تهران- ایرنا- رییس مجلس شورای اسلامی گفت: کشورهای اسلامی باید موضع گیری جدی در رابطه با هتک حرمت قرآن کریم داشته باشند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس صبح امروز از ابراهیم بوغالی همتای الجزایری خود در مجلس شورای اسلامی به صورت رسمی استقبال کرد.

محمدباقر قالیباف روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با همتای الجزایری خود گفت: قرار شد، در خطوط کشتیرانی بین دو کشور و همکاری‌ها در حوزه دانش بنیان که در این تبادلات تجاری این نمایشگاه‌ها را به طور دائمی در الجزایر داشته باشیم.

وی افزود: توسعه روابط پارلمانی و گروه‌های دوستانه می‌تواند به توسعه روابط اقتصادی و سیاسی کمک کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کشورهای اسلامی باید موضع‌گیری جدی در رابطه با هتک حرمت قرآن کریم داشته باشند.

قالیباف خاطرنشان کرد: باید همکارهای جدی در سطح روابط بین‌المللی داشته باشیم که یکی از بحث‌ها در حوزه حقوق بشر است که یکی از موضوعات جدی است.

وی ضمن ابراز خرسندی از حضور ابراهیم بوغالی، رئیس مجلس الجزایر و هیأت همراه در ایران و مجلس شورای اسلامی، گفت: بعد از سفری که در چند ماه گذشته (بهمن ماه ۱۴۰۱) به منظور حضور در اجلاس پارلمان‌های کشورهای اسلامی داشتیم از آقای ابراهیم بوغالی به‌عنوان رئیس مجلس الجزایر و رئیس PUIC برای سفر به ایران دعوت رسمی به عمل آوردم.

رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از موارد مهم در روابط دوجانبه را تأکید جدی بر فعال شدن کمیسیون مشترک اقتصادی میان دو کشور دانست که با توجه به حضور اخیر رئیس جمهور الجزایر در ایران پیگیری شد، گفت: از این طریق به دنبال توسعه هرچه سریع تر روابط اقتصادی میان دو کشور هستیم.

وی با اشاره به راه اندازی خطوط کشتیرانی میان دو کشور و توسعه همکاری‌های دانش بنیان میان دو کشور گفت: قرار است بازدیدی از نمایشگاه دانش بنیان جمهوری اسلامی توسط هیأت پارلمانی الجزایر صورت بگیرد تا این نمایشگاه به صورت دائمی در الجزایر راه اندازی شود تا تمام کشورهای حوزه شمال آفریقا از آن بهره‌مند شوند.

قالیباف همچنین اضافه کرد: از سوی دیگر توسعه روابط و همکاری‌های پارلمانی می‌تواند منجر به توسعه روابط سیاسی و اقتصادی میان ایران و الجزایر شود.

رئیس قوه‌مقننه اضافه کرد: موضوع دیگری که در این جلسه نهایی شد این بود که بوغالی به عنوان رئیس اتحادیه‌بین المجالس اسلامی(PUIC) نشستی میان رؤسای مجالس کشورها به صورت مجازی برگزار کند تا محکومیت جدی نسبت به اهانت به مقدسات و از جمله قرآن‌سوزی در کشورهای غربی صورت بگیرد و با تصمیم‌گیری نسبت به این موضوع، برخورد لازم را صورت دهیم.

وی با اشاره به‌ضرورت همکاری‌های جدی در حوزه حقوق بشر، اظهار کرد: امروز الجزایر با حمایت ایران به عضویت موقت شورای امنیت و عضویت دائم شورای حقوق بشر درآمده که خود ظرفیتی در این حوزه‌ها به شمار می‌رود.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در پایان بار دیگر از میزبانی رئیس مجلس الجزایر از هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی به این کشور که در بهمن ماه سال گذشته صورت گرفت، قدردانی کرد.

تصویب قانون تسهیل سرمایه‌گذاری میان دو کشور در مجلس الجزایر

رئیس مجلس الجزایر نیز بعد از صحبت‌های قالیباف، با اشاره به حضور خود در ایران بنا به دعوت رسمی جمهوری اسلامی ایران با هدف تأکید بر مسیر مشترک میان دو کشور، گفت: الجزایر مواضع مشترکی با کشور دوست و برادر خود جمهوری اسلامی ایران دارد و در جریان این سفر پیام برادری خود را به همراه آورده است.

ابراهیم بوغالی با اشاره به سفرهای متعدد و دیدارهای متقابل میان دو کشور در سطوح مختلف که با هدف یکپارچه سازی تلاش‌ها برای توسعه همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای صورت می‌گیرد، اظهار داشت: امید است این ملاقات‌ها بتواند زمینه توسعه همکاری‌ها را بیش از پیش فراهم کند.

وی یکی از اهداف این سفر را توسعه سطح روابط اقتصادی دانست و گفت: افزایش سطح روابط اقتصادی به‌ویژه در حوزه صنعت دریایی می‌تواند به پیشرفت دو کشور کمک کند. از طرفی قانونی در مجلس الجزایر به تصویب رسیده که می‌تواند سرمایه‌گذاری میان دو کشور را تسهیل کند و امید است بتوانیم در این حوزه همکاری‌های خوبی با ایران داشته باشیم ضمن اینکه معتقدیم روابط سیاسی خوب به روابط اقتصادی خوب نیز منجر می‌شود.

بوغالی با اشاره به مواضع مشترک و مشابه الجزایر و ایران، گفت: در حوزه هتک حرمت‌های صورت گرفته به مقدسات جهان اسلام تلاش داریم با همکاری و هماهنگی از هر اتفاقی که باعث تحریک احساسات مسلمانان شود جلوگیری کنیم و معتقدیم باید به تمام عقاید و ادیان احترام گذاشته شود.

رئیس مجلس الجزایر در پایان از تأمین منافع دو کشور و سایر کشورهای مسلمان در جریان این سفر ابراز امیدواری کرد.