به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه روز دوشنبه در نشست با نمایندگان اتحادیه های دانشجویی اظهار داشت: بیشتر انتقادات و مطالبات نمایندگان تشکل های دانشجویی از شورای عالی انقلاب فرهنگی است و اقتضای دانشجویی نیز همین است.
وی با بیان اینکه ذهن دانشجویان پویا است و جوانان خوش فکر هستند، پینشهاد داد: تشکل های دانشجویی با تدبیر و برنامه ریزی و با تشکیل هیات های اندیشه ورز دانشجویی در کنار انتقادات و انتظارات راهکارهای مورد نظر خود را به منظور رفع مسایل مختلف حوزه علم و فرهنگ در کشور ارائه کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این با تکرار پرسش یکی از نمایندگان تشکل های دانشجویی، افزود: گفته شد بسیاری از سیاست های شورای عالی انقلاب فرهنگی کارآمد نیست، حال اگر شما روزی عضو این شورا بودید برای کارآمد شدن این سیاست ها چه اقداماتی انجام می دادید؟
خسروپناه همچنین گفت: پرورش ایده و پردازش آن و همچنین تبدیل آن به یک سیاست می تواند توسط هیات های اندیشه ورز دانشجویی انجام و برای اجرایی و عملیاتی سازی به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شود.
وی در عین حال با تاکید بر اینکه در حال حاضر یک نگاه نخبگانی به مردم داریم، به شروع ایجاد تحول ساختاری در شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و یادآور شد: ما به دنبال مشارکت حداکثری مردم و نخبگان و تمامی صاحبنظران و اساتید بخش های علمی؛ فرهنگی و اجتماعی برای تدوین و راهبری مصوبات حوزه علم و فرهنگ هستیم و این معبر را که پیش از این وجود نداشت، اکنون باز کرده ایم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: به طور حتم با این رویکرد و استفاده و بهره گیری از نظرات کاربردی و عملیاتی نخبگان، بخشی از انتظارات تشکل های دانشجویی هم برطرف می شود.
خسروپناه همچنین گفت: در طول این مدت در جلسات متعدد با دانشجویان از دانشگاه های مختلف شرکت کرده ام و از برگزاری این نشست ها در دانشگاه ها استقبال می کنم.
۱۰ درصد اسلامیسازی علوم انسانی محقق شده است
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فقط ۱۰ درصد اسلامیسازی علوم انسانی محقق شده است، خاطرنشان کرد: تغییراتی در بخش علوم انسانی اجرا می شود، قرار است در شورا مسوولیت هایی را به افرادی که تمام وقت در این بخش فعالیت می کنند، واگذار شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه در خصوص لزوم برخورداری اسناد شورا از پیوست رسانه ای، توجه به اصل گفتمان سازی، جدا از خبر و اطلاع رسانی را موضوعی دقیق و در راستای اثربخشی هرچه بیشتر مصوبات دانست.
خسروپناه همچنین در خصوص علت حذف نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها از شورای عالی انقلاب فرهنگی که توسط یکی از دانشجویان مطرح شد، اظهار داشت این تصمیم توسط مسوولان گرفته شده است.
وی در عین حال تاکید کرد: البته در این مدت تلاش کردیم از ظرفیت این نهاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی استفاده کنیم و نشست امروز هم با استفاده از ظرفیت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تشکیل شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در حال حاضر ارتباط دییرخانه شورای عالی انقلاب فزهنگی با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها محکم تر از گذشته و ارتباط وثیقی است و اخیرا نیز جلسه ای در خصوص دروس معارف با این نهاد برگزار شد و در بسیاری از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای معین از وجود نماینده نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها بهره می بریم.
زیرسوال بردن عملکرد شورای فرهنگی اجتماعی زنان بیانصافی است
خسروپناه در ادامه انتقادات مطرح شده در این نشست و زیر سوال بردن عملکرد شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی را بی انصافی دانست و گفت: اعضای این شورا در برهه ای و با وجود حاکمیت فرهنگ فمینیستی در برخی مسوولان که به دنبال تصویب برخی لوایح بودند و گاهی کل دولت علیه آنها بودند با دست خالی، ایستادگی و از ارزش های انقلاب اسلامی و حریم زن مسلمان دفاع کردند.
وی به این دانشجویان توصیه کرد: اگر به شرایط فعلی تا دستیابی به وضع مطلوب نقد و گلایه ای دارید، واقعیت ها را انکار نکنید و بخش پُر لیوان را منکر نشوید و سیاه نمایی نکنید، همانطور که ممکن است ۲۰ سال بعد با تصویر سیاه نمایی عملکرد شما را به عنوان تشکل های دانشجویی زیر سوال ببرند و زحمات شما را نادیده بگیرند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین به پرسش دیگری از دانشجویان در این نشست درمورد تهیه و تدوین سند آمایش رشته های دانشگاهی گفت: این سند به منظور ساماندهی و شناخت نیازهای رشته های تحصیلی مربوط به زنان، با توجه به اینکه بیش از نیمی از دانشجویان دانشگاه ها را دختران تشکیل می دهند یک ضرورت است.
