به گزارش ایرنا، مهران فاطمی روز پنجشنبه در هشتاد و سومین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی که در محل اتاق بازرگانی یزد برگزار شد، افزود: آنچه که در این جلسه مصوب می شود، همه مدیران خود را متعهد به اجرای آنها باشند.
وی ادامه داد: متناسب با دستور کار این شورا باید از راهنمایی مهمان های مختلف از مسئولان تا کارشناسان استفاده شود همچنین در سند یزد نوین نیز موارد دیده شود و محور این جلسات باید بر اساس سند یزد نوین باشد چون چشم انداز استان بر اساس این سند اجرایی می شود.
فاطمی ادامه داد: نود درصد سند یزد نوین اقتصادی است چون اولویت کشور مسئله اقتصاد است و حتی زیرساخت ها نیز با نگاه اقتصادی دیده شده همچنین با توجه به اینکه سهم عمده بیکاری در استان مربوط به بانوان است ، می توان با سرمایه گذاری در حوزه نساجی و همراه با آموزش مختصر ، در منزل برای بانوان درآمدزایی کرد.
وی افزود: اگر در مناطق دیگر استان توسعه اتفاق نیفتد ،باعث فشار بیشتر در مرکز استان خواهد شد و لذا از فعالین بخش اقتصادی درخواست داریم نگاه و رویکرد جدیدی برای مناطق کمتر برخوردار در دستور کار قرار دهند.
استاندار یزد گفت: خیلی از فعالیت ها نیاز به زیرساخت آنچنانی ندارد و می توان با هزینه کمتر در راستای ایجاد صنعت اقدام کرد .
فاطمی ادامه داد: عمده بیکاران استان فارغ التحصیلان دانشگاهها هستند و ایجاد صنایعی که کارگر می خواهد، مسئله بیکاری استان حل نخواهد شد و لذا بورسیه شغلی صنعت یزد در دستور کار قرار گرفت و در کشور هم اجرایی شد همچنین درخواست دارم در مرحله بعد طرحی اجرا شود که سالیانه دو هزار نفر فارغ التحصیل در کارخانجات بکارگیری شوند.
مجتبی دستمالچیان رییس اتاق بازرگانی یزد نیز در این نشست گفت: هیچ آمار و اطلاعات درستی در استان یزد از صادرات نداریم و صادرات یزد در استانی دیگر ثبت می شود .
محمد زاده رحمانی مشاور اقتصادی استاندار یزد نیز در این نشست گفت: با وجود اینکه در استان یزد افزایش تولید داشتیم ولی در ابتدای امسال در زمینه صادرات و همچنین وزن کاهش ۱۵ درصدی را شاهد هستیم که نشان می دهد محصولات این استان در استانی دیگر ثبت و صادر می شود و اگر بازاریابی و صادرات از خود همین استان شروع شود قطعا در زمینه افزایش این آمار تفاوت زیادی را مشاهده خواهیم کرد.
۷۰ درصد ارز صادراتی استان یزد به کشور بازگشته است
همچنین مدیرکل خدمات ارزی و مالی سازمان توسعه و تجارت ایران گفت: استان یزد جزو استانهایی است که کمترین چالش را دارد و نسبت بازگشت ارز نیز در این استان ۷۰ درصد است که رتبه دوازدهم کشور را دارد.
ناهید دشتدار در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی افزود: در مورد استفاده از کارت اجاره ای نیز در این استان مشکل خاصی نداریم و یزد جزو استان هایی است که کمترین چالش را دارد.
وی ادامه داد: استان یزد از لحاظ تعداد صادر کنندگان نیز رتبه هفتم کشور را دارد و در زمینه فروش ریالی صادر کنندگان یزد چالش بزرگی دارند چون اگر به کشورهای خارجی محصول را نفروشند بازار را از دست می دهند و اگر ریالی باشد نیز در بانک مرکزی به مشکل برخورد می کنند و باید بانک مرکزی در این زمینه مشکل را حل کند.
مدیرکل خدمات ارزی و مالی سازمان توسعه و تجارت ایران گفت: ریال برای صادرات آسیب است و با توجه به اینکه با کشورهای دیگر ارتباط بانکی نداریم لذا صادر کنندگان راهکاری برای انتقال ارز ندارند و مشکل بازار ارز به این دلیل است که صادر کننده راهی ندارد و ما باید به عنوان مرجع دولتی بدنبال راهکاری برای آن باشیم.
دشتدار افزود: از زمانی که توسط مجلس شورای اسلامی وظیفه ارزی به بانک مرکزی واگذار شد، دچار مشکلات بیشتری شدیم و این روند نیاز به بازنگری دارد و در این زمینه کاری از عهده ما ساخته نیست .
مدیرکل خدمات ارزی و مالی سازمان توسعه و تجارت ایران گفت: صادرات استان یزد بهصورت تجمیعی از سال ۹۷ تا الان افزون بر ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو بوده که دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون سر رسید شده و ارز بازگشته به کشور نیز به ۷۰ درصد رسیده است