اصفهان-ایرنا- رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: تنها ۱۰ درصد از بودجه ۲۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری اصفهان صرف فعالیت‌های فرهنگی می‌شود.

محمد نورصالحی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت آغاز سومین سال فعالیت شِشُمین شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: تاکید این شورا بر همه حوزه‌های شهری است و بودجه فعالیت فرهنگی شهرداری حدود ۲ هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: ۹۰ درصد از بودجه فرهنگی شهرداری به فعالیت و پروژه‌های عمرانی این حوزه اختصاص دارد و هیچ حیف و میلی در زمینه بودجه فرهنگی شهرداری اصفهان در کار نیست.

وی یادآور شد: ریز تمام هزینه‌های انجام شده در حوزه فرهنگی شهرداری ثبت شده و برای همگان بویژه خبرنگاران و اصحاب رسانه قابل دسترس است و اکنون ۳۲۰ پروژه عمرانی توسط شهرداری در حال انجام است که بیشتر آنها نیز در محلات اجرا می شود.

مردمی بودن فعالیت‌های فرهنگی شهرداری اصفهان

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار داشت: فعالیت‌های فرهنگی به زیست بهتر شهری منجر می‌شود و فرهنگ شهروندی در سایه آن ارتقا می‌یابد و عمده فعالیت‌های فرهنگی در سطح شهر نیز مردمی است و هنر شهرداری اصفهان این بوده که با کمک بسیار کم، این ظرفیت ها را فعال کرده است.

نورصالحی ادامه داد: هرچند ممکن است در زمینه برخی از فعالیت‌های فرهنگی نقاط ضعفی وجود داشته باشد ولی باید بر نقاط قوت هم تاکید داشت و کاستی ها را اصلاح کرد.

وی تاکید کرد: اگر انجام برخی فعالیت‌های فرهنگی به میدان امام اصفهان آسیب وارد کند، مخالف اجرای آن توسط هر نهادی هستیم ولی اظهار نظر در این مورد باید با بررسی کارشناسی انجام شود.

وی تصریح کرد: انجام بسیاری از کارها در کلانشهری مانند اصفهان به همکاری سایر دستگاه‌ها نیازمند است و یکی از این اقدامات احیای "دولتخانه صفوی" است که از گذشته دور مدنظر بوده است ولی به رقم قابل توجهی اعتبار نیاز دارد که امیدواریم محقق شود.

نورصالحی خاطرنشان کرد: پیاده‌راه محور تاریخی چهارباغ بستری برای استفاده خانواده‌هاست و در حالی که برخی عقیده داشتند این محور باید از شکل کنونی خود خارج شود، شهرداری و شورا مکاتبه‌های زیادی با مراجع مختلف داشتند و تاکید کردند که این محیط مناسب برای خانواده‌ها نباید از مردم شهر گرفته شود.

نفی مضمون پیام‌ منتشر شده بر تابلوهای شهری با موضوع رسانه

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به پیام‌های منتشر شده بر تابلوهای شهری با موضوع رسانه گفت: در این موضوع تشبیه انجام نشده و پیام‌ها استعاره‌ای در نظر گرفته شده بود که البته مناسب و جالب هم نبود.

نورصالحی تاکید کرد: اگر نقاط ضعفی در حوزه فرهنگی شهرداری وجود داشته باشد باید احصا و برطرفو نقاط قوت نیز تقویت شود ولی این تابلوها را کمیته فرهنگ شهروندی طراحی و اجرا کرده بود و ارتباطی به معاونت فرهنگی شهرداری نداشت.

وی خاطرنشان کرد: عملکرد کمیته شهروندی و انتخاب موضوع، تیتر، طرح و گرافیک پیام‌های فرهنگی را معاون فرهنگی شهردار انتخاب نمی‌کند، بلکه کمیته فرهنگ شهروندی این کار را بر عهده دارد و این مجموعه از قبل فعال بوده است و فعالیت آن نیز ادامه دارد.

وی افزود: کمیته فرهنگ شهروندی ظرفیت خوبی برای توسعه فرهنگ شهروندی است و از گذشته کارهای خوبی انجام داده، هرچند انتقاداتی نیز درباره تابلوهای شهری با موضوعات فرهنگ شهروندی وجود دارد که باید بهتر از این عمل شود.

وی اظهار داشت: مقرر شده کمیسیون فرهنگی شورا اسلامی شهر اصفهان نشستی را برای بررسی نقاط قوت و ضعف کمیته فرهنگ شهروندی برگزار کند.