باید در معرض عدل و داوری الهی منصفانه قضاوت کنیم
حجت الاسلام خسروپناه در بخش دیگری قویا ناکارآمد بودن اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله نقشه جامع علمی کشور که توسط یکی از نمایندگان اتحادیه دانشجویی در این نشست مطرح شد را رد کرد و افزود: به طور معمول وقتی در کشور فردی مسوول می شود، عنوان می کند که ویرانه و خرابه ای را تحویل گرفته و بی تقصیر است و شروع به تخریب گذشتگان می کند.
وی افزود: این در حالی است که ما باید در معرض عدل و داوری الهی منصفانه قضاوت کنیم، آیا دوستان نقشه جامع علمی کشور را کامل مطالعه کرده اند؟ آیا یک بار بررسی کرده اید این سند چقدر کارایی داشته است؟
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: هنگام شروع کار در این شورا و به دنبال تاکیدات رهبر معظم انقلاب در ابتدا دو کار را یکی به روز رسانی نقشه جامع علمی و دیگری سند تحول آموزش و پرورش در دستور کار قرار دادم که این در حوزه نقشه جامع علمی نیازمند شناسایی اقدامات انجام شده در طول ۱۳ سال گذشته بود.
حجت الاسلام خسروپناه ادامه داد: تحقیق میدانی و بررسی منصفانه سند نقشه جامع علمی کشور نشان داد که ۶۰ درصد از میانگین کل این سند تحقق یافته است، به طوری که بعضی از بندهای این سند تا ۸۰ درصد اجرا شده است.
وی با طرح این سوال که جایگاه علمی ایران در حوزه های مختلف علمی از جمله نانو، گیاهان دارویی و زیست فناوری در ۲۰ یا ۱۰ سال پیش چه بوده است و در حال حاضر کجاست؟، افزود: آمارهای بین المللی بیانگر این است که ایران اسلامی در این حوزه ها پیشرفت های چشمگیری داشته است.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش علمی کارنامه موفقی دارد
این استاد دانشگاه در پاسخ به طرح این مساله از سوی یکی از دانشجویان که شورای عالی انقلاب فرهنگی هم اکنون در چه جایگاهی قرار دارد، گفت: وزارت دفاع به توصیه رهبر معظم انقلاب تهیه و تدوین سند هوا فضا را به این شورا سپرد، حال اگر نگاه رهبری به شورا، همین نگاه سیاه نمایی و منفی بود، آیا تدوین این سند را به ما می دادند؟ در حالی که من در آن زمان هیچ نقش و مسوولیتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی نداشتم که بخواهم این موضوع و جایگاه فعلی کشور در هوافضا را به عنوان کارنامه خودم بیان و دفاع کنم.
خسروپناه با بیان اینکه ۷۰ درصد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تا پیش از این مربوط به حوزه علم و فناوری، ۲۰ درصد فرهنگی و ۱۰ درصد هم مشترک بین این دو حوزه بوده است، یادآور شد: این شورا به طور حتم در طول سال های گذشته در بخش علمی کارنامه موفقی داشته است.
به گزارش ایرنا، سالن فرهنگ ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز میزبان نشست صمیمی جمعی از منتخبان اتحادیه های دانشجویی به نمایندگی از تشکل های دانشجویی انقلابی کشور با حجت الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در قالب گفت و شنود، اعلام دیدگاه ها و پرسش و پاسخ بود.
در ابتدای این نشست نمایندگان تشکل های دانشجویی از دانشگاه های مختلف کشور با طرح مسایلی، مطالبات، دغدغه های و پرسش های خود را در حوزه علم و فرهنگ از دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان فرمانده قرارگاه اصلی این دو حوزه مهم کشور بیان کردند.
ضعف شورای عالی انقلاب فرهنگی در نظارت بر اجرای مصوبات، ضعف در پیشبرد سیاست گذاری فرهنگی در موضوع عفاف و حجاب و تمرکز بر جرم انگاری در این بخش، نبود پیوست رسانه ای و ضعف در گفتمان سازی و تبیین صحیح مصوبات شورا، بی توجهی در انتخاب روسای برخی دانشگاه ها، چالش بین قوانین مجلس شورای اسلامی و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و وجود یک خلاء قانونی در ایجاد هماهنگی بین این دو نهاد و بی توجهی به حوزه علوم انسانی از مهم ترین موضوعات مطروح شده از طرف نمایندگان تشکل های دانشجویی در این نشست بود.