به گزارش ایرنا، ایرج حیدریان روز یکشنبه در نشست قرارگاه خبری شهید همدانی ویژه هفته دولت استانداری گلستان افزود: این طرحها شامل آبرسانی گرگان، آزادشهر و رامیان، مجتمع نوار مرزی، سد نرماب ، سد آقدکش و علاج بخشی سد وشمگیر است.
وی بیان کرد: به جز این اعتبارات سفر استانی، دولت سیزدهم تاکنون ۱۷ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال برای اجرا و تکمیل ۱۳ طرحهای مهم و اولویت دار تامین آب در گلستان سرمایه گذاری کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گلستان افزود: در میان طرحهای در دست اجرا، سد نرماب مینودشت مهمترین پروژه تامین آب استان به شمار می رود که ساخت بدنه این سد به پیشرفت فیزیکی ۹۳ درصد رسید.
حیدریان ادامه داد: بهره برداری از این طرح، نیاز آب آشامیدنی حدود یک چهارم جمعیت گلستان را برطرف خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گلستان با تاکید بر جدیبودن تهدید خشکسالی و ضرورت حفظ منابع آب زیرزمینی در استان گفت: مدیریت زراعت شالی به شیوه سنتی و حفظ منابع آبی برای کشاورزی و باغداری باید مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
وی ادامه داد: گلستان در کنار خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و تهران وضعیت بحرانی برای تامین منابع آبی در کشور دارند که یکی از دلایل آن تغییر اقلیم، کاهش بارش و خشکسالی شدید است.
حیدریان به وضعیت آب موجود در سدهای گلستان اشاره کرد و گفت: ۶.۴ میلیون متر مکعب آب در پشت سدهای استان ذخیره شده که این مقدار معادل ۲.۶ درصد از ظرفیت مجموع این سازهها است.
به گفته وی این مقدار ذخیره آبی در اواخر مرداد ماه سال قبل ۱۵ میلیون متر مکعب بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۶۳۵ شمارشگر هوشمند بر روی چاههای آب کشاورزی و صنعتی استان نصب شده و طبق برنامهریزی این تعداد تا پایان امسال به ۲ هزار شمارشگر افزایش خواهد یافت.
به گفته وی اکنون چهار هزار و ۷۳۵ حلقه چاه کشاورزی و صنعتی گلستان مجهز به شمارشگر هوشمند هستند که این تعداد معادل ۲۷ درصد کل چاههای آب مجاز استان است.
حیدریان افزود: براساس مطالعه، گلستان تا سال ۱۴۲۵ به ۱۸۱ میلیون متر مکعب آب آشامیدنی نیاز دارد که این مقدار باید از طریق ۷۵ میلیون متر مکعب آب زیرزمینی، ۷۱ میلیون مترمکعب آب سطحی و بقیه از طریق شیرین سازی آب دریای خزر تامین شود.