ادامه خط یک مترو تنها تا میدان دانشگاه صنعتی اصفهان انجام می‌شود

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: اتصال خط قطاری شهری اصفهان به شاهین‌شهر، خمینی‌شهر، نجف‌آباد و بهارستان مطلوب است ولی با توجه به اینکه هزینه احداث مترو بسیار سنگین است، این شهرها باید از دولت کمک بگیرند.

نورصالحی ادامه داد: سال گذشته جلسه‌ای در استانداری برگزار و مقرر شد هزینه توسعه خط یک مترو اصفهان از ایستگاه قدس تا شاهین شهر که حدود ۹ هزار میلیارد تومان برآورد می شود، بطور مساوی توسط شهرداری‌های اصفهان و شاهین‌شهر و همچنین صنایع واقع در مسیر پرداخت شود.

وی یادآور شد: پرداخت یک سوم هزینه که حدود سه هزار میلیارد تومان برآورد می‌شد مورد قبول مدیریت شهری اصفهان است ولی تاکنون عملیاتی نشده و اگر شاهین‌شهر توانایی اجرای ادامه مترو تا این شهر را ندارد، می‌تواند از طریق نماینده مُقتدر خود در مجلس برای اجرای آن از دولت کمک بگیرد.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان یادآور شد: شهرداری شاهین‌شهر انتظار دارد تا شهرداری اصفهان خط یک مترو خود را تا شاهین‌شهر ادامه دهد که با توجه به هزینه‌ سنگین و اینکه مسیر مزبور خارج از محدوده شهری اصفهان قرار دارد، این کار مقدور نیست.

وی تصریح کرد: تقویت حمل و نقل عمومی ضروریست و در این راستا مصوبه توسعه خط یک مترو از ایستگاه قدس تا میدان استقلال(فلکه دانشگاه صنعتی) تصویب شده و مدیریت شهری اصفهان طرحی را برای ادامه خط یک از ایستگاه قدس تا میدان دانشگاه صنعتی آماده کرده است اما این طرح هنوز مصوبه وزارت کشور را ندارد.

وی یادآور شد: در پنج کیلومتر از توسعه مسیر خط یک مترو شامل بیمارستان امام حسین(ع) و منطقه صنعتی امیرکبیر تا دهنو، پنج ایستگاه پیش‌بینی شده بود و در این راستا طراحی‌های هم در سال ۹۶ شکل گرفت اما مدیریت بعدی صلاح ندید تا آن را ادامه دهد و به همین دلیل قرارداد آن فسخ شد.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: ما قصد ادامه مسیر خط یک مترو را تنها تا میدان دانشگاه صنعتی(استقلال) که در محدوده شهر است، را داریم.

پیگیر اختصاص حقابه فضای سبز اصفهان هستیم

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان همچنین گفت: بدنبال حل مساله آب اصفهان از طریق راه‌حل‌های فنی بوده و در این راستا پیگیر اختصاص حقابه پنج هزار هکتار فضای سبز و ۳۰۰ کیلومتر مادی اصفهان در کنار تامین حقابه تالاب گاوخونی هستیم.

وی ادامه داد: در موضوع آب و جریان زاینده رود در سطح ملی جلساتی را برگزار و مکاتباتی انجام داده ایم و این مهم از سوی استانداری نیز پذیرفته شده و کارگروه فضای سبز شهری نیز به رسمیت شناخته شده است.

وی یادآور شد: حقابه پنج هزار هکتار فضای سبز و ۳۰۰ کیلومتر مادی اصفهان به شرکت آب منطقه‌ای ابلاغ شده است تا در زمان رهاسازی زاینده‌رود، این حقابه هم در نظرگرفته شود، البته مطالبه‌گر حقابه محیط زیست و باتلاق گاوخونی نیز هستیم.

نورصالحی اظهار داشت: در حوزه زیست محیطی جلساتی را با معاون رئیس جمهور برگزار کردیم و سازمان محیط زیست برای رفع مشکلات مبتلابه، پای کار آمده که جای تشکر دارد ولی لازم است با صنایع آلاینده نیز برخورد شود.

وی گفت: انتظار داریم صنایع آلاینده به خارج از شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان منتقل شود که البته اقدامات خوبی برای تحقق این امر انجام شده است و نیازمند پیگیری مدیریت شهری و همکاری دولتمردان هستیم.

برچسب‌ها