به گزارش ایرنا، حدود ۲ سال از آغاز بکار دولت مردمی آیت الله رئیسی با شعار "ایران قوی" می گذرد و دستاوردها و کارکردهای مهم اقتصادی این دولت در مناطق محروم ملموس شده است.
توجه به مناطق محروم و کمتر دیده شده یکی از سیاست های رئیس جمهور بود که به جرات می توان ادعا کرد که این استان نمونه شاخصی از مدیریت موفق در توسعه شاخص های اقتصادی است که روایت آمارها موضوع را به خوبی تبیین می کند.
بهبود وضعیت اشتغال، فضای کسب و کار، اعتبارات عمرانی و افزایش وصول درآمدها
مدیرکل اقتصاد و دارایی کهگیلویه و بویراحمد پیرامون بهبود نرخ بیکاری در استان، می گوید کهاین شاخص مهم استان در تابستان ۱۴۰۰ و در ابتدای دولت سیزدهم ۱۰.۲ درصد بوده و در بهار ۱۴۰۲ ، به ۶.۹ درصد کاهش یافته است.
طاهر شریف پور با اشاره به میانگین نرخ بیکاری کل کشور، افزود: در تابستان ۱۴۰۰ میانگین نرخ بیکاری کل کشور ۹.۶ درصد بوده و در بهار ۱۴۰۲ به ۸.۲ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی در خصوص شاخص بهبود فضای کسب و کار استان، بیان کرد: در به لحاظ پاسخگویی به موقع ارباب رجوع، دستگاه های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد پس از ایلام رتبه دوم را کسب کرده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: دستگاه ها در زمینه بهبود فضای کسب و کار استان روزانه مورد رصد قرار می گیرند و نماینده ای از رسانه ها به عنوان همیار مردمی در این طرح حضور خواهد داشت.
شریف پور با اشاره به رشد ۱۰۳ درصدی اعتبارات عمرانی دستگاه های اجرایی استان، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۹، اعتبار تخصیص یافته برای پروژه های عمرانی استان چهار هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال بوده که در سال ۱۴۰۱، میزان اعتبارات به ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۱، از ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار استان فقط ۵۷۰ میلیارد ریال اعتبارات اسناد خزانه بوده، و بیشتر اعتبارات بصورت نقد تخصیص یافته، در حالی که در سال ۱۴۰۰، حدود هفت هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات بصورت اسناد خزانه بوده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: وصول درآمدهای استان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل رشد ۵۵ درصدی داشته است.
شریف پور اضافه کرد: همچنین رشد تسهیلات بانکی استان در تیرماه ۱۴۰۲ نسبت به شهریور ماه ۱۴۰۰ حدود ۱۱۰ درصد است.
وی تاکید کرد: : یکصد هزار میلیارد ریال تسهیلات برای حوزه اشتغال و سرمایهگذاری استان در سفر دوم رئیس جمهور به این استان اختصاص یافته است و همه این موارد را بانکهای استان پذیرفته اند.
کهگیلویه و بویراحمد در یک نگاه
کهگیلویه وبویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه ای که افزون بر۴۰درصد گونه های گیاهی و دارویی کشور را هم اینک در خود جای داده است.
این خطه با یک درصد خاک و جمعیت کشور بیش از ۱۰درصد روان آبهای ایران را دارد، حتی یک مترمربع خاک شور ندارد، پوشیده از انبوه جنگل های بلوط ، به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید، کریدور شامل به جنوب کشور است و طبیعت بکر و سحرانگیزش شکوه و شوکت آفرینش می سراید.
کهگیلویه وبویراحمد با وجود همه ظرفیت ها و قابلیت های منحصر بفرد بویژه در حوزه های نفت و انرژی، منابع طبیعی، کشارزی، گردشگری ، آبزِی پروری ، گیاهان دارویی و محط زیست اما همواره کمبود زیرساخت ها، منابع و امکانات مانع از شکوفایی این استعدادها و پیوند آنها با اقتصاد، معیشت و رفاه مردم این خطه شده است.
این خطه پرظرفیت اگرچه در طول دولت های مختلف و به برکت انقلاب و نظام پیشرفت های چشمگیری داشته و خدمات و طرح های زیربنایی و زیرساختی فراوانی در حوزه های مختلف داشته اما راه های نرفته زیادی نیز دارد.
میدان نفتی گچساران در کهگیلویه و بویراحمد دومین میدان بزرگ نفتی ایران است، که در محدوده شهرستان گچساران قرار دارد.
این میدان با ذخیره درجای ۶۶٫۷ میلیارد بشکه و ذخیره نهایی ۲۳٫۷ میلیارد بشکه نفت خام، دومین میدان نفتی ایران بشمار می رود.
شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران روزانه بطور متوسط ۷۵۰ هزار بشکه نفت از ۱۲ میدان استخراج می کند، که عمده تولید این شرکت از میدان نفتی گچساران صورت میگیرد که روزانه به حدود ۴۸۰ هزار بشکه نفت خام می رسد؛ بین ۲۰ تا ۲۵ درصد نفت ایران در این استان تولید می شود.