حسن قاسمی فرد روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مایه کوبی دام های سبک و سنگین علیه بیماری تب برفکی از ابتدای دی ماه آغاز و تا ۲ ماه ادامه دارد و دامداران خراسان شمالی از خدمات رایگان این طرح بهره مند می شوند.
وی افزود: پیش بینی می شود در این طرح حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام سبک و حدود ۵۰ هزار راس دام سنگین تحت پوشش قرار گیرد.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی درباره مایه کوبی دام عشایر علیه این بیماری خاطرنشان کرد: بیشتر دام عشایر در استان گلستان به سر می برند و دام های این تولیدکنندگان در استان تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به عدم استقبال دامداران از مایه کوبی دام سبک به دلیل آبستن بودن آنان گفت: واکسن تب برفکی مورد استفاده به صورت کشته بوده و سبب سقط نخواهد شد مگر با دلایل ضربه فیزیکی یا مکانیکی که با مقید کردن صحیح دام ها و مدیریت در دامداری، این مشکل هم برطرف می شود.
قاسمی فرد گفت: طرح مایه کوبی دام ها علیه بیماری تب برفکی با هدف کنترل و مراقبت دام ها در مقابل این بیماری انجام می شود و دامداران نباید نگرانی در زمینه عوارض آن برای دام های آبستن داشته باشند.
به گزارش ایرنا، تب برفکی یک بیماری مخصوص دام و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم این بیماری است.
کاهش شیر در دامها، کاهش تولید فرآوردههای گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دامهای جوان از جمله خسارتهای اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
واکسیناسیون تب برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دامها دارد، تب برفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دامها به وسیله مایه کوبی جلوگیری کرد.
خراسان شمالی قطب دامداری و دامپروری کشور است و در این استان ۲ میلیون و ۳۶ هزار راس دام سبک شامل یک میلیون و ۷۲۳ هزار راس گوسفند، حدود ۳۱۳ هزار راس بز و ۸۱ هزار و ۸۸۰ راس گاو و گوساله، ۲ هزار ۳۵۰ نفر شتر و در مجموع ۸۴ هزار و ۲۳۰ راس دام سنگین و در مجموع حدود سه میلیون واحد دامی در استان نگهداری و پرورش داده می شود.
۴۴ درصد از جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.