به گزارش عصر جمعه ایرنا به نقل از اتاق بازرگانی مشهد، مجید عشقی در نشستی با فعالان اقتصادی خراسان رضوی در محل این اتاق افزود: با این حال ورود محصولات کشاورزی به بورس کالا باید متناسب با سیاستهای دولت باشد.
وی اظهار کرد: به دلیل نحوه حمایت دولت از بخش کشاورزی، بسیاری از محصولات در بورس کالا وارد نشدهاند. در کشورهای مختلف، متناسب با شرایط کشور کالاها معامله میشود؛ برای مثال در هند ادویه ها در بورس کالا معامله میشود.
وی افزود: در کشور ما نیز برای زعفران به عنوان محصولی راهبردی کل زنجیره ابزارهای مالی تعریف شده است، اما اقدام در این حوزه باید متناسب با سیاستهای دولت باشد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور با بیان اینکه در زمینه سکوهای تامین مالی در خراسان رضوی محدودیتی نمیبینیم، گفت: اگر شرکتهای واجد شرایط از این استان درخواست تاسیس نهادهای مالی شامل مشاوره سرمایهگذاری، سبدگردانی و ... داشته باشند، در اولویت قرار میگیرند.
عشقی افزود: شرکتها باید حداقلهای مورد نیاز برای ورود به این حوزه را داشته باشند زیرا در حوزه مجوزهای نهادهای مالی بسیار سختگیر هستیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به بورس انرژی و قابلیتهای آن بیان کرد: تابلوی سبز در بورس انرژی به تامین برق پایدار صنایع کمک میکند. در این بازار، عرضه و تقاضای برق، قیمت را مشخص میکند و دولت دخالتی در این حوزه ندارد.
وی درباره پذیرش واحدها در بورس و فرابورس گفت: در بازار سرمایه تنها جنبه تامین مالی نباید مد نظر قرار گیرد؛ بلکه مردمی سازی اقتصادی و شریک شدن طیف گستردهای از مردم در سهام شرکتها، قابل اعتنا شدن برند شرکتها، افزایش اعتبارسنجی برای شرکتها و ماندگاری آنها در این میان موضوعیت اساسی دارد.
عشقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دغدغه بسیاری از کسبوکارها و دولت از موقوفه بودن بسیاری از داراییها به خصوص در حوزه املاک و مستقلات، گفت: در تمام دستورالعملها در بازار سرمایه وقتی حرف از املاک و مستقلات به میان میآید، سند شش دانگ ملاک عمل است؛ زیرا قابلیت نقلوانتقال دارد.
وی پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه مشهد دارای موقوفات زیادی است، اتاق بازرگانی پیش قدم شده و در قالب کمیسیون تامین مالی با همکاری مرکز پژوهش بورس، کمیتهای تخصصی با حضور صاحب نظران و کارشناسان برای بررسی همه جانبه این موضوع ایجاد گردد تا راهکاری اساسی اندیشیده شود تا بتوان از قابلیت صندوق املاک و مستقلات بورس استفاده نمود.
عشقی در خصوص ورود حوزه گردشگری و واحدهای اقامتی به بازار سرمایه گفت: آمادهایم که ابزارهای مالی مناسب با کمک فعالان این حوزه ایجاد کنیم. اگرچه صندوق املاک و مستقلات قابل استفاده برای حوزه گردشگری است؛ اما به نظر میرسد در پروژههای گردشگری باید ابزار جدیدی تعریف شود.
وی ادامه داد: کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی مشهد با همکاری مرکز پژوهش سازمان بورس میتوانند در خصوص این ابزار بررسیهای لازم را انجام دهند. در حال حاضر به جز صندوق املاک و مستقلات، ابزار دیگری در این حوزه وجود ندارد.
عشقی همچنین، با تاکید بر اینکه در حوزه صنایع دستی به دلیل پیچیدگی مسائل، ابزارسازی مالی مناسب انجام نشده است، گفت: در حوزه صنایع دستی ابزار مالی در بورس نداریم و شاید بشود از طریق صندوق های خصوصی این کار را انجام داد. همچنین در خصوص دهکده گردشگری نیز در قالب همین صندوقها میتوان اقدام کرد.
وی درباره پیشنهادات مطرح شده در این نشست بیان کرد: با تشکیل چهار کارگروه ویژه بین اتاق بازرگانی خراسان رضوی و سازمان بورس، کارشناسیهای لازم برای ورود هر چه بیشتر بخش خصوصی این استان به بازار سرمایه صورت خواهد گرفت.
رییس سازمان بورس از اتاق بازرگانی مشهد خواست در برگزاری جلسات آموزشی پیشقدم شود تا در ۶ ماه آینده جلسات آموزشی مفصلی برای واحدهای اقتصادی در زمینه مفاهیم بازار سرمایه از جمله تامین مالی، بورس کالا و ...برگزار شود.