دکتر علی اصغر خیرخواه روز یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: سرانه تخت در کشور ۱.۲ تا ۱.۴ است اما در جنوب کرمان هشت دهم است که در همین راستا به دنبال ساخت بیمارستان های جدید رفتیم.
وی با بیان اینکه سه پروژه بزرگ در جنوب کرمان بیمارستان عنبرآباد، جیرفت و کهنوج است افزود: با اینکه برای طرح های زیر ۵۰ درصد پیشرفت اعتباری اختصاص داده نمی شد موفق شدیم برای بیمارستان عنبرآباد با ۱۱ درصد پیشرفت و بیمارستان کهنوج با اینکه در مراحل اولیه بود اعتبار دریافت کنیم.
خیرخواه یادآور با اشاره به اینکه پنج هزار میلیارد ریال اعتبار برای بیمارستان ۲۵۶ تختخوابی کهنوج دریافت شده است ادامه داد: بیمارستان عنبرآباد که از سال ۸۸ ساخت آن آغاز شده بود و کار ساخت آن عقب افتاد از مطالبات مهم مردم عنبرآباد و جنوب استان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اضافه کرد: این بیمارستان در سال ۱۴۰۰ هیچ ردیف بودجه ای نداشته است اما از آن سال ردیف بودجهای پیدا کرد و سپس در میان مصوبات سفر رییس جمهور قرار گرفت و اعتباری بیش از ۲ هزار میلیارد ریال به آن اختصاص داده شده است و اکنون بیش از یک هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال پیمان پیمانکار جدید بر روی سامانه است.
وی با اشاره به اینکه هر پنچ هزار نفر جمعیت در روستاها یک پزشک دارد و در مراکز شهری به ازای هر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر یک پزشک فعالیت می کند گفت: از نظر سرانه پزشک با استاندارد کشوری فاصله ای نداریم و فقط در سرانه تخت عقب هستیم و به همین دلیل هم در مصوبات سفر ۱۲ هزار میلیارد ریال برای احداث و تکمیل سه بیمارستان جیرفت، عنبرآباد و کهنوج اختصاص یافت.
خیرخواه یادآور شد: بیمارستان های اولیه در جنوب کرمان ۳۲ تختخوابی بودند که اکنون ۹۶ تختخوابی تعریف شده اند و شاهد افزایش تخت هستیم.
مرکز ناباروری جنوب کرمان سطح یک است
وی اظهار کرد: مرکز ناباروری جنوب کرمان در جیرفت سطح یک است که خدماتی شامل شناسایی زوجین نابارور، تشخیص نوع ناباروری، راهکار حل مشکل و انجام معاینات و آزمایشات ارائه می کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اینکه ۹۰ درصد هزینه های ناباروری پوشش بیمه ای دارد بیان کرد: درصدد هستیم مرکز ناباروری سطح ۲ را در بیمارستان آیت الله کاشانی جیرفت راه اندازی کنیم و کارهای مقدماتی آغاز شده است.
وی اضافه کرد: قرارداد برای استقرار بالگرد اورژانس بسته شده است و در حال ساخت آشیانه هستیم و به زودی بالگرد بزرگی با ظرفیت حمل سه مصدوم مستقر می شود.
خیرخواه ادامه داد: در پنج سال اخیر یک آمبولانس هم به اورژانس های کشور تزریق نشده بود اما امسال از محل مالیات بر دخانیات اقدام شد و ناوگان آمبولانسها بروز می شود که توزیع خوبی هم برای جنوب کرمان صورت می گیرد.
وی افزود: بسیاری از آمبولانس ها در جنوب کرمان بالای ۱۵ سال و ۱۸ سال عمر دارد و با توجه به وسعت جنوب استان، فاصله تا مراکز درمانی بسیار زیاد است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به گرمای هوا در جنوب استان و تاثیر آن بر فرسودگی آمبولانس ها اظهار کرد: آمبولانس ها به شدت فرسوده و قطعات کمیاب و هزینه تعمییر آنها بالا است.