اراضی ملی این استان طعمه حریق شد امسال تاکنون نیز وسعت حریق مراتع به ۱۰ هکتار رسیده است.