شهرکرد- ایرنا- برداشت پیاز و گندم از زمین‌های کشاورزی شهرستان بن و هدفگذاری برای خرید محصول جو از مهم‌ترین خبرهای اقتصادی به ویژه کشاورزی چهارمحال و بختیاری در روز شنبه ۲۸ مردادماه است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تامین و خرید یک‌هزار و ۴۰۰ تُن انواع بذر گندم و جو آبی از سوی این شرکت در استان هدف‌گذاری شده است.

به گزارش ایرنا، محسن مهدوی روز شنبه تاکید کرد: قرار است شرکت خدمات حمایتی کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سال‌زراعی‌جاری ۴۰۰ تُن بذر گندم آبی و یک‌هزار تُن بذر جو آبی در طبقات سه‌گانه بذری شامل پرورشی، مادری و گواهی‌شده را از کشاورزان خریداری کند.

وی افزود: از این میزان تاکنون ۹۹۳ تُن شامل ۳۲۳ تُن گندم آبی و ۶۷۰ تن جو آبی خریداری شده است.

مهدوی رقم‌های زیرکشت مزرعه‌های بذری گندم آبی را پیشگام و مزارع بذری جو آبی را شامل سهند، انصار، آرتان، آبیدر و مهتاب اعلام و تصریح کرد: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای تولید بذر در استان به‌عنوان بخش دولتی با ۲ سایت بوجاری مجهز به دستگاه گراویته و سَم‍‌زَن دیسکی فعال است.

وی یادآور شد: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی چهارمحال و بختیاری خرید بذر را زیر نظر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی استان انجام می‌دهد.

مهدوی اظهار داشت: بعد از نمونه‌برداری و تاییدیه‌های لازم این بذرها پس از بوجاری و ضدعفونی از سوی کارگزاران توزیع در سراسر چهارمحال و بختیاری در پاییز سال‌جاری بین کشاورزان توزیع می‌شود.

برداشت پنج هزار تن محصول پیاز

مدیر جهاد کشاورزی بن گفت: امسال ۶۰ هکتار زمین کشاورزی در این شهرستان به کشت پیاز اختصاص یافت و پیش‌بینی می‌شود پنج هزار و ۴۰۰ تن محصول از این زمین‌ها برداشت شود.

سعید اسدی تاکید کرد: امسال کشت پیاز در زمین‌های کشاورزی شهرستان بن به‌صورت نشایی انجام شد که باعث مصرف بهینه آب آبیاری می‌شود.

وی افزود: برداشت پیاز در زمین‌های کشاورزی شهرستان بن از اواخر خردادماه سال‌جاری آغاز شده است و تا ابتدای پاییز امسال ادامه دارد.

اسدی تصریح کرد: ارقام پیاز کشت شده در شهرستان بن شامل پی. اس. (ps) و سایروس بوده که جزو ارقام هیبریدی، روز کوتاه، دارای پوست سفید و غده‌های بزرگ و یکنواخت است.

وی یادآور شد: زمان کاشت به‌موقع، استفاده از سیستم آبیاری نوین و تغذیه مناسب از مهم‌ترین اقدامات برای بهبود عملکرد کاشت پیاز به‌شمار می‌رود.

برداشت گندم از هفت هزار و ۱۷۰ هکتار گندم‌زار شهرستان بن آغاز شد

مدیر جهادکشاورزی شهرستان بن گفت:برداشت گندم از هفت هزار و ۱۷۰ هکتار گندم‌زارهای این شهرستان آغاز شد.

سعید اسدی تاکید کرد: در سال‌زراعی جاری یک‌هزار و ۳۱۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان بن به کشت گندم آبی و پنج هزار و ۸۶۰ هکتار به کشت گندم دیم اختصاص پیدا کرد.

وی با اشاره به پیش‌بینی برداشت ۶ هزار و ۸۶۰ تن محصول از گندم‌زارهای شهرستان بن افزود: ارقام گندم آبی کشت شده در زمین‌های کشاورزی شهرستان بن شامل پیشگام، میهن و حیدری و ارقام گندم دیم شامل باران، هما و آذر ۲ است.

اسدی تصریح کرد: در تولید غلات استفاده از بذرهای گواهی شده با خلوص ژنتیکی بالا یکی از مولفه‌های اصلی موفقیت در تولید گندم است که در این خصوص تامین و تدارک بذرهای گواهی شده گندم آبی و دیم اولویت دارد.

وی با اشاره به کشت ۷۰ هکتار از مزارع گندم آبی شهرستان بن به‌صورت بذری با بذرهای مادری پیشگام، حیدری و میهن یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود از این سطح ۳۵۰ تن گندم بذری (گواهی شده) تحویل مراکز خرید شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بن اظهار داشت: برداشت از این مزارع آغاز شده و تاکنون ۲۰۰ تن بذر گواهی شده تحویل مرکز تحقیقات و ۲۰۰ تن بذر تحویل سیلو شده است‌.

اسدی با اشاره به نقش مدیریت مزرعه در ارتقای کیفیت گندم گفت: تغذیه بهینه غلات و استفاده از کودهای فسفاته، پتاسه و ازته در زمان کاشت ‌و همچنین مبارزه علیه آفت‌هایی مانند سن غلات و علف‌های هرز در سال‌زراعی‌جاری به کشاورزان توصیه شد.

به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.

از مجموع زمین‌های چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی استان است.

هم‌اکنون ۷۹ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.

چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد و بن در ۱۸ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.