به گزارش خبرنگار ایرنا؛ گره کور منطقه ویژه اقتصادی سامن پس از حدود ۱۶ سال با دیپلماسی اقتصادی دولت و توان مضاعف مدیریت عالی شهرستان ملایر باز شد و دروازهای روشن در حوزه اقتصادی و سرمایهگذاری پیش روی شهرستان ملایر، منطقه و استان همدان گشود.
معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر روز چهارشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از پروژههای شهرداری سامن، اظهار داشت: کل زیرساختهای صنعتی دولتی ملایر از ابتدا تاکنون ۲۸۳.۵ هکتار بوده که در دولت سیزدهم رشدی چند صد درصدی دارد.
"سلمان اسماعیلی" احیای منطقه ویژه اقتصادی سامن را یکی از اقدامات شاخص در این شهرستان برشمرد و افزود: با همراهی بسیار خوب مردم سامن، در گام نخست ۴۰۰ هکتار زمین برای منطقه ویژه اقتصادی سامن آماده شد که ۱۳۰ درصد کل شهرستان ملایر در طول ۴۰ سال است.
وی با تاکید بر اینکه برای تعیین تکلیف زمین منطقه ویژه اقتصادی یک نفر از سامن مخالفت نکرد و هر چه زمین داشتند، تقدیم دولت کردند، ادامه داد: به واسطه همراهی خوب مردم، از دل کوران سختی اتفاقات بزرگ رقم میخورد و باید این اقدامات را به امید تبدیل کنیم.
فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی سامن ۱۶ سال فقط یک برگه کاغذ بود که پس از پیگیریهای مکرر، امروز توافقات لازم و تامین زمین این منطقه اقتصادی انجام شده و سرمایهگذار جذب کردیم.
اسماعیلی بیان کرد: نه تنها منطقه ویژه اقتصادی سامن اجرایی میشود، بلکه در کنار آن نیز شهرک یا ناحیه صنعتی ایجاد میکنیم و ۱۳۰ درصد بزرگتر از آنچه ملایر داشته است.
وی به روند پُرشتاب توسعهای سامن اشاره و تاکید کرد: سامن حس خوبی به مجموعه مدیریت شهرستان میدهد و وجود تیم مدیریتی خوب و پرتلاش همچون، شورای اسلامی یکدست و باانگیزه با محوریت امام جمعه سامن، عامل اصلی توسعه این بخش است.
معاون استاندار همدان با بیان اینکه مجموعه مدیریتی و شورای اسلامی شهر برای توسعه سامن همراه و همنفس هستند، اظهار داشت: شهردار سامن با حمایت شورای اسلامی شهر، گامهای بسیار خوبی برای توسعه این شهر برداشتهاند و بخشدار سامن نیز شبانهروز پیگیر تمامی مسائل روستاها است.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه امام جمعه سامن یکی از ارکان مهم و پیشران توسعه این شهر است ادامه داد: سامن مردم نجیب، بافرهنگ و اصیلی دارد و تمامی این موارد یک فرصت استثنایی برای سامن ایجاد کرده که دوره تاریخی را سپری کند.
فرماندار ویژه ملایر همچنین توافق برای الحاق زمین طرح نهضت ملی مسکن را از دیگر اقدامات شاخص و بارز در شهر سامن برشمرد و گفت: فقط در سامن بیش از ۴۰ هکتار برای الحاق توافق و اعمال ماده هشت شده و اینها اقدامات انقلابی است که باید برجسته شود.
اسماعیلی همچنین به روند توسعهای در سایر حوزهها اشاره کرد و افزود: یکی از مدرنترین گلخانه خاورمیانه در حسینآباد ناظم احداث میشود و بزودی عملیات اجرایی بزرگترین کارخانه شیشه در بخش سامن آغاز خواهد شد.
به گفته وی؛ برای احیای شرکت ذوب آهن و نورد ملایر سختیهای زیادی متحمل شدیم و پیگیریهای فراوانی انجام شد تا دوباره احیا شود.
فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه تکلیف داریم مدیران جسور را برجسته و الگوسازی کنیم، ادامه داد: چرخه پرشتابی از کار، تلاش و پیشران توسعهای در این شهرستان به راه افتاده و در سایر بخشها و شهرهای ملایر همین روند توسعهای در پیش گرفته شده و آینده ملایر از امروز بهتر خواهد بود.
