بوشهر- ایرنا - کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برنامه غذایی مناسب برای کاهش وزن باید روی کاهش ماهانه ۲ تا چهار کیلوگرم از وزن بدن تنظیم‌شود.

به گزارش ایرنا فاطمه پوربهی روز یکشنبه با بیان این مطلب اظهار کرد: اگر سرعت کاهش وزن بیش از این مقدار باشد فرد را در معرض خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله کبد چرب و سنگ کیسه صفرا قرار می‌دهد.

وی یادآورشد: یک لیوان نوشابه حاوی ۲۵ گرم قند یا معادل ۱۰ حبه قند است که برای سوزاندن کالری حاصل از آن نیاز است حدود ۳۰ دقیقه پیاده‌روی با سرعت متوسط داشته باشیم.

پوربهی افزود: یکی از موثرین راه‌های کاهش وزن، حذف و یا به حداقل رساندن مصرف مواد غذایی حاوی شکر و شیرینی هاست.

وی بیان کرد: شیرینی‌ها و هر آنچه حاوی شکر زیاد باشند باعث افزایش وزن و تجمع چربی در ناحیه مرکزی بدن می‌شوند.

پور بهی با بیان اینکه برای رسیدن به وزن نرمال و کاهش وزن، داشتن یک رژیم غذایی مناسب و برنامه ورزشی اصولی ضروری است گفت: برنامه غذایی مناسب برای کاهش وزن هر فرد ممکن است با فردی دیگر متفاوت بوده و بهتر است برای هر شخص رژیم غذایی منحصربه‌فرد و بر اساس شرایط فرد تنظیم شود.

کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: علاوه بر آن برنامه غذایی مناسب کاهش وزن است که از همه گروه‌های غذایی به تعادل در آن وجود داشته باشد و گروهی حذف نشود چرا که بطور مثال قطع مصرف برنج در برنامه غذایی کاهش وزن می‌تواند باعث کمبود ویتامین‌های گروه B و ریزش مو می شود.

مصرف پروتئین به حفظ سیری و کنترل اشتها کمک می‌کند

وی گفت: مصرف مقادیر کافی پروتئین در برنامه غذایی به حفظ سیری و کنترل اشتها و همچنین حفظ توده عضلانی به‌عنوان بافت فعال متابولیک کمک زیادی می‌کند.

پور بهی یادآورشد: منابع پروتئینی گوشت‌های بدون چربی، مرغ بدون پوست و انواع حبوبات و تخم‌مرغ را شامل می‌شود.

وی افزود: کاهش مصرف غذاهای سرخ‌کرده و فست فودها، تعادل در مصرف میوه‌ها، مصرف کافی و مناسب از سبزی‌ها به‌عنوان منبع فیبر، مصرف روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب و مایعات از دیگر توصیه‌های موثر در کاهش وزن است.

پوربهی تاکید کرد: در کنار رعایت برنامه غذایی مناسب، داشتن فعالیت بدنی و ورزش باعث کاهش وزن بهتر و راحت‌تر خواهد شد.

به ازای هر ۱۵ دقیقه ورزش باید نصف لیوان آب مصرف شود

وی با اشاره به اینکه توجه به آب و مایعات دریافتی حین ورزش و بعد از آن ضروری است اظهار کرد: قواعد کلی تاکید می‌کنند به ازای هر ۱۵ دقیقه ورزش باید نصف لیوان آب مصرف شود و از همه مهم‌تر این است که اجازه ندهیم حین ورزش آب زیادی از بدن دفع شود و در صورت داشتن تعریق زیاد در آب‌وهوای گرم بلافاصله بعد از ورزش آن میزان آب از دست رفته ( تفاوت وزنی قبل و بعد از ورزش) را جبران کنیم.

کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: وجود آب کافی و هیدراته بودن بدن در عملکرد نرمال ارگان‌های بدن و همچنین فرآیند چربی سوزی بسیار موثر است.

وی اظهار داشت: علاوه بر راهکارهای تغذیه‌ای و ورزشی، توصیه‌های کاربردی نیز می‌توانند در کنترل اشتها موثر باشند که از آن جمله می‌توان به کشیدن غذا در بشقاب‌های سایز کوچک، آهسته غذا خوردن، عدم تماشای تلویزیون یا استفاده از گوشی همراه حین غذا خوردن نام برد.

پوربهی تاکید کرد: پرکردن بشقاب غذا با سالاد یا سبزی‌ها مصرفی، مصرف چای سبز یا قهوه برای بهبود متابولیسم یا سوخت‌وساز و مصرف مکمل‌های فیبری از منابع گیاهی یا جلبک‌های خوراکی موثر، در ایجاد حس سیری بسیار تاثیرگذار هستند