کرمانشاه- ایرنا- شهردار کرمانشاه با اعلام آمادگی همکاری با سازمان‌های مردم نهاد گفت: این سازمان‌ها می‌توانند در حوزه‌های برنامه‌ریزی، نظارت و اجرا در کنار مجموعه مدیریت شهری باشند.

به گزارش ایرنا، «نادر نوروزی» روز چهارشنبه در نشست تخصصی سمن‌ها با مجموعه مدیریت شهری کرمانشاه به مناسبت سالروز تشکیل سازمان‌های مردم نهاد، با ابراز خرسندی از تشکیل چنین نشستی افزود: تشکل‌های مختلفی با کارکردهای متفاوت وجود دارد که نقش هر یک از آنان در جامعه مهم است.

وی اظهار کرد: وقتی جمعی با هدف فرهنگی و اجتماعی گرد یکدیگر می‌آیند، سازمان‌های مردم نهاد شکل می‌گیرد که کارکرد آن با تشکلی همچون اتاق اصناف با نگاه اقتصادی و احزاب با نگاه سیاسی متفاوت و البته بسیار مهم است.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه سازمان‌های مردم نهاد در ایران سابقه طولانی ندارند، تصریح کرد: یکی از اشکالات جامعه این است که نقش سازمان‌های مردم نهاد تاکنون دیده و توجهی به آن نشده است که البته این سازمان‌ها طی دهه‌های اخیر در حال دیده شدن هستند.

وی با بیان اینکه مجموعه مدیریت شهری با تشکیل این جلسه حامل پیام حمایت از تشکل‌های اجتماعی است، گفت: سازمان‌های مردم نهاد در سه حوزه نقش آفرینی دارند که حوزه اول مربوط به برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری است.

نوروزی، حوزه دوم فعالیت سازمان‌های مردم نهاد را نظارت دانست و بیان کرد: در کشورهای مختلف عملکرد نهادها توسط چنین تشکل‌هایی نظارت می‌شود اما در کشور ما نهادهای مختلفی درحال بازرسی و نظارت اند که لازم است نهادهای اجتماعی نیز حضوری فعال داشته باشند هرچند که نوع فعالیت شهرداری‌ها به گونه‌ای است که روزانه در زیر ذره بین مردم قرار داریم.

وی ادامه داد: بخش سوم، مشارکت در اجرای برنامه‌هاست که این موضوع در کشور ما فرهنگ سازی نشده است چرا که بخش مهمی از اجرای برنامه‌های مدیریت شهری به خود مردم باز می‌گردد.

شهردار کرمانشاه در پایان گفت: آمادگی آن را داریم که با سازمان‌های مردم نهاد در سه محور ذکر شده همکاری و فعالیت داشته باشیم.

در این نشست که چهار ساعت طول کشید، علاوه بر برگزاری کارگاه آموزشی، شهردار کرمانشاه پاسخگوی سوالات و پذیرای پیشنهادات مسوولین سازمان‌های مردم نهاد در حوزه‌های مختلف مدیریت شهری بود.

به گزارش ایرنا، شهرستان کرمانشاه یک میلیون نفر از جمعیت ۲ میلیون نفری استان را در خود جا داده است.

بیش از ۵۰۰ سازمان مردم نهاد در سطح استان کرمانشاه هم اکنون فعالیت دارند، بیشتر این سازمان ها در حوزه امور اجتماعی با ۸۳ سمن، آسیب های اجتماعی ۱۴۰ سمن و امور خیریه ۱۳۰ سمن فعالیت می کنند و مابقی ۵۳ سمن در حوزه فرهنگی، هنری، مذهبی، ۲۹ سمن علمی و تخصصی، ۹ سمن در حوزه حقوق شهروندی، ۲۷ سمن در حوزه محیط زیست و ۶ سمن در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استان سازماندهی شده اند و دارای مجوز فعالیت هستند.

سازمان‌های مردم نهاد براساس نیاز منطقه و داوطلبانه ایجاد می‌شوند و بسیار سریع‌تر از اقدام سیستمی و دولتی می توانند در مواقع ضروری عمل‌ کنند و به عنوان بازوی توانمند دولت در مسایل ورود کنند.