امام جمعه سامن نیز به نقش خبرنگاران در آگاهیبخشی به جامعه اشاره و بیان کرد: خبر مسرتبخش و درست اثرگذاری بالایی دارد که خبرنگاران باید روی آن اهتمام ورزند.
حجتالاسلام "سیدحسین طباطبایی" بر لزوم اطلاعرسانی به موقع اقدامات خوب مسئولان و آگاهیبخشی به مردم تاکید کرد و گفت: خبرنگاران یکی از بازوان مهم تحقق جهاد تبیین و امیدآفرینی در جامعه هستند.
وی با تاکید بر اینکه اصحاب رسانه نسبت به آگاهیبخشی از ارزشهای انقلاب و دفاع مقدس به مردم تلاش وافر داشته باشند، ادامه داد: با اطلاعرسانی به موقع خبرنگاران، افراد گمنامی که به جامعه خدمترسانی میکنند، معرفی خواهند شد.
امام جمعه سامن انتشار به موقع خبرهای دقیق و مسرتبخش را از دیگر وظایف مهم خبرنگاران برشمرد و افزود: در انتشار اخبار باید خدا را درنظر بگیرید، چراکه انتشار اخبار غیرمستند درجامعه التهاب ایجاد میکند.
گردشگری سامن؛ ظرفیتی نهفته برای توسعه
بخشدار سامن نیز احیای منطقه ویژه اقتصادی سامن را یک آرزو برای این منطقه خواند و اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی سامن بیش از یک دهه خاک میخورد و تنها روی کاغذ ثبت شده بود که با پیگیریهای مستمر در دولت سیزدهم احیا شد.
"داود خیری" ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی سامن در هزار و ۲۶۰ هکتار اراضی این شهر اجرا خواهد شد که در فاز نخست ۴۰۰ هکتار با همراهی خوب مردم، تملک شد.
وی جانمایی بسیار خوب مزار مطهر شهید گمنام در تپه مصلی شهر سامن و تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید امنیت شهید "علی میرزایی" را از دیگر اتفاقات خوب در این بخش برشمرد و بیان کرد: ۲۰ هکتار زمین منابع طبیعی در حوزه مبلمان منبت به روستای کرتیلآباد الحاق خواهد شد.
وی یادآور شد: منطقه سفیدکوه بخش سامن ظرفیت بالایی است که در این راستا با برگزاری نخستین جشنواره "در مسیر سفیدکوه" برگزار و گردشگری این منطقه احیا و ظرفیتها روستاهای در مسیر از انجیره تا انوج معرفی شد.
بخشدار سامن همچنین به اجرای موفق برنامههای این بخش در حوزه اقتصادی عمرانی، ورزشی و توسعهای، احیای کارخانه ذوب آهن آلیاژی و ایجاد اشتغال برای یکهزار و ۵۰۰ نفر و اجرای نهضت آسفالت اشاره کرد و گفت: تمام راههای روستایی بخش سامن که نیاز به بهسازی یا روکش آسفالت داشت، انجام و آسفالت راه روستایی مالیچه، هریرز، ناصحآباد و جاده سامن پس از سالها اجرا شد.
شهردار سامن نیز با بیان اینکه بخش زیادی از اقدامات توسط خبرنگاران اطلاعرسانی میشود، خبرنگاران را بخش مهمی از حلقه خدمات دانست که اگر نباشند این خدمات دیده نمیشود.
"شهابالدین تقوی" سامن را شهری رو به رشد و توسعه دانست و ایدههای فرماندار و شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری در این شهرستان را مثبت ارزیابی کرد و افزود: مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر سامن تلاش وافری برای توسعه شهر دارند.
به گزارش ایرنا؛ در این آئین از تلاشها و زحمات شبانهروزی خبرنگاران در اقامتگاه بومگری سامن تقدیر شد.
بخش سامن دارای ۵۷ روستای دارای سکنه است که طبق سرشماری ۱۳۹۵ حدود ۲۸ هزار نفر جمعیت داشت که طی سالهای گذشته با مهاجرت معکوس، جمعیت این بخش به ۳۰ هزار نفر رسیده است.