به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح روستای «نوفن» به منظور انتقال فناوری به کسب و کارهای روستایی تاکنون با احتساب کردستان در ۲۱ استان کشور به اجرا درآمده است.
صندوق کارآفرینی امید برای توسعه کسب و کارهای روستایی در بخش های کشاورزی، صنعت و خدمات طرح هایی هم چون روستای نوفن را اجرا کرده است در این طرح افزایش درآمد و توسعه کسب و کار روستاییان و جلوگیری از مهاجرت آنها به حاشیه شهرها و اتصال واحدهای فناور و دانش بنیان به صاحبان کسب و کارهای روستایی دنبال می شود.
در این بین صندوق کارآفرینی امید، منابع مالی مورد نیاز را در اختیار این کسب و کارهای روستایی قرار می دهد تا شاهد افزایش تولید و بهبود معیشت و درآمد روستاییان باشیم.
رویداد هم اندیشی انتقال فناوری به کسب و کارهای روستایی (روستای نوفن) امروز یکشنبه با حضور جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی کردستان، شرکت های فناور و نمایندگان تشکل های کشاورزی و تعدادی از کشاورزان پیشرو استان در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری کردستان برگزار شد.
مدیر توسعه زیست بوم کسب و کار صندوق کارآفرینی امید کشور در این نشست با اشاره به اینکه بیست و یکمین رویداد هم اندیشی انتقال فناوری به کسب و کارهای روستایی را در کردستان برگزار می کنیم، اظهار کرد: وجه مشترک فعالیت های این صندوق در دوره های مختلف ارائه خدمات و حمایت از صنایع کوچک و مشاغل خانگی است.
محمدصادق حسنی بیان کرد: طی ۱۰ سال گذشته براساس آمار بانک مرکزی و مرکز آمار از مجموع اعتبارات اختصاص داده شده به بخش اشتغال ۱۶صدم درصد آن مربوط به صندوق کارآفرینی امید بوده است ولی نقش پررنگی با همین میزان اعتبار ایفا کرده است.
وی با اشاره به اینکه بعد از تصویب قانون اشتغال پایدار روستایی در سال ۱۳۹۶، فعالیت این صندوق به سمت رویکردهای توسعه ای گرایش یافت، افزود: طرح های صندوق خرد زنان روستایی، روستای بدون بیکار، هر روستا یک محصول و اکنون هم روستای نوفن بخش مهمی از فعالیت های این صندوق در راستای توسعه روستایی است.
مدیر توسعه زیست بوم کسب و کار صندوق کارآفرینی امید کشور با طرح این سوال که چرا کسب و کارها در کل کشور بهرهور نیستند و قیمت تمام شده کالا و محصولات ما بالا است، گفت: افزون براینکه پیشرفت مطلوبی هم در عرصه علم و فناوری داریم ولی فاصله استفاده از آن با کسب و کارهای روستایی زیاد است.
حسنی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم راهبری و سیاست گذاری حوزه اشتغال را به استانداری ها واگذار کرده است، اضافه کرد: بی شک هر استانی برنامه بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدتی برای اشتغال تهیه و تدوین کرده است.
وی یادآور شد: مقرر شده در همه استانها کارگروه امور دانش بنیان، با هدف بررسی چالش ها و مشکلات واحدهای دانش بنیان تشکیل شود تا این واحدها کمک کار سیاستگزاران برای توسعه کسب و کارها به ویژه در روستاها باشد.
مدیر توسعه زیست بوم کسب و کار صندوق کارآفرینی امید کشور گفت: یکی از سیاست های دولت سیزدهم در بخش کشاورزی توسعه دیمزارها است که از ابتدای دولت تاکنون میزان سطح اراضی دیم از ۲.۶ میلیون هکتار به ۴.۶ میلیون هکتار رسیده است.
حسنی ادامه داد: توسعه گیاهان دارویی و آبیاری نوین از دیگر سیاست ها و دستورکارها در این دولت است که صندوق کارآفرینی امید هم برای تامین مالی طرح های موجود در این رابطه اقدام می کند.
پرداخت افزون بر ۲ هزار میلیارد ریال وام توسط صندوق کارآفرینی امید کردستان
مدیر صندوق کارآفرینی امید کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه هدف اصلی این صندوق تامین مالی اشتغال های خرد و مشاغل خانگی است، اظهار کرد: سال گذشته ۲ هزار و ۳۸۴ میلیارد و ۷۳۴ میلیون ریال تسهیلات در بخش های کشاورزی، صنعت و خدمات توسط این صندوق در استان پرداخت شد.
صلاح گل محمدی اضافه کرد: پرداخت میزان تسهیلات مذکور منجر به ایجاد اشتغال برای بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در استان شده است.
وی ادامه داد: با کمک و همکاری سازمان های جهاد و بسیج سازندگی صندوق های خرد محلی را در استان توسعه دادیم و از اجرای طرح هر روستا یک محصول و روستای بدون بیکار حمایت کردیم.
مدیر صندوق کارآفرینی امید کردستان گفت: در دولت عدالت محور بر انتقال فناوری به کسب و کارهای روستاها تاکید شده است و این مهم را هم با همکاری وزارت کشور و دستگاه های مرتبط اجرایی می کنیم.