به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، پارلمان ۶ کشوری معروف به «پارلاسن» روز دوشنبه در ماناگوا پایتخت نیکاراگوئه تشکیل جلسه داد و قانونگذاران این پارلمان چین را به عنوان ناظر دائمی جدید جایگزین تایوان کردند.
وزارت خارجه تایوان در واکنش به این تصمیم پارلاسن با محکوم کردن آنچه را که از آن به عنوان تلاشهای پکن برای سرکوب مشارکت بینالمللی تایوان یاد کرده است، اعلام کرد: با تاکید بر حفظ حاکمیت و حیثیت ملی خود، بلافاصله از پارلاسن خارج میشویم.
پارلاسن نیز با انتشار بیانیهای به اخراج تایوان توسط سازمان ملل در سال ۱۹۷۱ به نفع چین اشاره کرد و افزود: اتخاذ این تصمیم از سوی سازمان ملل نشاندهنده این است که از نظر این سازمان معتبر جهانی، تایوان یک کشور مستقل نیست بلکه استانی از سرزمین اصلی چین محسوب میشود.
به نوشته رویترز، نفوذ اقتصادی فزاینده چین در آمریکای مرکزی، تایپه را به نحو چشمگیری در این منطقه جغرافیایی به حاشیه رانده است.
پکن روابط خود را در آمریکای مرکزی با اعضای پارلاسن شامل نیکاراگوئه، السالوادور، هندوراس، پاناما و جمهوری دومینیکن که در سالهای اخیر روابط دیپلماتیک خود را با تایوان قطع کردند، گسترش داده است.
گواتمالا به عنوان پرجمعیتترین کشور آمریکای مرکزی، تنها عضو پارلاسن است که هنوز تایوان را به رسمیت میشناسد.