به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن عنایتی روز شنبه در جلسه کشت محصولات پاییزه مازندران پدیده خشکسالی مازندران را بسیار جدی توصیف کرد و افزود: کشاورزان از فرصت ویژه دولت از صندوق بیمه کشاورزی استفاده کنند.
وی با بیان این که این صندوق با حمایت های ویژه دولت درخدمت کشاورزان و بهره برداران است، ادامه داد: امنیت غذایی با بیمه محصولات کشاورزی گره خورده است، با توجه به شرایط آب و هوایی و تغییر اقلیم، به خصوص شرایط کم بارشی و تشدید خشکسالی رویکرد ها به بیمه محصولات کشاورزی امسال متفاوت و در حمایت بیشتر از کشاورزان است.
این مسوول کشاورزی مازندران با بیان این که حمایت دولت سیزدهم از صندوق بیمه کشاورزی برای اطمینان بخشی به سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی محوری شده است، گفت: در ۲ سال گذشته ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در حمایت از فعالیت های کشاورزی به خصوص در بیمه و ماشین آلات کشاورزی در دیمزار ها ورود مناسبی پیدا کرده است.
عنایتی بیان داشت : اکنون ۴۰ درصد حق بیمه محصولات کشاورزی را ستاد اجرایی حضرت امام متقبل شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به این که مازاد مصرف محصولات کشاورزی استان باید به درستی در بازارهای داخلی و خارجی عرضه شود، اظهار داشت: امسال خرید گندم تضمینی با ۱۱۸هزار تن رکورد زده است.
وی به مشکلات و عوامل کاهش عملکرد تولیدات محصولات کشاورزی در مازندران اشاره کرد و گفت: کمبود بارندگیها سبب شد تا دیمزارها با چالش کمبود تولید مواجه شود.
عنایتی با توضیح این که با کمک و مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام توسعه دیمزارها از ۳۰ هزار هکتار به ۶۰ هزار هکتار رسید و امسال به حدود ۷۵هزار هکتار خواهد رسید، تصریح کرد: هر اقدام موثری در بهره وری و افزایش کیفیت تولیدات محصولات کشاورزی در مازندران منوط به رعایت مقولات فنی و کارشناسی است.
وی متوسط مصرف کودهای شیمیایی پایه ازته، فسفات و اوره در کشور را در هکتار ۱۹۴ کیلوگرم عنوان کرد و ادامه داد: رعایت زمان کشت های پاییزی و استفاده نهاده ها از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با بیان این که تامین و مصرف بذر گواهی شده، ضد عفونی بذر و از همه مهمتر فراهم کردن بستر مناسب کشت محصولات کشاورزی در زمین در حفظ عملکرد تولید بسیار مهم است، گفت: بکارگیری از امکانات و تجهیزات نوین در کشاورزی مازندران مهم است.
عنایتی بیان داشت: بی توجهی به مقولات فنی عامل کاهش عملکرد تولیدات کشاورزی است.
وی با اظهار این که نقطه اوج تولید گندم در شرایط بی توجهی به رعایت مقولات فنی و کارشناسی کشاورزی ره داده است، گفت: امروز تنش های آب و هوایی و بی توجهی به مقولات فنی تولیدات کشاورزی مازندران را تحتالشعاع قرار داده است.
وی گفت: امسال نیز برنامه ریزی برای برای انجام کشت پائیزه در چهار محصول اصلی کلزا، گندم، جو و علوفه در مازندران در حال انجام است و طبق برنامه ستاد کشت پائیزه امسال نیمی از زمینهای استان زیر کشت این محصولات میروند.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.